Öncelikle herkese selam...
Bir arkadaşımın bilgisayarına upgrade yapmak istiyoruz.Önce ekran kartı ve PSU ile başlayacağız.Yaklaşık 250 lira gibi bir bütçe var ve en fazla 25 lira oynayabilir...Bütçe kısıtlı olduğundan bu sistem üzerinde oynama yapacağız , onun için ölü yatırım muhabbetlerine falan girmeyelim...
İşte bilgisayarın özellikleri:
İşlemci:
Şu anki ekran kartı:
Anakart:
Yalnız anakartın markası görünmüyor.Onu PC'yi açıp öğrenmeye çalışacağım ama sonuç ne olur bilemiyorum.Önereceğiniz programları söylerseniz markayı da öğrenip buraya yazarım...
Parçaları Exa ya da Vatan'dan almayı düşünüyoruz...Tabi ki daha uygun bir yer varsa oradan da alabiliriz(internet hariç , çünkü montaj işlemini de gittiğimiz yerde halletmek istiyoruz).Parçalar mağazadan alınıp , ücret nakit olarak verilecek...
Yalnız şöyle bir problem var.Anakart biraz eski olduğu için anakart üzerindeki güç kaynağı girişi 20 pin...Bu özellikte bir PSU'yu Vatan,Exa,Gold gibi mağazalarda 0 olarak bulabilir miyiz?400 W'lık bir PSU'unun sisteme yeterli geleceğini hatta fazla fazla bile yeteceğini düşünüyorum.Böyle bir PSU'yu 2. el olarak kaç liraya bulabiliriz?Bütçe kısıtlı olduğundan satıcılara para kaptırmayı istemiyoruz...
Exa ve Vatan'ın sitelerinde AGP arayüzlü olarak HD4650 , HD3650 ve HD3450 modelleri mevcut...4650'nin işlemciyle darboğaz oluşturacağını düşünüyorum,ayrıca fiyatı da bizi aşıyor.Eğer verilen paraya değecekse ve işlemciyle darboğaz oluşturmayacaksa 4650 alacağız...Yok olmaz derseniz arkadaşımı 3650'ye yönlendireceğim.Sizce 4650 ile işlemci darboğaz oluşturur mu?
Bunun dışında ekleyeceğim/soracağım başka bir konu yok."Ölü yatırım! , Yeni sistem topla! , Parçaları intenetten al." şeklindekiler hariç tüm önerilere açığız.Yardım eden etmeyen herkese şimdiden teşekkürler...