Tüh ya benim kabloda bitişikmiş monitöre.Yani mönitörle bitişik ama ksadan ayrılabiliyor kablo. Pff.
sizce ekran kartı mı alayım yoksa LCD moniör mü ?
Tüh ya benim kabloda bitişikmiş monitöre.Yani mönitörle bitişik ama ksadan ayrılabiliyor kablo. Pff.
sizce ekran kartı mı alayım yoksa LCD moniör mü ?
sistemini komple yaz a'dan z'ye,
birde bütçeni yaz bakalım:)
Sistemin özellikerini bilmiyom tam ama bildiklerimi yazayım...
Radeon x550 ekran kartı.256 lık sanırım.
XP işlemci , AMD Sempron işlemtim sistemi.
512 MB Ram.1.81 GHz (neyse o )
bunları biliorum.
Ekranda çizgiler çıkıp kayboluyorsa monitöründe bir sorun olabilir.Print screen yaptıgında o çizgiler resimde gözükmüyorsa.Samsung monitor kullanıyordum bende ama daha eskiydi.Böyle çizgilerle başladı.İlk başlarda kendisi kayboluyordu.Sonra tabi dahada arttı bu çizgiler tepesine hafifce vurmaya başladım :D her vurdugumda geçiyordu.Sonra renk falan sarıya dönmüştü hatta yangın çıkarıyordum evde.En sonunda gittim bi 19" lcd aldım.Yanlız oyunlardada takılmalar başladı falan diyosan ekran kartındanda bir problem olabilir.
Evet oyunlarda çok olmasa hissedilecek değişiklikler var.
Ya ekran kartındansa sorun yeni mönitörde y ine yparsa ?
Bilemiyorum ki bende nerede oldugunu.
İki ihtimal var tabii Ekran tüpü 2 yılda bitmezse.
A-) Ekran kartı
B-) Ekranla Kasayı bağlayan kablo.
Bir çözebilsem.
Bu ara PrintScreen çekiyorum cızırtı anında ama fotoda çıkmıyor.
Arkadşlar nolur yardım edin.İnanılmaz dereced arttı.ARtık sürekli durmadan oluyor.Ve ekranda titremede başladı.Ekrana bakılmıyor bile artık.Ekran kartında galiba sorun . Sizce ?
Ekran kartına fazla yüklenince mesela overclock gibi ekrandan mavi-kırmızı çizgiler geçer.Bundan olabilir. Eğer ekran kartıyla monitor arasındaki kabloda bir sorun varsa ekrana tam renk gelmez yeşil sarı mavi tonları hakim olur ekranda. Eğer ekran kartında bir sorun varsa pc ya açılır ekrana birşey gelmez kendisi çalışmaya devam eder yada açılırken 3 kez (gigabyte) bip sesi çıkarır ve pc öyle kalır. bunların hiçbirinin sende olmadığını düşünürsek sorunun kesinlikle monitorden.
Sorunnu kablodan yada kablo girişindeki bir yerden olduğuna %100 kanaat getirdim.Kabloyu yukarıdan monitörün üstünden 90 derecelik açıyla indirdim kasaya ve 1-2 gündür tek cızırtı bile yok.