Ekran Koruyucu Çalışmıyor

Kal-El
21-07-2010, 23:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
816 mesaj

HP Pavilion dv6-2190US
Windows 7 Home Premium 64 Bit
Intel Core i7 Q720 işlemci, 4 GB bellek
Nvidia GeForce GT230M 1 GB ekran kartı

Sistemin bütün güncelleştirmeleri ve sürücüleri yüklü.

Ekran koruyucuyu etkinleştiriyorum ama bazen çalışmıyor. Bekleme süresini 1 dk yapıyorum, çalışıyor. 3 dakika yapıyorum çalışıyor ama 5 dakika yapıyorum çalışmıyor. Sistem güç ayarlarında mı bir sıkıntı var acaba? Öyle olsaydı 1 ve 3 dakikada çalışmazdı?

İnternette biraz arattım ama RTM sürümünden beri ekran koruyucu olayı sorunluymuş Windows 7'de. Yok mu bunun bir çözümü?

Kal-El
22-07-2010, 20:13   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

EveT?

OSMAN BAĞÇEVAN
22-07-2010, 20:27   |  #3  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

Windows'un kendi ekran koruyucusu mu yoksa farklı bir ekran koruyucusunda mı sorun ortaya çıkıyor ?

Şuan da ki tüm temalarda ekran koruyucu yok, yani ekran koruyucusuna gerek duymuyorlar..Yüklenen bir tema seçili iken Ekran koruyucusu'nu değiştirdiğimizde sonradan yüklediğimiz tema Yüklenen Temalar başlığı altından , Temalar başlığı altına ''kaydedilmeyen tema'' olarak kayıt ediliyor..
O yüzden de temalar yüzünden ekran koruyucuda sorun ortaya çıktığını düşünüyorum..Aero temasında mı deniyorsunuz üstte yazdığınız sorunu çözmek için ?
Aero temasında ya da farklı bir tema da denemeye çalışır mıısnız ?

Kal-El
22-07-2010, 22:56   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Denediklerim hep Windows'la beraber gelen tema ve ekran koruyucuları ve evet Aero etkin.

OSMAN BAĞÇEVAN
22-07-2010, 23:39   |  #5  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

hocam bende denedim de,sorun yok..sizde nasıl sorun olabiliyor bilmiyorum :/

Atilla Sarıtaş
23-07-2010, 00:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Başlat > Çalıştır > winver yazın sürüm ve yapım no nedir ?

Kal-El
23-07-2010, 00:07   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

İlk mesajımda yazıyor zaten. Win7 Home Premium. Haliyle Build 7600.

Atilla Sarıtaş
23-07-2010, 00:16   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Format demek geliyor içimden ama diyemiyorum :D

infoman
23-07-2010, 00:44   |  #9  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,884 mesaj

Linux kur kurtul:))))))) muhahahahahaha.:)

Kal-El
23-07-2010, 18:41   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj
Alıntı: infoman  
Linux kur kurtul:))))))) muhahahahahaha.:)
Linux zaten kurulu sabit diskin bi bölümüne, sen dert etme sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Beta aşamasında belirtilen bu sorunun satışa sunulan sürümlerde hala çıkabiliyor olması çok manidar bence.

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 23 Temmuz 2010 23:36
infoman
23-07-2010, 23:19   |  #11  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Tavsiyede bulunuyoruz küfür yiyoruz. Herkeste çalışıyor da bi sendemi çalışmıyor ???:) Microsoftu arayıp sor. sen adamlara sorunla ilgili bilgi vermezsen adamlar karşılaşmadıkları sorunu nasıl çözecek? Linux çok güzel sen sadece linux kur, windows u boşver:)))))
Haaa söyleyeyim sorun Norton ile alakalı: 
Nortonun web sitesinde bu konuyla alakalı bir sürü konu var, hatta norton bir fix bile yayınladı ama pek bir işe yaramadı.
Boşta kalma süresi senin ekran koruyucuyla çakışıyor. Norton boşta kaldığı zamanda sağ altta çıkan uyarı ya ekran koruyucunun devreye girmesini engelliyor yada ekran koruyucuyu hemen kapatıyor.
Çeşitli boşta kalma zaman aşımı değerlerini deneyin.

Kal-El
24-07-2010, 13:55   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Tavsiyede bulunmadığını ikimiz de biliyoruz infoman.  Kaldı ki küfür falan etmedim, gerçi şikayet etmişin anlaşılan, mesajım düzenlenmiş.

"Linux kur kurtul muhahah". Bu ne şimdi? Aklınca bana sataştığını bilmiyor muyuz sanki? Her Linux / Windows başlığında ortaya çıkıp aklınca dalga geçtiğini anlamıyoruz değil mi? Önceki bir haber yorumları altındaki tartışmada üste çıkamayınca çareyi her yorumuma sataşmakta bulmuştun. Demek hala devam ediyor bu huyun.

