emule mod

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
free_x_man
08-02-2005, 22:25   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj

arkadaşlar emulede emule mod var ya galiba ben emule modda birşeyi eksik yapıyorum.çünkü hiçbirşey farketmiyor.bi zahmet emule mod nasıl yapılıyo bi tarif etseniz.yapmak çocuk youncağı ama olmuyo işte.ne yapayım.bi anlatsanız size zahmet

free_x_man
21-02-2005, 17:33   |  #2  
OP Yıllanmış Üye
475 mesaj

anlaşılan bilen yok yada bana çok kızmışlar.Üzgün

Eyüp Korkusuz
21-02-2005, 18:12   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

walla geçen ben kurdum bi bakam dedim ama emule mod diye bişi duymadım yoksa yazardım bişiler sana kızmadık anlayacağın sen anlat bakalım nedir bu emule mod ne işe yarar sonra nasıl yapılacağına beraber bakarız...

theironman
21-02-2005, 18:15   |  #4  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

ozgy var ya chip forumlarında, ona bir danış, onun bir bilgisi olabilir bu konuda.

Eyüp Korkusuz
21-02-2005, 18:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,077 mesaj

oda sık sık görükmüyor ama biara msn de görüşürüz onla hafta sonu...

ozy_92
23-04-2005, 12:01   |  #6  
Yıllanmış Üye
380 mesaj

E-mule mod; Emule üzerine kurulmuş,downloadı artıran,uploadı azaltan programlardır. Ben Gokhan mod ile Constantine(1400 mb)'i 2 günde indirdim. 256 K ADSL ile. E-mule GOKHAN MOD u indir. Tavsiye ederim. E-mule'ü çok seveceksin o zaman. Ama E-mule modlar v0.30 üzerine kuruludur. Uploadı sıfırlamayı Netlimiterla yapabilirmisin bilmem ama sıfırlama derim ben. Çünkü upload arttıkça sıran yükselir. Downloadun artar. v0.29 üzerine kurulan bi modla upload kapanabiliyordu ama artık sunucular bunu kabul etmiyor.
Sunucu olarak Razorback 2'yi tavsiye ederim. Ama ara sıra düşersen tekrar Razorback 2'ye bağlan. Hızın en iyi seviyelerde olur.

Swat_Man
24-04-2005, 00:48   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,488 mesaj

bi aralar Fincan Mod vardı bir bak istersen

hattat
28-06-2005, 09:51   |  #8  
Yeni Üye
21 mesaj

GOKHAN MOD u kullanın. ilk başta bir müddet bekleme olabilir. çünkü server de sıraya giriyosunuz. birde hız low/high id olayına bakar. onu halletiysen sorun yok. kaynak çok olursa hızlı indirirsin. ama kaynak 2 - 3 olursa o indirdiğin dosyanın nasıl bir durumda gelidiğine bağlı. yani karşıdaki bağlantı yavaş veya engellemiş olursa resmen sürünürsün. önemli olan sıra olayını halleden bir mod bulmak. bunu yok eden bir mod varsa buraya da yaz. mevcut bazı modlar var ama ne kadar etkili bilemiyorum. internette ararsan bir sürü mod göreceksin.

iyi sömürmeler.

Son Düzenleme: hattat ~ 28 Haziran 2005 09:52
cyclops
28-07-2005, 06:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

emulede gökhan mod cok kullanışlı veya onun yerine uploadu sınırlamak icin netlimiterda kullanılabilir. ben kullanıyorum netlimiter cok hoşuma gidiyor ama vballa nerden bulduydum bunu nerden indirdiydim onu hatırlamıyorum bedavaya indirdiydim bi yerden ama gecen bi arkadaş icin indirmeyi denedim onun evinde bulamadım bu sefer. neyse birde ne kullanırsanız kullanın emulede 265adsl için uploadu 2 kbps altına indirmeyin 1 kbps felan yapın deniyor (daha iyi download yapmak için) ama alakası yok 2 kbps lık bir uploadun hiç bir zararı olmuyor bunun yanı sıra kredinizde 2 kat daha hızlı artıyor

