en iyi 3d yazılımlar

tarantinox
26-04-2009, 16:19   |  #26  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

arkadaşlar ankarada 3d animasyon eğitimi veren bir yer varmı?+ hangisini tavsiye edersiniz
maya mı 4d cinemamı?

vedat63
12-05-2009, 19:55   |  #27  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

***Google Sketchup***Ben sürekli kullanıyorum Google earth için 3D binaları yaparak yerleştiriyorum çok harika

niconmedia
16-05-2009, 23:41   |  #28  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2006

Dünyanın en iyi cad programı tartışmasız ''CATİA'' Her beş arabanın 4 catiada tasarlanıyor.

Berke Aydın
17-05-2009, 07:40   |  #29  
Berke Aydın avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
368 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Bende kullanımı kolay oldugu icin Google Sketchup kullanıyorum. Gerçekten cok kolay bir program, birçok tasarım yaptım. Siz birde başka insanların yaptıklarına bakın mesela bir binayı her ayrıntısına kadar çiziyorlar.
bir kere bi Ferrari tasarımına bakmıstım arabanın içinide yapmışlardı bende bir Ferraride olmanın nasıl birşey olduğunu görmüş oldum.. Kahkaha

retkid
22-05-2009, 14:51   |  #30  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

DÜNYANIN EN EYİ 3D YAPIMI 3D MAX

LYDER
23-05-2009, 17:45   |  #31  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
733 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

3D studıo Max 2009
Solıdworks 2009
Maya 09

sinan354
24-05-2009, 02:29   |  #32  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
533 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

makina,kalıp vs tasarımında solidworks ; otomotiv sektöründe ve üretilecek olan parçanın analizi konusunda catia bu işlerin liderleridirler.ikisini de profesyonel anlamda kullanıyorum.ikisi arasında kullanım kolaylığı ve parametrik çalışma bakımından kesinlikle solidworks derim.

L-eopar17
08-09-2009, 13:48   |  #33  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
61 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

3D STUDİO MAX

safemod
19-09-2009, 07:17   |  #34  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

3Ds Max ve sketchup kadar pratik 3d yazilimi gormedim acikcasi..ozellikle 3d ile ilgili biraz deneyimi olan biri sketchup i bilgisayarina kursun,biraz karistirsin hemen ortaya bir seyler cikar..

M.G.G
20-10-2009, 18:48   |  #35  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

OpenGl kadar iyi ve kasmaya grafikler görmedim açıkçası

pctamir
23-10-2009, 14:22   |  #36  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

