En hızlı 3G internet hangisi?

CHIP Online
21-09-2010, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

3G hayatımıza girdiğinden bu yana 1 yıl geçti. Peki durum ne? İşte testler ile yanıtlar...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/en-h ... -hangisi_22543.html

Şahin Ekşioğlu - CHIP Test Merkezi

Bir yıldan uzun süre önce hayatımıza giren 3G teknolojisi pek çok şeyi değiştirdi. CHIP ve CHIP Online olarak bu süreci takip ederek gelişmeleri değerlendirdik.

Geçen süre zarfında altyapı nispeten oturdu denebilir. Artık çok daha stabil test sonuçları ortaya koymak mümkün. İşte bu yüzden Avea, Turkcell ve Vodafone'un sunduğu 3G paketlerini ve nereden, ne kadar çektilerini test ettik.

Testimiz farklı bölgelerde, tekrarlanabilir sonuçları hedefliyor. Sıradan işlemci testlerinden farklı olan internet hızı testleri, şartlara göre farklı sonuçlar sunabiliyor. Bu yüzden 3 adet Samsung netbook kullanarak, 3 tekrarlı bir test sistemi kullandık.

Bant genişliği, ping süresi gibi değerleri speedtest.net üzerinden New York'a bağlanarak yaptık. Gigaget isimli indirme yöneticisi ile 117 MB'lık Office 2003 SP3 yamasını Microsoft sunucularından indirdik. İşte pratikteki test sonuçları...

Tüm konu: En hızlı 3G internet hangisi?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Hangi operatörün 3G'si?

Fattur
21-09-2010, 01:02   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Vodafone 3g evde, okulda, işyerinde çekmiyor. İstediğini yapsın umrumda değil..

Berat Kaçar
22-09-2010, 21:42   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
157 mesaj

Yetkilisi oldugum operatorumun savunma durumunu rakamsal sonuclar ve bağımsız ölçüm şirketleri tarafindan yapılmış onlarca testi ileterek yapacaktım. ama kullanıcı yorumları yetti.

Digerleride iyi kabul ama Turkcell daha iyisini yapana kadar en iyisi bu :):)

hector57
23-09-2010, 19:01   |  #4  
Taze Üye
2 mesaj

valla bende nokia modemli telefon var .internete 8 tl ye sınırsız giriyorum.bence en iyisi bu.vodafone.

CarlJohnson
23-09-2010, 20:36   |  #5  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

çekim vs olarak sanırım turkcell hala önde götürüyor..

hakanım01
29-09-2010, 11:37   |  #6  
Taze Üye
1 mesaj

arkadaşlar tabiki Turkcell daha hızlı hatta en düşük avea..uyanıklığa baksanıza testlerde aveanın e182 i kullanılıyor turkcellde e176 turkcelin e182ini kullansınlarda öyle test etsinler farkı ozaman görsünler.sadece istanbula değil testi türkiye geneline yapsınlarda farkı görelim.öyle üç beş noktada test yaptıktan avea iyi falan demesinler.böyle güzel bi dergiye hiç yakıştıramadım çok saçma ve yalan bir test gibi geldi bana...

frozen
22-10-2010, 23:54   |  #7  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

ne yaparsanız yapın. asla ve asla vodafone kullanmayın. Bu çekiyor yalanları aldı başını gidiyor, yalan dolan reklamlar bunlar. insanları kandırıyorlar açık açık. ne kadar vodafone arkadaşım varsa, kent merkezlerine inene kadar ulaşamıyorum resmen insanlara.