arkadaşlar ekran kartının ayarlarını kurcalıyordum ekran yenileme hızı diye bir kızım var orda 60hertz 75hertz e kadar gidiyor ne işe yarar bu 60 da duruyor 75 yapsam faydası olurmu
ekran yenileme hızı
daha hızlı çalışır öneririm. ama bunun yanında ısnma biraz artar. Oyunlarda özellikle hızlanma olur. ama ekran kartınız bu hızı destekliyor mu onun için ekran kartınızı yazarsanız daha iyi olur.nvidia ya da ati'nin sitesinde de bu değerler yazar.
ekran kartım NVIDIA GeForce 7300 SE 512
yenileme hızı ekrankartı ve monitörle alakalı, siz şuan için en yükseğini seçin..
yani ekran kartınız daha yükseğini destekleyebilir ama monitörünüz desteklemez, bunda bi hata armayın..
75'e gönül rahatlığıyla çıkarabilirisiniz.
75 herts yaptım ve pikseller çok net gözüküyor ama gözümü alıyor işlemcim filan yorulmuyor.
yüksek frekans ekrandaki titreşimlerin daha kısa aralıklarla olacağını gösterir hali ile gözünüzü daha az yorar düşükte ise o titreşimi yakalamaya çalışır beyin...
yüksek iyidir...tamamen monitörü bağlayan bir olaydır...
yüksek frekans gözleriniz için iyi monitör içiz ömür yedirici düşük frekens gözlerinizi mahveder monitör rahat eder hangisi sizin için değerliyse ona göre karar verin
trinityyüksek frekans gözleriniz için iyi monitör içiz ömür yedirici düşük frekens gözlerinizi mahveder monitör rahat eder hangisi sizin için değerliyse ona göre kararmonitör mü göz mü ?seçime bak aynı üni.de dersler olurdu seçmeli ama zorunlu...
yada alternatifsiz ve isteğe bağlı gibi