HÜLYA TELLİ
Autodesk Yetkili Eğitmeni
3dmax Eğitmeni
Autocad Eğitmeni


Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır.“İçinde yaşadığımız yeniçağda, zenginlik bilginin ürünüdür. Bilgi, ekonominin başlıca hammaddeleri ve en önemli ürünleri haline gelmiş bulunuyor. Günümüzde zenginlik yaratmak için gerek duyulan sermaye varlıkları arazi, bedensel emek, imalat aletleri ve fabrikalar değildir. Bunların yerini bilgi almış durumdadır.” (Thomas A. Stewart)
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok ülke, gelişmişlik düzeyini devam ettirmek ve maksimize edebilmek amacıyla, teknolojiye, bilimsel çalışmalara ve özelliklede insana yatırım yapılmasına önem vermekte ve bu alandaki çalışmalarına artan bir hızla devam etmektedir. Küresel rekabet hem ülkeler hem de kurumlar düzeyinde devam ederken rekabetin temeline hız, maliyet ve kalite yerleşmiş durumdadır. Ayrıca bu yapı içerisinde bilgi de önemli bir rol üstlenmektedir. Bilgi toplumunda yaşıyor olmanın getirdiği gereklilik yaşam boyu öğrenimin esasını oluşturarak, beraberinde kurumlarda da kendisini hissettirmeye başlamıştır. Hammaddeleri elde tutmak değil, bilginin ve bilgi teknolojilerinin elde tutulması ülkeler ve işletmeler için yeni gerçek kabul edilmektedir.
İşletim sistemlerinin gelişmesi, bilgisayarların güçlenmesi, kişisel bilgisayar kullanımının yaygınlaşması ve hayatı kolaylaştırmasıyla beraber yeni bilgi alanları da ortaya çıkmış, bireylerin ve işletmelerin ihtiyaçlarına yönelik yazılımlarda gelişmeye başlamıştır. Bugün birçok yazılım gündelik hayatımıza girdiği gibi istisnasız bütün iş dallarında kullanılmaktadır. Günümüzde her işletme bulunduğu sektöre, kendi koşul ve gereksinimlerine uygun ihtiyaç duyduğu yazılıma yatırım yapabilmektedir. Elle yapılan birçok iş, teknolojideki bu hızlı değişimden ve beraberindeki gelişmeden etkilenmiş, işin daha hızlı ve daha kısa bir sürede yapılması sağlanarak zamandan ve kaynaktan tasarruf edilmesi sağlanmıştır.
Ağ teknolojilerinin gelişmesiyle beraber, bilginin kişi ve kurumlar arasında etkin bir şekilde paylaşılması iş verimliliğinde artış sağlamakta ve elde edilen bilgi mekândan ve zamandan bağımsız değere dönüştürülebilmektedir. Burada önemli olan kişi veya kurumların kendi sektörlerine uygun sistemi veya ihtiyaç duydukları yazılımı doğru bir şekilde seçebilmeleridir.
Günümüzde tek bir yazılımla da her şey halledilebilir demek mümkün değildir. Farklı alanlardan örnekler verelim. Adobe ailesinin resim işleme, tasarım ve grafik üzerine kurulmuş, vektörel tabanlı bir resim düzenleme yazılımı olan photoshop programı ile düşündüklerinizi ekrana yansıtabilirsiniz. Ancak bir tasarımcının Photoshop dışında diğer tasarım programlarını da çok iyi bir şekilde kullanabilmesi gerekir. Mesela Macromedia ailesinin kartvizit logo, yazı mizanpaj olarak kullanılan Freehand veya katalog, broşür ve amblem çalışmaları için kullanılan Corel Draw yazılımı gibi. Bunların dışında kitap tasarım olanaklarını kullanarak uzun belge projelerinde kolaylık sağlayan QuarkXpress programlarını kullanabiliyor olmakta tasarım sektöründe yer alan firmaların ve bu sektörde görev alanların bir adım öne çıkmasını sağlamaktadır. Bu listeyi daha da genişletmek isteyenler baskı, multimedia ve grafikler için hazırlanmış Adobe Illstrator programını veya son yıllarda dergilerin, gazetelerin, kitap yayıncılarının ve reklam acentelerinin tercih ettiği Indesign programını da tercih etmelidirler.
Başka bir örnek, donanım ve yazılım sektöründeki gelişmelere bağlı olarak mimari yazılımlarda da ilerleme kaydedilmiş olmasına verilebilir. Öncesinde elle hazırlanması haftalar süren paftalar, mimari yazılımların gelişmesine paralel olarak daha kısa sürede ve daha az zamanda hazırlanabilir hale geldi. İki boyutlu çizimden 3 boyutlu modellemeye geçildi. Bunun sonucunda hazırlanan iki boyutlu çizim 3 boyuta dönüştürülmekte, otomatik olarak kesitleri alınabilmekte, malzeme ve ışık etkisiyle foto gerçekçi resimler elde edilebilmektedir. Örneğin Autodesk firmasının ürettiği AutoCAD yazılımı ile 2 boyutlu çizimleri kısa zamanda oluştururken, 3ds max yazılımıyla gerçek hayatta olabilen ama gerçekte olmayan tasarımları yapma olanağı elde edilebilmektedir. Bu ve sayısını artırabileceğimiz diğer yazılımlar örneğin birçok mimarın tercih ettiği ArchiCAD, ADT Revit, ya da makine mühendislerinin ve teknikerlerinin daha çok tercih ettiği MDT- Inventor veya Solidworks, ya da harita mühendislerine ve teknikerlerine hitap eden NetCAD, ArcView GIS gibi yazılımlar, üniversite diplomasını tamamlayan tüm teknik kişilerin iş hayatı için ön koşul olmuştur. Aynı şekilde İnşaat Mühendislerinin teknik bilgilerini tamamlayan SAP2000, STA4-CAD, Primavera yazılımlar da ihtiyaç haline gelmiştir.
Sonuç olarak; ileriyi gören, orta ve uzun vadeli hedeflerini oluştururken ve planlama yaparken ihtiyaç duyulan yazılımı önceden belirleyen, teknolojiyi doğru kullanan, veriyi kullanılabilir bilgiye dönüştürebilen, bu çabaların ve yatırımların uzun vadede fazlasıyla geri döneceğini tahmin edebilen kişi ve kurumların ön plana çıkacağını tahmin etmek zor olmasa gerek.

halitçç
10-11-2009, 09:29   |  #37  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

autocad

Banned
10-11-2009, 12:24   |  #38  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
1,256 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Belender veya AutoCad.

generalm
29-07-2011, 01:06   |  #39  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2011

bakın beyler herkez 3DstüdyoMax falan demiş tamam ama bence bu biz türkler olarak işin basitine kaçma halimiz bu konuda bir numaralı program Maya dır onun için maya max ın 5 katı fazla pahalıdır mayanın tarihçesi oluşumu dünya üzeirnde yapılan ilk animasyonlarla bağlantılıdr kullanmayı bilene inanılmaz hız kazandıran tek programdır ve tamamen programanlanabilir içeriği değiştirilebilir ve kendi kodlarınızı yazabilmenize imkan veren bi programdır animasyon 3D işi hız isteyen bir iştir ve maya bunun için biçilmiş kaftandır insanlar kulaktan duyma 3dmax duya duya en iyisini o sanmışlardır max 900$ maya 5000$. en iyisi maya olmasaydı pixarda walt disneyde dreamworks de büyük yüzdelerde bu programı kullanmazlardı..3dmax iyi sonuçlar veren kaliteli bi programdır çok çok hızlı değildir biraz uğraştırır ama maya en profesyonel ve buna rağmen hızlı ve en güzel sonucu veren programdır.. bilginize