bu ülke-cemil meriç..favori olmaktanfarklı olarak ülkenin anatomisini anlamak isteyenlerin okuması gereken bi eser
En favori kitabınız nedir?
platon-devlet herkesin okumasını tavsiye ederim sokrates ne kadar büyük bir düşünür filozof olduğunu bu kitapda öğrendim
J.J.Rousseau-toplum sözleşmesinide okumanızı tavsiye ederim
zeki kayahan coskunun butun kıtaplarını cok seviyorm .aldıgım gun bıtıyor kıtap zatn:)
Tabi ki Dan Brown (Da Vincinin Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Dijital Kale) ve Adam Fawer (Olasılıksız, Empati).
Ancak milliyetçi bir yaklaşımla Turgut Özakman'ın "Şu Çılgın Türkler"i ve "Diriliş"i tek geçerim. Herkese de tavsiye ederim.
Edit: imla
dextercanplaton-devlet herkesin okumasını tavsiye ederim aristonun ne kadar büyük bir düşünür filozof olduğunu bu kitapda öğrendimDevlet nefis bir kitaptır. Ancak mevcut Türkçe tercümelerden okumamanız lazım onun derinliğini kavrayabilmek bakımından. Mahvediyorlar resmen tercümelerinde. Onun çok eski bir baskısı var, İstanbul Üniversitesi filoloji bölümü öğrencileri yapmış. Sahaflarda ihtimal bulabilirsiniz. Bende bir kısmı var. Azra Erhat da var içlerinde. Sabahattin Eyüboğlu'nun tercümesi rezalet, Azra Erhat yardım etti, diyor ama bence yalan söylüyor. Her neyse, bu mesele uzun da.
J.J.Rousseau-toplum sözleşmesinide okumanızı tavsiyeSokrates'in Savunması da çok güzeldir. Bununla ilgili de çok eğlenceli bir anektot var, anlatırım bir ara. :)
Hukuk okuduğunuz için ilgilisiniz sanıyorum. Rousseau'nun kitabı da Eflatun'a bir şerhtir ancak. Zaten şöyle meşhur bir söz var, aforizmalara da alacağım.
The safest general characterization of the European philosophical tradition is that it consists of a series of footnotes to Plato.
Alfred North WhiteheadAvrupa felsefe geleneğinin genel karakteri hakkında, Eflatun'a düşülen bir dipnotlar serisidir diyebiliriz.
Ekleme: Devlet'in Aristo ile ilgisi yoktur tabi ki.
Son Düzenleme: Süleyman. ~ 13 Mayıs 2009 11:36
froudun hapishanelerin doğuşu adlı eserini okumanı tavsiye ederim. yazdığım her iki kitabıda iş bankası yayınlarından okudum.ama bazı tercüme hataları vardı kitapta önsözünde çevirenler bile bunu kabul etmişti tam olarak çeviremeyeceklerini.
dextercanfroudun hapishanelerin doğuşu adlı eserini okumanı tavsiye ederim. yazdığım her iki kitabıda iş bankası yayınlarından okudum.ama bazı tercüme hataları vardı kitapta önsözünde çevirenler bile bunu kabul etmişti tam olarak çeviremeyeceklerini.O önsöz kendi yalanlarını gizlemek için çok kıvırdığı bir önsöz. Çevrilemeyeceğini söylerken, aslında salladım dememek için öyle yazıyor. En basit örnek; İngilizler'den meşhur Jewed var diyor, sanki onun tercümesinden de yararlanmış gibi sözü dolandırıyor. Adını duymuş sadece, onu da yanlış duymuş. Adamın adı Benjamin Jowett, meşhur Yahudi asıllı İngiliz profesör, Oxford profesörlerinden.Her neyse, bu mesele çok uzun da... Yalnız ufak bir hatanız, Devlet'in Aristo ile alakası yok.
platonun hocası değilmiydi aristo kitapda her tartışmayı alttan alarak karşısındaki haklı gibi onun tezini çürüten aristo dfeğilmiydi karıştırmışım sanırım platonun hocası sokratesdi.
dextercanplatonun hocası değilmiydi aristo kitapda her tartışmayı alttan alarak karşısındaki haklı gibi onun tezini çürüten aristo dfeğilmiydi karıştırmışım sanırım platonun hocası sokratesdi.Aristo Eflatun'un öğrencisidir. Kitapta Sokrates'in öğrencileriyle diyalogları geçer. Öğrencilerden birinin adı Ariston, fakat bu o Aristo değil.
Robinson Cruise - Daniel Defoe
Nutuk - M. Kemal ATATÜRK
Victor Hugo: Bütün kitapları ama en favorisi: Sefiller ve Notre Dame'ın Kamburu
Tolstoy: Kara Altın(çok önce okudum 6 - 7 yıl oluyor.)
Kendi akrabam olan: Fakir Baykurt; Bütün kitapları ama favori: Yılanların Öcü ve Irazcanın Dirliği.
Dan Brown: Bütün serileri okudum: Favori Melekler ve Şeytanlar; İhanet Noktası.
Dostoyevski: Ezilenler,Karamazov Kardeşler,Suç ve Ceza
Harry Potterın bütün kitapları(hastasıyız ne yapalım)
Aklıma gelen en iyi kitaplar ve yazarlar bunlar.
Öneri: Sefiller; Herkeze hitap eden umutsuzluğa düşen ama yinede umudun olduğunu hatırlatan bir kitap. Alın okuyun sizde göreceksiniz. mümkünse iki ciltlik kesilmemişi okuyun: Jan Valjan!!!!!!!!!
Jean Christophe Grange
Dan Brown
Maxime Chattam
Bu üç yazarın tüm kitaplarını okumanızı tavsiye ederim ;)
Jules Verne'nin
Balonla Beş Hafta
Dünyanın Merkezine Yolculuk
Denizler Altında Yirmi Bin Fersah 1&2
Buzların Sfenksi'ne de başlıyacağım yakında.
genç werher in acıları-goethe
aforizmalar-franz kafka
psikanaliz-sigmund freud
kırmızı-stendal
bir filiz vardı-orhan kemal
nişanlıya mektuplar-victor hugo
ana-maksim gorki
mavi oktav defterleri-franz kafka
Babalar ve Oğullar-Turgenyev
Ana-Maxim Gorki
harry potter ve ölüm yadigarları -J.K Rowling
harry potter ve melez prens-J.K Rowling