arkadaşlar bi windows un btn iste registry temzliğini yapark gerksz dosyaları slerk arada bi defrag yapark,güncelleştrmeleri yaparak yani kısacası her türlü bakımını yaparak bile en ideal kullanma süresi ne kadardr?yani bu koşullarda ble artk bu windows iflah olmaz formatliym artk ne zmn dersnz?
en ideal süre?
Çok güzel bir soru :)
Benim en fazla 2 ay
Ben kendim formatlamıyorum o çöküyor anca öyle iş başına geçiyorum zaten birtek mp3 falan var onlarda cd'de oluyor yedeklenecek veride yok yani o yüzden ne zaman çökerse o zaman format
benim ki de öyle ne zaman çöker o zaman PC FORMAT olur zaten gerekli veri yok müziklerin çoğu CD ye koyuyom hiç olmazsa komşudan alıyom ama en güzeli REPAiR çünkü arkadaşımın PC si var yaklaşık 25 defa format atmış(ciddiyim ve bu sayı haziran ayındaydı) PC sini 2 yıldır kullanıyor ve bilgisayarı açarken çubuk 20-25 arası dönüyo açtığın PC yi noluyo windows mu çöktü senn demiştim
ama şöyle bir şey de var herşeyi temizleyeceksen format atma Yerel Disk D örneğin özelliklere tıkla "Dİsk temizle"(her yerel dislte bu var) buna tıkla temizlenir
Kullanmaya bağlı bence..
Ben 3,5 yıldır sadece 1 defa format attım..oda eskisinin üzerine kurdum..
Küçücük bir sorun yüzünden format atılmasına karşıyım, çünkü genel kanı bu..virüs bulaştı format,,,,yavaşladı format..vs..
nereye kadar,,
okadar çok ayar ve proğram varki pc de formatladığım taktirde eski alışkanlıklarını kaybedecem diye düşünüyorum.
Makinada ikinci ve yeni kurulmuş bir xp ile ayrıca birde pardus yüklü...ikinci xp yi kullanmyorum çünkü eskisine alıştım..
ama iki yılda bir genellikle makina formatlanması gerekiyormuş...
Selamlar.
Windows'un her türlü bakımını yaptıktan sonra formata gerek yok.Nedenini tam olarak anlayamıyorum ama bazı insanlar işletim sistemleri 1sn geç açılsa format atıyo.Bu bence gerektiği zaman yapılmalı.Aksi halde bu hem büyük vakit kaybı hem de büyük bir saçmalık olur.Ama dediğim gibi düzenli bakım yapılırsa!!!
kullanımına bağlı tabii; bu dediklerini yaparak sistemi bir süre daha yaşatabilirsin ki, bilmedik yazılımları kurmadan, düzenli bakım ve onarımla 1 seneyi aşan bir kullanım öngörebiliriz. Ancak zamanla gelen bir yavaşlık oluyor, ama bunu en aza indirgemek de biz kullanıcıların elinde.
bnm eski pc de windows me kurulu tam 4 senelk bi windows kayt defterni tarttm ccleaner la 1000 e yakn şey sildi:)