anakartım 478 pin
ona takabileceğim en iyi işlemci nedir ?
fiyat önemli değil
en iyi işlemciyi arıyom ben biraz araştırdım piyasada yokgaliba
teşekkürler
en iyi 478 cpu
anakartımıın modeli asus P4RD1-MX.800fsb destekliyor
http://www.data.com.tr/produce_detail.asp?pid=30488
İşlemci Desteği:Socket 478 Intel Pentium 4/ Celeron 800/533 MHz
Bellek Desteği:2 x 184-pin DIMM maks. 2GB DDR 400/333 non-ECC memory.
------
-------
ben takabileceğim en iyiy işlemciyi soruyorum anakartımı ben zaten biliyorum
peki fiyat ve satıldığı bi yer veya link verebilirmisiniz araştırdım hiç bi yerde bulamadım piyasada yok
Genelde 2. el satan yerlere sorman gerekir bence..Baya eski bir soket çünkü..Artık piyasadan kalkması normal..
sıfır bulamammı?? veya yokmu??
Bence sıfır bulman çok zor..
Ben de bazı bilindik online sitelere baktım ama 478 yok malesef..(Malesef de garip kaçıyor aslında burada..)
Bende var 1 tane 478 Northwood 2.4 İşlemci ama işte 2003 yılının başlarında almıştım,daha da idare ediyorum..
Bulamazsan anakartını değiştirmek zorunda kalıcaksın başka yolu yok gibi..
benim de Northwood 2.4 İşlemci bari en son işlemci takayımda bilgisayarım anakartın desteklediği kadar mazimuma getireyim dedim en iyi şekilde faydalanayım demek 2.el bakacaz
Anladım ama bence gerek yok..Yani sonuçta 478 pinden bahsediyoruz..Yerine takacağın işlemci de sana çok çok fazla bir performans artışı getirmiycek..
Bunun yerine biraz daha idare edip sistemi değiştirmen,gelecek için de çok daha iyi bir karar olur..
Ya da elindeki sistemi uygun bir fiyata satıp hemen daha iyi işlemcili bir sisteme yönelebilirsin..
Yapmak istediğin bir yatırım olmıycak kesinlikle..Performans artışın fazla olmayacak..
Eski teknolojinin en iyisini arıyorsun şu an, oysa yeni teknolojinin fiyat/performansı iyi bir sistemiyle çok daha güzel bir sistemin olabilir..
yaw ben nasıl anlatiim
aslınd asu an sistem bana yetiyor.anakartımı pcı--e li bir anakart aldım 1 ay önce çünkü ben bir kerede sistem almam zor
ben onun yerine işlemcimi tuttum pcı-eli bi anakart aldım.hiç olmassa iii bi ekrankartı takabilirim. dedim...
ben de bu nakartı fulleyim ddim ekran karını değiştirir gereksinimi karşılarım dedim ...
sizinde dediğiniz gibi eğer bi performans artışı olmıyacaksa işlmciye dokunmam ben ramimi fullerim işlemciye vereceğim paraylada iiibi ekrankarı alırım ozaman ...
işlmecim yeter o zaman bana
Yeter tabi ben de ıkına sıkıla idare ediyorum..İhtiyacımı karşılıyor ama conroe`ya içim de gidiyor..Hiç olmazsa AMD 3500 olsun,pentium d olmasın hadi onu da geçiyim..Ben anlatabildim mi??:))
İhtiyaca bağlı tabi ki idare etmesi..
Bazı işlemleri daha uzun zamanda yapar ama tabi ki idare eder..
peki aklımda bir soru daha var işemci 2.4 kalsın 4gb ramle vistayı çalıştırablilirmiyim ki