Ekran Kartlarındaki BRK ve O2B ne demek oluyor?

KaanKVLCM
06-01-2022, 23:57   |  #1  
KaanKVLCM avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2022

Merhaba. 
Ekran kartım bozuldu ve acilen ekran kartı almam gerekiyor. Hesaplarıma göre çalışmak ve oyun oynayabilmek için en azından
GT 1030 işimi görüyor. Malumunuz maddi olarak da GT 1030 üzerine çıkamıyorum. O yüzden internetten fiyatlara bakayım dedim ve
2 kart dikkatimi çekti.
ASUS GT 1030 2GB BRK GDDR5diğeri ise
ASUS GT 1030 2 GB O2B GDDR5Aralarında bayağı bir fiyat farkı var.
Brk olan çok daha pahalı. Ama aralarındaki farkı bir tür anlayamadım. Web ve grafik tasarım ile uğraşıyorum. Oyun olarak ise GTA V ve Rainbow Six: Siege gibi oyunlar oynuyorum. Önceki kartım AMD Radeon R9 200 serisiydi. Elbette yüksek performans almıyordum ama rahat rahat oyun oynayabiliyordum. İşlemcim AMD FX 8120 8 Core.
Uzun lafın kısası. Bütçem oldukça düşük. Ancak 1030 seviyesi bir kart alabiliyorum. Zorlasa da yukarıda bahsettiğim ASUS GT 1030 2 GB BRK GDDR5 seviyesine çıkabilirim. Biri bana aralarındaki farkı söyleyebilir mi? Ya da başka bir modele mi bakmalıyım?


Bilen birinin yardımına ihtiyacım var. 


İnternetten baktığımda BRK olan çok basit göründü gözüme. Hiç oyun oynamak için üretilmiş bir kart gibi gelmedi. Neden fiyatı diğerine göre daha pahalı bilemedim.
Sadece oyun odaklı olmadığımın altını çizmek istiyorum. Kazandığım azıcık para bilgisayarımın olmasına bağlı. Ama elbette oyun da oynayabilmek istiyorum.
Lütfen yardımınızı eksik etmeyin. 
Saygılar...