En iyi 9 bedava antivirüs programı seçildi!

CHIP Online
31-01-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

En iyi ücretsiz antivirüsün hangisi olduğu, dev sitenin bu testinde ortaya çıktı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/en-i ... -secildi_31708.html

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Sisteminizi dış tehlikelere karşı korumak için ücretli bir antivirüse sahip olmak zorunda değilsiniz. Bu işi yapabilen ücretsiz araçlar da var, ancak hangi ücretsiz aracı kullandığınız oldukça önemli. Hangi ücretsiz aracın ne kadar iyi koruma sağladığını merak eden Techradar'ın yeni gerçekleşirdiği bir test ise 9 popüler paketi karşı karşıya getiriyor. İşte Techradar'ın test sonuçları:

1. Ad-Aware Free Antivirus 4.6

Artıları: Kullanımı kolay, boot süresini etkilemiyor, tarama süresi birkaç testten sonra azalıyor, tarayıcı izlerini temizliyor.

Eksileri: Az sayıda işlev, ilk tarama süreleri ortalama seviyede.

2. Avast Free Antivirus 6.0.1367

Artıları: Hızlı yüklenme, çok sayıda işlev, temiz arayüz, çok sayıda gerçek zamanlı koruma katmanı, konuşma sesli uyarılar.

Eksileri: Uzun tarama süresi, PC açılışını yavaşlatıyor, ortalamanın biraz altında doğruluk.

Tüm konu: En iyi 9 bedava antivirüs programı seçildi!

Resimlerle: Tarihin en etkili 50 bilgisayar virüsü...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Ücretsiz bir antivirüs mü kullanıyorsunuz, yoksa ücretli mi?

piRe_
31-01-2012, 01:36   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

İlginç!
Kim neye göre test ediyor hala anlamış değilim. Diğer AV ler için 2012 versiyon test edilirken, Outpost için 4 Şubat 2011 tarihli sürüm teste tabi tutulmuş.

8. Outpost Security Suite Free 7.1
Artıları: Çok sayıda güvenlik özelliği, Windows ve Outlook'un açılışına az etki etmesi, iyi seviyede doğruluk.
Eksileri: "Öncelikli güncellemeler" sağlanmaması, Techradar'ın testi sırasında zararlı veritabanını güncelleyememesi, ilk tarama süresinin çok uzun olması, Firefox'un açılışını önemli ölçüde uzatması.
Veritabanını güncelleyememesi gibi bir durum ASLA! sözkonusu değil aksine serverlarına düştüğü an pc ye indirir. İlk tarama süresinin uzun olmasından daha doğal bir şey olamaz her halde. Beğenmedim İlk kez çalıştırılan her dosya için bir defaya mahsus sizden onay ister, sonrasında sormaz. İnce detayları saymakla bitmez, denemek ve incelemek lazım.

Ayrıca;
Outpost ve Comodo için 3/5, Ad-Aware için 4.5/5 vermiş ki buna çok güldüm. Ağzı kulaklarına varıyor Outpost antivirüs için Virusbuster, Firewall için Lavasoft (Ad-Aware) motorunu kullanır. Dolayısıyla AVG, Lavasoft, Sophos, Virusbuster vb. diğer stratejik ortaklığı bulunan bir güvenlik yazılımına,

vasat derecede puan verilmiş olmasını (umurumda olmasa bile) haksızlık olarak değerlendiriyorum. Şu da bir gerçek ki hepinizin pek beğendiği Malwarebytes Anti-Malware ile tespit edilen zararlıları Outpost da aynı ölçüde tanımaktadır. Şunu demeye getiriyorum; Benim pc de Outpost Security Suite varken Malwarebytes Anti-Malware'ye ihtiyaç duymuyorum. Çünkü taradığımda aşağı-yukarı Outpost ile aynı sonuçları veriyor.

Uzatmayayım... Kim ne derse desin benim kaale aldığım tek bir test sitesi var o da;

Çünkü bu sitedeki sıralama her an değişiklik göstermekte. Bugün popüler olan bir AV bakmışsınız yarın dip yapmış. Örneğin G-DATA. Bir ara zirvedeydi şimdi dipte. Sahi bu ne zaman dibe indi? Ağzı kulaklarına varıyor

Siz ne düşünüyorsunuz bilmem ama ben Kasper ve Outpost'dan başka AV tanımam. Bugün kendi update sitesinin ip'sine bile blok atan Outpost ile mesut bahtiyar geçiniyoruz. Oha!Kahkaha

Kapalı Hesap (154666)
31-01-2012, 12:48   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj

Pire doğru söylemiş.
Test sonuçları genellikle reklam ağırlıklı yayınlanmaktadır. Çoğunlukla da gerçekler birazcık saptırılmaktadır.
Bir kullanıcı bir güvenlik yazılımını bilinçli olarak kullanıyor ve bilgisayarında zararlı yazılım görmüyorsa o kullanıcı için en ideal yazılımdır.