Ekrana Görüntü gelmiyor.neden olabilir???

bratt18
13-09-2010, 21:38   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
77 mesaj

arkadaşlar ekrana görüntü gelmiyor.güş düğmesine basıyorum ekrana görüntü gelmiyor ama pc çalışıyor.sorun neden olabilir.cevaplarınızı bekliyorum

Anket
Erşah
13-09-2010, 22:22   |  #2  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

Ram lardan da olabilir.Bi Ram larini kontrol et.Power dan olmasının imkanı yok . Çünkü bilgisayarı çalışıo demişsin.Ya RAm ya da ekran kartından olabilir.Bir de erkran kartın la bilgisauyar arasındaki bağlantı kablosunu kontrol et.

bratt18
13-09-2010, 22:42   |  #3  
OP Üye
77 mesaj

ekran kartım yok zaten onboart bendeki anakarttan çekmişim

Rlsr
15-09-2010, 03:26   |  #4  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

arkadaşa katılıyorum anket olması acayip ama konumuza dönmek istiyorum... ben de zamanında böyle bir bilgisayara bakmıştım... sorun ram olamaz çünkü öyle olsa bilgisayar kudurmuş gibi dıt dıt öterdi... ekran kartı onboard diyorsun girişinde sorun olabilir karşılaştığım bir bilgisayar böyleydi... bir başka seçenekte işlemciden olabilir böyle bir sorunla da karşılaştım müşteri açmış işlemcinin ordaki pimleri oynatmış yuh dedim :) tavsiyem ekran kartı takıp dene... bu da olmazsa imkanın varsa işlemciyi başka dene... tabi monitörün kablosunun bozuk olabileceği gibi bişeyi aklından çıkarma bazen bunun gibi basit sorunlar insanı çıldırtabilir

bratt18
15-09-2010, 07:26   |  #5  
OP Üye
77 mesaj

DDR2 Anakarta DDR ekrankartı takarsak çalışırmı

Rlsr
15-09-2010, 08:30   |  #6  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

o konuda bilgim yok ama araştırmalarıma göre takılır diyorlar... öyle olsa her ddr teknolojisinde slotlar değişebilirdi mesela... ama performans açısından iyi olmayabilir. gerçi sen deneme için takmak istiyorsun... ama yanlış bilgi vermek istemiyorum bu konuda...

infoman
15-09-2010, 09:29   |  #7  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Ekrana görüntü gelmemesi ne ekran işlemciden nede PSU'dan. 
1- Monitörün elektrik prizine takılı mı?
2- Monitörünüzün güç düğmesi açık mı?
3- Monitörünüzün standby-açık-kapalı durumunu gösteren ışığı yanıyor mu?
2- Monitörün görüntü kablosu (doğru bir şekilde) kasandaki ekran kartı portuna bağlı mı?
3- Bilgisayar açılırken tek bip sesimi duyuyorsunuz?
4- Büyük bir olasılıkla RAMlerden olan bu sorun için RAMleri çıkarıp yeniden takmayı veya yerlerini değiştirmeyi denediniz mi?

DDR RAM ne DDR2 yuvasına nede DDR3 yuvasına oturur ki otursa da çalışmazdı zaten:) 
DDR2 RAM ne DDR yuvasına nede DDR3 yuvasına oturur ki otursa da çalışmazdı zaten:) 
DDR3 RAM ne DDR yuvasına nede DDR2 yuvasına oturur ki otursa da çalışmazdı zaten:)

Rlsr
15-09-2010, 09:46   |  #8  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

monitör hatasını zaten ben söyledim ve ram hatası olacağını pek sanmıyorum çünkü ben böyle hatalarla karşılaştım... ikisinde de işlemci ve ekran kartı sorunu vardı... ram olsaydı bilgisayar dıt dıt diye sürekli öterdi...

infoman
15-09-2010, 10:33   |  #9  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: Rlsr  
monitör hatasını zaten ben söyledim ve ram hatası olacağını pek sanmıyorum çünkü ben böyle hatalarla karşılaştım... ikisinde de işlemci ve ekran kartı sorunu vardı... ram olsaydı bilgisayar dıt dıt diye sürekli öterdi...
her ram hatası dıııııııttt dııııııttt dıııııııttt diye ötmez ayrıca ötüş şekli marka-model- biosa göre değişir.

Rlsr
15-09-2010, 10:53   |  #10  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

doğru mesela mavi ekran hatalarında falan... sesler de değişir tamam ama ram hatası olduğunu pek sanmıyorum... defalarca söyledim... bilgisayarlara güvenilmez ama ram olduğunu pek sanmıyorum... sonuçları bekliyoruz...

bratt18
17-09-2010, 06:59   |  #11  
OP Üye
77 mesaj

power supply ye koblosunu takar takmaz pc çalışmaya başlıyor.nottt:bütün jacları çıkardım

Son Düzenleme: bratt18 ~ 17 Eylül 2010 07:00
Rlsr
21-09-2010, 20:44   |  #12  
Rlsr avatarı
Yıllanmış Üye
235 mesaj

o bazı bilgisayarlarda zaten özellik... elektrik kesintilerinde güç kaynağı yoksa elektrik gelince bilgisayar açılsın diye... kullanışlı da zaman zaman... arka kablolarla alakası olduğunu sanmıyorum... ama ekran kablosuna dikkat edebilirsin belki bozuktur aslında bu da doğru... başka bir monitör ya da ekran kartı deneyebilirsin... gerçi bunları ilk sayfada da söyledim...