ekran yenileme frekansı

HPQ-User
18-02-2008, 01:28   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

cetinelasli sormuş:
ekran frekansını 120 olarak "yanlışlıkla" değiştirdikten sonra eski haline çeviremedim. bilgisayar açılıyor fakat görüntü yerine bir "98k/119hz out of range" şeklinde bir uyarı alıyorum (doğal olarak). bilgisayarı modda açarak aşağıda belirttiklerimi yaptım fakat bir sonuç alamadım:
ekran özelliklerinden ayarlar sekmesinde gelişmiş seçeneğine giriyorum. monitör sekmesine geldiğimde yenileme sıklığı altında sadece "varsayılan donanım ayarını kullan" ifadesi görülüyor. tekrar 60 veya 75 hz seçeneğini seçemiyorum
bağdaştırıcı sekmesinde tüm modları listeleyince hepsinin yenileme hızı için yine aynı ifade yeralıyor " varsayılan donanım..."
buradanda yenileme hızını değiştiremiyorum.
normalde bilgisayar açıldığında sağ alt köşede bu frekans ayarını ve görüntü özelliklerini değiştirmeye yarayan bir ufak menü vardı
sanırım ekran kartının sürücüsüyle birlikte yüklediği birşey idi.bu ben değişikliği bu menüden yapmıştım fakat menü güvenli modda çıkmıyor. kalıcı bir değişiklik yapmış olabilirmiyim?
ayrıca siste geri yüklemeyi denedim fakat başarılı olamadım.
eski haline döndürmek için ne yapabilirim?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
asus v8170 ekran kartı
philips 107 t4 monitör

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

krmdmrl
18-02-2008, 02:27   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

sevgili dostum bilgisayarı güvenli modda çalıştır.bilgisayar açıldıktan sonra aygıt yöneticisine gir.[bilgisayarım-sağ tuş-özelllikler-çıkan küçük pencerede donanım sekmesine tıkla oradan aygıt yöneticisine tıkla.]Aygıt Yöneticisine Tıklatıktan sonra ekran bağdaştırıcılar sekmesini bul ve solundaki + işaretine tıkla orada çıkan ekran kartına sağ tuş kaldır diyip makinayı normal olarak başlat büyük bir ihtimal görüntü gelmiş olucak.sonra senden ekran kartını yeniden yüklemeni isticek.sende otomatik olarak yükle seçeneğini seçersen ekran kartını kurar ve büyük ihtimal sorunun ortadan kalkmış olur.eğer kalkmazsa güvenli moda gir denetim masasından program ekle kaldır a tıkla oradan ekran kartının yazılımını silmeyi dene.

erdem187
18-02-2008, 09:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,334 mesaj

eğer monitörünüz 100hz i desteklese bile bu ekran kartınızın kapasite durumu ile ölçülür...Göz kırpma