Der Rote BaroN
29-07-2005, 03:13   |  #10  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Yalnış hatırlamıyorsam GOKHAN modu ARES'ten indirmiştim. Bir Türk kanalında lanse ediliyordu. Şu anda elimde yok ama çok işe yarıyor(du) (>>>>>du: ARES varken emuleyle uğraşamam :P)

cyclops
29-07-2005, 04:35   |  #11  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

şimdi arkadaşlar ben dc++ strong dc ares ve emule kullanmış biri olarak diyorum ki bunlar arasında en iyisi (256kbps ve 512 hız için) tartışmasız emuledir peki insanlar neden emule yerine digerlerine kayarlar
1:emulede port acmak başlarına dert olur.
2:yanlızca bir dosya isterler.
yani şimdi emuledeki mantıkta bir dosya yüklemek gerçekten zaman alır.
ama 1 den fazla dosyayı indirmeye calışıyorsanız mesela 10 kadar o zaman gercekten iyi verim alırsınız.isterseniz biraz daha acayım ares ve dc de  
ve de kazaa da bir veya iki dosya indirilir ve fakat hız cok degişkendir.ve kümülatif ortalama çok şanslıysanız bile 20 nin üstüne çıkmaz.ama 1 filmi bir iki gün icerisinde indirirsiniz.emulede ise mantık farklıdır 2o tane film gibi büyük 700 mb lık dosyayı indirmeyi secersiniz ve bir haftanın sonunda hemen hemen hepsi inmiş olur.aynı zamanda emulede kaynak sıkıntısı da yoktur.yani dc de yaklaşık 800.000
insan paylaşım yapar areste ise 100.000 i geçmez emule ise 5.000.000
dan fazla katılımcıya sahiptir.birde areste sıra falan yoktur ne kadar dosya paylasılacagı kullanıcının keyfine bağlıdır isterse hic birsey paylasmayabilir.tabi indirmekte oldukları hariç.allah ne verdiyse kimde boş slot yakalarsa bilgisayarınız ondan download yapmaya calışır.buda tabi aresin geleceginin karanlık oldugunun göstergesidir.çünkü katılımcı arttıkca kötü niyetli daha doğrusu bencil katılımcının yüzdesi dahada artar ve biryerden sonra çoğunluk yanlızca download edip upload etmeyen katılımcılarla dolar.gercekten ares tam bir iyi niyetli kullanıcı programıdır fakat bunun ileride kötü bir şekilde sömürüleceginden eminiz.
gelelim dc ye bunda mantık farklıdır.bir kere sizin hublara bağlanmanız gerekir download icin.Ve her hubta paylasılması gereken minumum bir sınır vardır yani siz genel olarak istediginiz hubların coguna girmek isterseniz eger en az 10 gb lık bir paylasım yapmak zorundasınız demektir.ve burada netlimiter kullanamazsınız hub yöeticileri sizi eninde sonunda yakalar ve kalıcı olarak hubtan uzaklaştırır.
emulede ise süistimal edilemez bir yazılım vardır.işler sıra usulü işler.yani sizin istediginiz bir dosya a şahsında bulunuyorsa ve o şahıstan başka kimler dosya istemiş ise bunlar bir sıraya konulur ve o şahıs sıradakilere upload yapmaya başlar emulede ve areste uploadı dınırlayıcı net limiter gibi veya emule gökhan mod gibi programlar yakalanamaz ve bunlara karşı bir önlem alınamaz ki bu türkiyedeki 256 ve 512 lik kullanıcılar için hemen hemen olmazsa olmaz bir olaydır.
şimdi emulede sıra neye göre belirlenir.(hatırlarsak areste dc++ da ve strong dc de sıra filan yoktu)emulede insanların kredileri vardır.ki  
bu krediler ne kadar upload yapılmış olduguna gçre belirlenir.tabi bu tek başına sıra önceligini belirlemez.her ne kadar acık kodu okuyup bu sıranın net bir şekilde hangi formül kullanılarak belirlendiğine bakmamış olsamda --beklenilen süre-- krediler --indirilecek dosyanın yaygınlıgı-- bu sıraya etki eder yani upload yapan kişi icin beklenilen süre ve kredisi aynı olan iki kişi arasından hangisi daha nadir bir dosya istiyorsa o önce gelir.süre ve kredide ise sanırım
(beklenilen süre+kredi)*(beklenilen süre +kredi) beklenilen süreler saniye cinsindendir. bu sayı kimin en fazla ise o sırada en başa yerleşir.ve verici bilgisayardan download yapmaya başlar.belli sınırlarda mesela her 1.2 mb lık uploaddan sonra verici bilgisayar tekrar bir sıralama yapar hala sizin sıralama puanınız yüksek ise size upload yapmaya devam eder eger başka bir bilgisayarın puanı size göre yükselmişse(çünkü sizin bekleme süreniz sabit kalırken onunki artmıştır) ona downloada başlar.emulede ilk acıldıgı 1.5 saat sıkıntılıdır çünkü hem kaynak ararken hemde girdigi sıralardaki bekleme süreleri düşüktür ve bundan dolayı verimsiz gecer fakat 1.5 saatten sonra performansını gercekten sergilemeye başlar.tabi siz bilgisayarı yeni actıysanız ve hemen bir müzik indirip dinlemek istiyorsanız bunu emule yerine dc ,ares veya kazaa da yapmak cok daha zekice olacaktır.ama bilgisayarınız günlerce acık kalıcaksa ve büyük dosyalar indiricekseniz devamlı emule den kesinlikle vazgeçemezsiniz.

