kesko'nun ekstra açıklaması için teşekkürler... elektrikle yapılabilecek o kadar şeyi elektirk olmadığı için benzin yada benzeri enerji kaynakları ile yapabilecek şekilde icatlar yaptık sadece benzini nasıl ateşleriz konusunda mı takıldık yani... çakmaklardaki çakmak taşına benzer bir sistemle bile arabalardaki benzini ateşlersin bu kadar dar görüşlü olmayın çocuklar :Çakmak olayı aklıma gelmemişti bak
Son derece haklısın..
Elektrik icat edilmeseydi...
- 1
- 2
Dizel (motorin) bujiyle mi çalıyor. Benzin yerine motorin kullanırdık.Motorin sıkıştırma yöntemi ile çalışıyordu ilk dizel motorlarda marş dinamosu yerine önde bir tane kol vardı onu çeviriyorlardı motor hareket alıyordu yani elektrik olmadan..Elektrik olmasaydı değil de bunları kullanıma sunanlar olmasaydı ne olurdu.
Tesla olmasaydı ne olurdu gibi bir soru olsa süper olurdu.
Yani resimdeki arabalar gibi önde bulunan bisiklet pedalı gibi olan kolu çevirdinizde motor mazotu sıkıştırıyor ve çalışıyordu elektrik olmadan..
Tarihin ta kendisi
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]
Elektrik icat edilmeseydi konusu saçma oldu yav
O zaman bu konuyu açamamış olurdun ki bakarsın o zaman güneş enerjisi ön plana çıkar ve pc'ler falan her şey güneş enerjisi ile çalışırdı.
Elektrik dışında kaynaklarda var nasılsa.
Motorin sıkıştırma yöntemi ile çalışıyordu ilk dizel motorlarda marş dinamosu yerine önde bir tane kol vardı onu çeviriyorlardı motor hareket alıyordu yani elektrik olmadan..Ben ne diyom :D
Yani resimdeki arabalar gibi önde bulunan bisiklet pedalı gibi olan kolu çevirdinizde motor mazotu sıkıştırıyor ve çalışıyordu elektrik olmadan..
Tarihin ta kendisi
[url=http://bit.ly/c25MCx][/url]Bakma pc ile uğraştığıma iyi derecede mekanik bilgim de var. Özellikle elektrik motorları ile benzin motorlarında...
Elektriği ben bulsaydım kesin 7 göbek sülalem zengin olurdu. Yok öyle beleşe. Teslanın terbiyesizliği o. Adam para içinde yüzüceğine bok çukurunda boğuldu...
Ben ne diyom :Dbok çukuru diyince aklıma bu geldi :DD;Bakma pc ile uğraştığıma iyi derecede mekanik bilgim de var. Özellikle elektrik motorları ile benzin motorlarında...
Elektriği ben bulsaydım kesin 7 göbek sülalem zengin olurdu. Yok öyle beleşe. Teslanın terbiyesizliği o. Adam para içinde yüzüceğine bok çukurunda boğuldu...
Şaka bi yana elektriği ilk kullanmayı beceren insan benjamin franklin değilmiydi ?
Telefonu da Graham Bell bulmamış değil mi yav ?
Ve Edison da ampulu bulmamış sadece maliyeti düşürmüş
Öyle miydi? :)
O depolamayı buldu(Kondansatör)Hocam benim de azbuz elektronik bilgim vardır.Bende biara tesla bobini üretmeye çalıştığımdan dolayı teslanın ne denli bir hayvansı proje yaptığını anladım(2 ayda yapamadım sinirden 555 entegreyi yaktım :D)
Edison Doğru akımı buldu ama maliyeti ve taşıması çok pahalıydı.
Tesla sırbistandan çıkıp geldi amerikanın anasını ağlattı alternatif akımı buldu.Araştırırsan göreceksin.
Aynı zamanda tesla bobinleri tehlikelidir yüksek alternatif akım yaydıkları için büyük boyutta olanları dünyanın manyetik alanını değiştirebilr..Yani tesla bilmesede projesinin kötü amaçlarla kullanılacağını unuttu..Yaklaşık 12 yıldır haarp adında bir proje yürütüyorlar(Teslanın düşünüp te yapamadığı proje)..Bu yaptıkları proje benim fikrimce dünyanın manyetik alanını rahatça değiştirebiliyor.Aynı zamanda manyetik nesneleri de kolayca kendine yönelik kullanabiliyor.Size küçük bir örnek veriyim;
Ankaraya sezyum 137 metalini soktular ve nedense o maddenin türkiyeye girmesinin bir hafta sonrasında depremler başladı..
Bu da bilimin karanlık yüzü :)
- 1
- 2