ekranda görüntü kayması var

HPQ-User
22-06-2009, 21:40   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

DRBUHAR sormuş:
monitörde zaman zaman sık aralıklarla kaymalaroluyor. masaüstünden monitör ayarlarından ekran yenileme sıklığını 100 hertz>e kadar çıkarttım. çözünürlüğüde arttırdım biraz azaldı ama yine de devam ediyor. monitörde çizgisel şekilde kaymalar oluyo. ekran kartını tekrar yüklettirsem sorun gider mi yoksa acaba virüs diye bi sistem dosyası mı silmişimdir bi bilgisi olan varsa sevinirim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
toshiba u200 model dizüstü
atı radeon2600 ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Süleyman.
23-06-2009, 00:05   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Bunun birçok nedeni olabilir.

Yazılım:
1. Grafik kartı sürücünüz: Güncelleyin.
2. Virüs: Güncel bir güvenlik yazılımıyla bilgisayarınızı tarayın.
3. Acaba Vista kurulu sisteminizi XP yaptınız ve doğru sürücüyü bulamadınız mı?

Donanım:
1. Grafik kartının kendisi.
2. Monitör.
3. Diğer.
4. Isınma sorunu: Everest programıyla donanım ısılarınızı kontrol edin. Fanlarınızın tozlarını temizletmenizda yarar var ayrıca.
Zaten bunlar servislik sorunlar.

Deneme yanılma yoluyla kontrol ediniz.

osmanefe
23-06-2009, 01:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

ups kullanıyormusunuz yanı sışarıdan bir güç kaynağı birde monitörürrünüz tüplümü lcd mi eğer lcd ise bir elektir kaçağı yani sağlıklı bir topraklama olmayan bir kasa veya sağlam bir görüntü iletim kablosuna sahip değilsiniz okuduğum okulda bir lab dolusu lcd ekranlı bilgisayar var o sorunu motörü değiştirince göstermiyor tekrar aynı monütörü o kasaya takınca sorun devam ediyor aynı sorun tüplü ekranlardada oluyor bunun sebebi cep telefonu veya ups olabilir genelde ekrarnın ynaına konan ups zamnla monitöre zarar veriyor aynı mıknatıs gibi monitöre mıknasıy yaklaştımak monitörü bozar eğer ekranın lcd ise ata kabloyu değiştirin eğr sorun devam ediyorsa garantiye verin veya ekranınızı başka bir kasada deneyin