Ekranımda böyle bir sorun var
İşletim Sistemi:Windows Xp Sp3
Ram:512 MB
Ekran Kartı:Radeon 9800 Pro
Sizce neden kaynaklanıyordur
Ekran Kartını yeni değiştirdim :P
Ekranda Sarı Çizgiler (resimli)
bu resmi nasıl çektin fotoğraf makinesiylemi bana fazla net gözüktü print screen miki diye düşündüm. kart yerine düzgün oturmamış olabilir olabilir analog (mavi) girişi oynat onlarda olmuyorsa kabloyu kıvır değişiklik oluyorsa kablo kırılmıştır
print screen ile çektim ekran kartını denedim olmadı bu arada az önce ayağım makineye çarptı mavi çizgiler falan da geldi ama sonra geçiyorlar
Eski ekran kartını taktım normale döndü sağolun
arkadaşım bu tamamen monitörün kablosu ile alakalı kablonun içinden tel yada tlle kırılmış olabilri yada kablo kıvrılmış olabilir kablonun kasaya balanan yerini biraz oynatırsan sorun hallolur diye düşünüyorun...
ekranın LCDmi CRTmi ekran kablosundan yapabilir.kabloyla oyna biraz düzelir;)arkadaşım bu tamamen monitörün kablosu ile alakalı kablonun içinden tel yada tlle kırılmış olabilri yada kablo kıvrılmış olabilir kablonun kasaya balanan yerini biraz oynatırsan sorun hallolur diye düşünüyorun...
Monitör de problem olsa print screen ile resim alındığında bu hatalar resimde görünür mü bir düşünün?Kesinlikle görünmez.
Hatta bu gibi problemlerde hatanın nereden kaynaklandığını bulmak için yapılacak ilk iş print screen ile resim almak ve sağlam bir monitörde resme bakmaktır.
Hata resimde görüntüleniyor ise ekran kartı
Görüntülenmiyor ise monitör arızalıdır
monitör değil monitörün kasaya girişi olan kablonun temassılığıdır ben de de aynı solmuştu arkadaşım...
@yaykanat40 sana laf anlatmaya çalışmayacağım.Belli ki anlamayacaksın.
Tecrübeliler ne demek istediğimi anlamıştır