Son attığın mesajı doğrudan yazsaydın ilk yolladığın mesaj yerine daha iyi olurdu.

Microsoft'u arayıp sorunları bildirmek gibi bir durum olamaz. Bunun için beta ekipleri ve resmi destek forumları mevcut Microsoft'un. Kullanıcılar bu sorunu da oralara defalarca bildirilmiş. Her yaptığım yoruma "Linux kur kurtul ahahahah" tarzı basit ve aklınca dalga geçici yorumlar yapmazsan iyi olur.

infoman
24-07-2010, 15:35   |  #13  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

"Microsoft'u arayıp sorunları bildirmek gibi bir durum olamaz. Bunun için beta ekipleri ve resmi destek forumları mevcut Microsoft'un. Kullanıcılar bu sorunu da oralara defalarca bildirilmiş." 

Devamı için: https://www.chip.com.tr/forum/ekr ... .html#ixzz0ubLNHwYG"

Demişsin

Ben microsoftu arayıp yardım alıyorum. Gayet güzelde yardım ediyorlar:):):) Bari biliyormuş gibi yapma:)
http://support.microsoft.com/sel ... et=assistance&ln=tr
Dilersen sayfadan sohbet bile edebilirsin.
http://support.microsoft.com/gp/chatintro?ln=tr
Tel: 444 MSTR (444 6787)

Gelelim benim yazdığım mesaja. Sen defalarca windows konusunda olumsuz durumlara linuxu överek cevap verdin, şimdi ben sana linux kur deyince bu yanlış mı oldu? Birde basit ve dalga geçici olarak nitelendirmişsin:) seninle olan diyaloğumuz senin lüzumsuz yerde dalga geçer gibi körü körüne linux tavsiyelerin nedeniyle bu şekli aldı hatırlatırım. Görüyorum ki sen bile windowsu bilgisayarına sokabiliyorsun.

Sizde küfür olması için aile bireylerinin cümleye girmesi gerekebilir, fakat birçoğumuz bilir ki kamyoncuların uygun zamanda uygun melodiyle bastığı korna bile bir küfürdür :) Hadi bunu geç benim yazdığıma karşılık senin "sazan" hitabın uygun mu?

Muhahaha yazmak yasak mı? keyfim yerindeydi uygun buldum gülme ifadesi yerine yazdım ki birçok mesajımda vardır bu muhahah (Leman dergisi sağolsun)

Size göre sazanın anlamı şunlar olabilir mi?
1-Balık beyinli
2-Sazan gibi her yeme atlayan, balık zekalı.
3-Hayvan
4-Salak (malum sazan zekası)
5-Sen insan değilsin sazan gibi her şeye atlayan bir şuursuz bir varlıksın.
6-Aşağılamak
7- vs vs vs vs
Ayrıca bakınız:
Sazan

Hiç görmediğiniz beni nasıl benzettiniz ? Yoksa Linux tavsiyesinde bulunanlara bu şekilde mi sesleniliyor?

Son Düzenleme: infoman ~ 24 Temmuz 2010 15:57
Kal-El
24-07-2010, 15:49   |  #14  
OP Yıllanmış Üye
816 mesaj

Microsoft'u arayıp "destek" alındığını ben de biliyorum. Bahsettiğim şey "bug bildirimi", beta denemeleri. Windows 7'de Microsoft ilk kez public testing'e gitti bildiğim kadarıyla. Buglarla savaşmak için yöntemi bu. Yoksa milyonlarca kullanıcısının telefonla arayıp sorunları tek tek bildirme gibi bir durum beklemek söz konusu değil. Benim dediğim şey ise bunca bildirime rağmen sorunun hala yaşanıyor olması. "Ara söyle düzeltsinler" tavsiyen bence yersiz dediklerim karşısında.

Diğer konuda ise tamamen yanlış hatırlıyorsun. Kimseye Windows başlıklarında "Bunu kaldır Linux kur" demem, Linux ile Windows'u kıyaslarım, açık kaynağı savurum, üstün yanlarını yazarım, gerektiğinde kötü yanlarını da yazarım. Bu, senin bahsettiğin şeyle yani alakasız her yerde "Kaldır kaldır onu çabuk Linux kur" tavsiyesi vermekle aynı değil, dikkatini çekerim.

O zaman şöyle söyleyim: Her şey yanlış anlayıp yanlış yorumluyorsun, Windows kullanmaya devam et muhahahah. Tam senin tarz.

Verdiğin Norton uyarısı için teşekkür ederim ayrıca. Başlık kilitlenebilir.

infoman
24-07-2010, 16:01   |  #15  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Rica ederim. 
Güç ve ısı tasarrufu için ekran koruyucu kullanılmaması inancındayım.