p3 pc ge force2 mx 100/200 erran kartı var arkadaşlar pc yi açınca ekrnda çizgiler oluşuyor görüntü ekranda donup kalıyor ve arada bir ekran kararıp veya monütör kapanıp yeniden açılıyor bu sorunun ekran kartının ısınmasından olabileceğini düşünüyorum sizcede haklı olabilirmiyim yoksa sorun anakarttanda olabilirmi ?
ekranda çizgiler oluşuyor görüntü ekranda donuyor
Ekran kartın yerınden oynamış olabilir. Bence kasaının ıcını aç ve tam olarak oturdugundan emın ol. Cızgı yapmasının nedenı buyuk ıhtımalle budur. Ama monitorunde de sorun olablir tabi. Ekranın ılk acılırkenmı yoksa sureklımı kapanıp kapanıp gelıyor. Sürücülerini guncellemenı öneririm.
windows ilk açıldığında hafif yapıyor daha sonra kullandıkça bol görüntülü sayfalar açınca kasma başlıyor kartı kontrol ettim yerine iyice oturduğunu düşünüyorum şu an sürücüyü güncelliyecem bakalım değişiklik olacakmı
muhtemelen ekran kartı arzası diye düşünüyorum donma genel olarak ram lerden yapar ama bu hata zincerleri şüpheyi ekran kartına çekiyor güncellemeden sonrada heber verirsen durma bakarız
saygılar
ekran kartının kontanstorlerını kontrol etmeni tavsiye ederim eger zamanla bozulmuş ve ustten şişme yapmıssa da oluyor bendekı geforge 2 idi bazen ekranda yatay çizgiler meydana gelıyordu arkadaş farkettiki kondansatorler şişmiş ve büyük ihtimalle bozulmaya başlamış dedı kondansatorlerı aynı degerlerı ile degıstırdım ve şimdi düzgün buda olabilir
kuruwaekran kartının kontanstorlerını kontrol etmeni tavsiye ederim eger zamanla bozulmuş ve ustten şişme yapmıssa da oluyor bendekı geforge 2 idi bazen ekranda yatay çizgiler meydana gelıyordu arkadaş farkettiki kondansatorler şişmiş ve büyük ihtimalle bozulmaya başlamış dedı kondansatorlerı aynı degerlerı ile degıstırdım ve şimdi düzgün budaKatılıyorum buyuk ıhtımalle fızıksel bır zarar söz konusu ekran kartında
arkadaşlar sürücüyü güncelledim fakat ekran yine kapanıp açılıyor havalar sıcak zaten canımı sıktı
arkadaşlar ekran kartını çıkarıp kontrol ettim kondansatörler iyi durumda fakat ram leride çıkarıp uçlarını silgiyle temizledim ikisinide tekrar yerine taktım şuan bir sorun görünmüyor bilmem ama aceba ram denmi kaynaklanıyordu?[resim]
oksitlenmelerde tavsiye edilen bakır yerleri yumşak silgiyle silmektır hata yok ise güzel test ederek hata cıakrsa bıldırırsın yıne
ayni sorun bende de var :/ baska kart denedim sorun cozuldu..