simdi gecelim yükleme şekillerine torentler,ares ve emule ve strong dc(bunu kullanmakta aslında dc hublarında yasaktır ama sizi yakalıyamazlar)
downloadda aynı mantık üzere çalışırken dc cok daha fakir bir mantık üerine calışır.
torentler,ares ve emule de dosyalar farklı farklı yerlerinden indirilir ve sonra bunlar birleştirilir.ares ve emule bu birleştirip hata düzeltme işinde gercekten cok iyi.ve siz mesela dosyanın sonunu indirisiniz başkası dosyanın ortalarından bir bölüm indirmiştir.siz ondan o da sizden download yapabilir böylece insanlar tam olmayan dosyalardandan da indirim yapabilirler böylelikle 1 dosyaya yığılma olmaz.ki bu gayet akıllıca bir yöntemdir.gelelim dc ye bunda dosyalar yanlızca bitmiş kişilerden indirilebilir.(aslında tepm dosyalarından da zorlama ile indirilebilecek olsada-bunu yanlızca dc kullanıcıları itiraz etmesin diye yazdım-bunu kimse tavsiye etmez ve kimse bitmemiş bir dosyadan indirim yapmaz)VE yükleme yanlızca kaldığı yerden devam eder.buda yeni gelen ve popüleritesi yüksek dosyalarda kacınılmaz bir yıgılmaya neden olur.

Der Rote BaroN
30-07-2005, 01:25   |  #12  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Vay be, eline sağlık. Epey aydınlandım bazı konularda. Ama tercihim hala ARES. ;)

cyclops
09-08-2005, 20:45   |  #13  
Yıllanmış Üye
174 mesaj

ya arkadaşlar baktım konuyu cok fazla okuyan var burada emule konusunda kredinin nasıl bi olay oldugunu ve sıranın nasıl belirlendigini sölemiştim.tabi tedbirli davranmış ve gercekte acık kodu okumamış olsamda demiştim.evet orada kredinin emulede sıralamaya nasıl etki ettigini söledigimde yanlış söledim orada sıra su sekilde belirleniyor.
(sırada bekleme süreniz) x (dosyanın upload daki öncelik sırası)x(upload  yapacak kişide olan krediniz (bu kredi kişiden kişiye degişir yani bu download yapacagınız kişiye ne kadar upload yaptıgınıza göre degişen bi kredi yani a sahsına 100mb upload yapmış b şahsına 10 mb upload yapmışsanız a sahsında krediniz daha fazladır)eger hiç upload yapmamışsanız o zaman bu katsayı 1 alınır aslında tam bölede değil ama işi matematikle çok karıştırmak istemedim ama buna cok yakın bi mantık.eger illa benim gibi bunu tam olarak bilmek istiyorsanız meretx.com muydu öle bi yerde bayağı iyi yazılmış.