En büyük 14 gizlilik skandalı!

CHIP Online
29-01-2012, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Ortalığı birbirine katan, tüm zamanların en büyük 14 gizlilik skandalını bir araya getirdik...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/en-b ... skandali_31689.html

Resimlerle: Hack'leyen, ardından işe alınan 7 hacker!

Sosyal medyada, cep telefonlarında meydana gelen gizlilik açıkları ve sızan milyonlarca kullanıcı bilgisi; web kameralarıyla yapılan gizli izlemeler, paylaşılan konum verileri... Teknolojideki gizlilik skandallarına her gün bir yenisi ekleniyor. Bu yazımızda ise tüm zamanların en büyük 14 gizlilik felaketini bir araya getirdik:

1. Sony CD'lerinden çıkan rootkit: Sony, 2005 yılında korsancılığa engel olmak üzere CD'lere eklediği gizli yazılımla gündeme gelmişti. Bu casus yazılım, PC'ye bir rootkit yüklüyor ve CD'nin çalındığı IP adresini Sony'ye gönderiyordu.

2. Craiglist'in deneyi: 2006'da Seattle'dan Jason Fortuny adındaki bir web geliştiricisi, sahte bir "seks yapmak isteyen kadın" ilanı oluşturdu. Amacı ise 24 saatte kaç cevap alacağını öğrenmekti. Bu sürede içinde fotoğraf, isim, e-posta adresi ve telefon numarası da bulunan toplam 178 cevap alan Fortuny, tüm bu verileri Encyclopedia Dramatica adlı bir sitede yayınladı. Fortuny daha sonra açılan bir davada 75.000 dolar ceza ödemeye mahkum oldu.

Tüm konu: En büyük  14 gizlilik skandalı!

Resimlerle: Hack'leyen, ardından işe alınan 7 hacker!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: İnternette hassas verilerinizi paylaşmamaya özen gösteriyor musunuz?