En detaylı şekilde ağ izleme programı arıyorum

darknesss134
02-04-2012, 15:29   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

İyi forumlar,

Sistemime "Assembly" seviyesinde bir keylogger bulaştığını düşünüyorum. Konu hakkında çok detaya girmeden geçiyorum. Biosa bulaştığını düşünüyorum ama eminde değilim. Herhangi bir işletim sistemi üzerinde çalışabilir hangisi olduğu farketmez bir ağ izleme programı arıyorum. Ağ trafiğimi kontrol ederek herhangi birşeyin iletilip iletilmediğini kontrol edeceğim. Farklı bir yöntem varmı bu işler için bilmiyorum. Birde hiç bu sıkıntıya girmeden bios ve hdd'yi temizleyebileceğim bir yöntem varmı ? Başka önerilere açığım.

ECHELON_
02-04-2012, 17:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

hocam assambly düzeyinde demişinde yanıldığın mevzu şu assambly düzeyinde bulaşsa bile ramleri çıkar bios pilini çıkar fişten pc yi temizlenir ama olay o değil sende gerçekten varsa bmyle bişey rame yerleşen ve os nin alt klasorlerinde çalışan tespiti şimdilik imkansız olan yeni bir traojan var bence sende varsa o vardır:
Georbot trojanı

aynı zamanda ses ve görüntüde çekiyor muş.

darknesss134
02-04-2012, 17:39   |  #3  
OP Yeni Üye
23 mesaj

Low Level format bu işe çözüm olurmu ?

Flapjack
02-04-2012, 17:53   |  #4  
Flapjack avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 18
860 mesaj

böle bişeyin pc ne bulaştığını nerden anladın

darknesss134
03-04-2012, 16:38   |  #5  
OP Yeni Üye
23 mesaj

bazı sitelerdeki hesaplarıma giriş yapılan yerleri kontrol ederek, ilk olarak facebookda rastladığım ve internet bankacılığında da görünen son oturum açılan internet adresi şeklinde özellikleri barındıran sitelerdeki login durumlarımı kontrol ederek farkettim. Pc'yi formatlamak çözüm olmadı. Kesinlikle ya böyle birşey var yada çok benzeri.