merhaba arkadaşlar !
Benim Anakart Adı= Biostar NF61S-M2 TE
Bu anakarta işlemci ve ekran kartı almak isiyorum. İşlemci olarak en son desteklediği
AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 2.8 Ghz işlemci Ekran kartı olarak ta ZOTAC NVIDIA 9400GT 1GB 128BIT DDR2 (DirectX 10) PCI-E x16 2.0 EKRAN KARTI almayı düşünüyorum ram'ım 2gb bu sisteme birde power supply almam lazım bu kaç Watt olmalı ?
Sizce ekran kartı ve işlemci nasıl son oyunları çalıştırır mı crysis gibi assasian creed's gibi.. VE power supply Kaç W olsun ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ekran Katı Ve İşlemci !
Ekran Kartı Artık, Yaşlanıyor. Yani Bir Çok Oyuna Ayak Uyduramayacak durumda , Uydursana En düşük çözünürlüklerde oynayabilirsini. Heleki O Kartın CPU hızı Ve Bellek Hızı OLdukça zayıf,
Öncelikle, Sizdece sorayım çok aceleniz yoksa Directx 11 destekli ekran kartları çıkıyor. Sanrım 15-20 gün arasında piyasaya verilir. Bekleyin sonra pişman olmayın derim.
ilk önce yardımınız için teşekkürler.Sormak istediğim bir kaç şey daha var eğer izniniz olursa :) öncelikle dediğiniz ekran kartı benim anakartım la uyumlu olucak mı anakartım eski bir anakart gördüğünüz gibi Biostar NF61S-M2 TE. birde bu directx 11 ekran kartları ne kadar ücretle satılıcak ? işlemci hakkında bişey demediniz onla ilgili de yardımınızı almak isterim. Power supply kaç w olsun ? :)
teşekkürler Trance. bende 256 olmasını istiyorum ama bilgisayarcıya gittiğim de bana 256 bit olmaz buna 128 olur dedi. o yüzden 128 bit ekran kartı seçmeyi tercih ediyorum. Sizce 256 bit çalışır mı bu makinada ?
Tamam Vazgeçtim. Directx 11 i beklemeyelim. Ancak Önerecegim Ekran Kartı Sanırım Minimum 400 watt istiyor. Ayrıca Bütçe Belirtilmemiş. O Yüzden Bu Kartı tavsiye edebilirim. http://www.eksenbilgisayar.com/pinfo.asp?pid=20802 130-140 TL civarı 200 TL ye Kadar yolu var derseniz, Daha Performanslı kartlar tavsiye edebilirim.
directx 11 i bekleyebilrim.problem değil.sadece fiyatını merak ettim. yani ne kadar olucak ? bütçe de ekran kartı işlemci ve power s. için 250 300 tl arası.
teşekkürler Trance. bende 256 olmasını istiyorum ama bilgisayarcıya gittiğim de bana 256 bit olmaz buna 128 olur dedi. o yüzden 128 bit ekran kartı seçmeyi tercih ediyorum. Sizce 256 bit çalışır mı bu makinada ?allah allah neye dayanarak dedi acaba anlamış değilim, anakartın tamam eski ama PCI Express 16x slot var yani 256 BIT rahat çalışır ki, sonra ekran kartlarındaki 128 BIT , 256 BIT gibi bant genişiği anakartıilgilendirmez benim bildiğim bu.Son Düzenleme: Trance ~ 24 Ağustos 2009 17:44
bence DirectX 11 i bekleme ya!, ne zaman directx 11 oyunu çıkıcak ki yaygınlaşçak sonra donanımın diğer parçaları kesinlikle directx e yetmiyecek, en azından 1- 2 yıl daha geçer gibi tam yaygınlaşması , sonra windows 7 yüklemen lazım sende şu an ne var? yani anlican boşu boşuna bir ton gereksiz şey,
bir an öcne dx10 kartını al, bak keyfine hem fiyatlarıda uygun.
düşün DX10 oyun bile hala parmakla sayılcak kadar az.
tamam trance arkadaşım çok teşekkürler. peki önerdiğin yeni oyunları çalıştırıcak bi ekran kartı var mı ? fiyat 150 tl yi geçmezse sevinirim.
256 BIT Kart o fiyata çok zor ama en düşük 256 BIT olan 9600GT GDDR3 512MB 256Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı
Bu kartla DX10 oyunları yüksek kalitede oynarsın (crysis,Unreal Tourment 3, Lost Planet, ... gibi)
ben daha önce 9600GT 256 bit ekran kartı kullanmıştım, hemen hemen bütün oyunları sorunsuz akıcı yeterli seviyede oynuyordum. O zamanlar crysis yeni çıkmıştı Call Of Duty 4 te yeni çıkmıştı, her iki oyunuda gayet iyi 1280x1024 yüksek kalitede antialiasing 2x te çalışıyordu.
yani bu ekran kartıyla crysis gibi bi oyunu yüksek kalite oynarım o zaman çok iyi ya fiyatıda tamam. Bunu alıp birde AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 2.8 Ghz bu işlemciyi alırsam. Tamamdır yani.
Bu biraz daha iyi bir ekran kartıdır: SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3 PCI-EX16
450 watt güç ünitesi gerektirir. İşlemci olarak da daha güçlü bir model almanızı öneririm.
süleyman kardeşim bunu fiyatı benim bütçeyi aşar :) işlemci ve power supply alıcağım için Trance abinin önerdiği ekran kartını almaya karar verdim.Anakartım da en fazla o işlemciyi destekliyor. diğer ekran kartı içinde 450W psu alıcam.saten. teşekkürler
ya trance arkadaşım sana ne kdar teşekkür etsem azdır. ya valla aydınlattın beni:) çok teşekkürler.
ben senin dediğin ekran kartında karar kıldım artık :) ya bütçeyi aşıor o yüzden bir de ben geforce olmasını istoyrdum oda var tabi :)
çok teşekkürler arkadaşlar. Hepinize hayırlı Ramazanlar İYi Akşamlar.
arkadaşlar bende bir şey sormak istiyorum. DirectX 10 veya DirectX 11 i destekleyen ekran kartları DirectX 9 oyunlarını çalıştırmıyormu?