Ekrana görüntü gelmeme sebebi virüs olabilir mi?

immortals
29-11-2011, 20:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
146 mesaj

Bilgisayarımı actıgımda ekran  geliyo ama geri gidiyo..Bazen ekranı bir kaç kez aç kapa yapınca  ,  bazende bilgisayarı bir kaç kere ac kapa yapınca düzeliyo bunun nedeni ne olabilir?
 Buna benzer bir sorun olmustu baska bir monitörde acılır acılmaz geri kapanıyodu  ne yaparsan yap değişmiyodu monitör kapayıp acınca 1 saniyelik goruntu geliyodu sonra kapanıyodu. Elektronikçiye götürdüm florasanı bitmis dedi.
ama bunda bi kaç denemeden sonra görüntü geliyo.Ben yine aynı sorun diye düşündüm ama geçede bi arkadaş  virüsten kaynaklanabileceğini  söyledi Format atmamı istedi.

Virüs ekrana görüntü gelmesini engelleyebilir mi? 

Windows xp işletim sistemi

Erdem_Aydın
29-11-2011, 21:10   |  #2  
Erdem_Aydın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
1,628 mesaj

Hayır öyle bişey olmaz. Kasanın içinde donanımsal bi hata olmuş olmalı.. Ekran kartı veya remde sorun olabilir bi bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim. İmnkanın varsa evde kendin de deneyebilirsin. Harici varsa onboard ekran kartını bi dene iki tane ram varsa birini çıkar yada slotları bi değiştir dene. Düzelmezse yine tamire yolla.

Kapalı Hesap (153334)
29-11-2011, 23:26   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

İşetim sistemini yaz ve korsanmı orjinal mi söyle.Ayrica bios update yaptınmı.

Limpare
29-11-2011, 23:56   |  #4  
Yeni Üye
24 mesaj

korsan olunca ekrana görüntü gelmezmi? ne alaka kardesim yahu.

virüs ile olayin bir ilgisi olmaz. led ekran kullaniyorsunuzdur 
-icindeki lambalar isinma yapip sorun olusturabilir. tamamen fisten cekip en az 24 saat kullanmayin
-kablanuzu degistirme imakniniz varsa yenisi ile degistirin
-ekranin ac kapa dügmesinde elektrik sorunu olabilir.
-en son ramlarinizi cikartim yuvalarini dikkatlice temizleyip tekrar takiniz.
cevabinizi buraya yazarsiniz
Kolay gelsin

immortals
01-12-2011, 20:14   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
146 mesaj

erdem552 -->
ram de veya ekran kartında bir sorun oldugunda bildigim kadarıyla ekrana hiç görüntü gelmiyo  ama bunda ekranı kapayıp actıgında anlıkta olsa goruntu geliyo pc acılıyo ama dedigim gibi monitör kapanıyo.

DETROID-35-->                                                                                                                                  isletim sistemi win xp      programla orjinal yaptım   bios ta güncellemedim    

Limpare-->         
  bi arkadaşım virüsten kaynaklandıgını söledi gerçi banada sacma geldi ama genede belli olmaz diye bi sorım dedim.    Monitörün led ekran olup olmadıgını bilmiyorum ama  baya bi eski LCD monitör.  1 hafta öncesine kadar çalısıyodu  gerçi arkasından cızırtı geliyodu ama su anda dedigim gibi ekran kapanıyo        ekranı kapa ac yapınca goruntu geliyo ama geri gidiyo.   kablosunu degiştir demişsin   power kablosunu mu yoksa bilgisayara bagladıgımız diger kabloyumu.                                      Bu arada bu soylediklerini denicem ama bilgisayar benim deil kapı komsumun oldugu için sürekli deneme yapamıyorum.Ama biyandanda sorunun neden oldugunu merak ediyorum

Son Düzenleme: immortals ~ 01 Aralık 2011 20:16