ekran kartını takınca kasaya elektrik gitmiyor

civerb
03-07-2010, 21:02   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

meraba, bilgisayarım normal çalışırken ekranda grafik takılmalar yapmaya başladı, sonra görüntüsü dondu.. bikaç dakka bekledim açılır belki diye, sonra ctrl alt del dedim, yanıt vermedi.. 2 dakka sonra kapandı.. kasanın yan kapakları açıktı ve içeriden plastik yanığı gibi bi koku geldi.. ve tekrar çalışmadı.. ilk aklıma gelen psu yanmıştır dedim yenisini aldım, düğmeye basınca hiç bişey olmadı, eskisinde de yenisinde de.. sonra işlemciyi harddiski falan söktüm, çalışmadı.. sonra (neden en başta akıl etmediysem :) ) ekran kartını söktüm, her 2 güç kaynağı ile de fanlar vs çalıştı.. ama ekran kartını takınca hiç açılmıyor..

o yanık kokusu nerden geldi bilmiyorum.. sorun ekran kartında mıdır acaba yoksa anakartta bunun slotunda falan olabilir mi? başka bir kasada e.kartını deneme şansım olmadı.. ama sağlam gözüküyo gibi.. kartta kısa devre yapıyo olabilir mi? yeni kart mı gerekecek acaba?

p4 3.0 / asus p5ld2 anakart / nvidia 6600gt extreme 128 / 460watt ps (eski) 280w (yenisi)

teşekkürler..

Jubei76
03-07-2010, 21:51   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

saçma gelecek ama ilk önce o yanık kokusunu koklaya koklaya bulmanız gerek, yanık kokusunun nerden geldiği bulun sonra çözümünüde buluruz hep beraber.

civerb
04-07-2010, 00:38   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2004

gece saat 2 gibi olmuştu olay, o anda cok detaylı incelemeyedim ama kokladım güç kaynağından koku geliyordur heralde dedim.. işlemci yandı diye korktum aslında ama metal şey kokmazdır tahminimce.. sabaha koku kalmadı tabi, sadece ekran kartının fanının ince kablolarının fanın sabit alüminyum kanatlarıyla temas ettiği yerdeki izolasyon malzemesinin rengi kararmış gibi gözüküyor.. ama yanıp kablo açığa çıkması durumu yok.. öbek öbek tozlar birikmiş o fanın içine, belki dönmesini zorlayıp durdurmuştur kanatlar ısınmıştır dedim ama kablo yanık değil.. anlayamadım..
keşke anakarttan veya biostan sistem hoparlöründen biplerle sinyal verse de sorunu bulsam.. :)