En büyük oyun hataları!

CHIP Online
03-07-2013, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyun tarihinin bu en büyük dört hatası, "yapımcılar ne düşünüyordu acaba?" diye düşündürüyor...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/en-buyuk-oyun-hatalari_41238.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi oyunları

"Kusursuz oyun" diye bir şey olmaz! Her zaman oyunlarda hatalar ya da unutulmuş şeyler olacak. Bu hataların bazıları insanın oyun zevkini mahvedecek cinsten oluyor: Oyunun en heyecanlı yerinde düşmanlarınıza son darbeyi indirecekken tüm çabalarınızın heba olduğunu görebilirsiniz. Bazı hatalarsa sanki oyuncuyu eğlendirmek için bilerek yapımcılar tarafından oraya yerleştirilmiş hissi verebiliyor. Daha az sayıda karşımıza çıkan hatalarsa ne yaptığını bilen oyuncuların elinde, en iyi hile kodlarının bile başaramayacağı işleri başarabiliyor. Bu yazıda, oyun tarihinin en büyük dört hatasını ele almak istiyoruz.


Diablo: Eşya kopyalamak


Oyun tarihinin en büyük hatalarından biri Diablo serisinin ilk oyununda elimizdeki herhangi bir nesneyi kopyalamamıza izin veren hileydi. Oyunda elimizde olan nesne ya da altını kopyalamak için tek yapmanız gereken önce yere bırakmak, sonra da tekrar alma komutunu verdikten sonra başka bir nesneyi seçmekti. Böylece oyun, seçtiğiniz nesnenin yerine yerdeki nesnenin bir kopyasını veriyordu. Bu şekilde sabırlı bir oyuncu, bir daha altın ya da değerli nesne sıkıntısı çekmeden oyunu oynayabiliyordu.


Bu hatanın Diablo gibi, keşfetmek ve yeni silahlar/nesneler bulmak üzerine kurulu bir oyunu nasıl etkilediğini tahmin edebilirsiniz. Hata keşfedilip kulaktan kulağa yayıldıktan sonra pek çok oyuncu için Diablo artık zevkle oynanan bir oyun olmaktan çıkmıştı. Hatanın nasıl kötüye kullanılabileceğini bu detaylı videoda görebilirsiniz.


Tüm Konu: En büyük oyun hataları!

Resimlerle: 2013'ün en iyi oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr