en iyi antivirüs hangisi

HPQ-User
07-10-2008, 00:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

sergen sormuş:
en iyi antivirüs hangisi

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
512 ekran karı 896 ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; FunWebProducts; Avant Browser; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727)

Syanur
07-10-2008, 01:02   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

Biraz göreceli olacak ama ben ESET Smart Security kullanıyorum(ESET NOD32 diyede geçer aralarında biraz fark var ama henüz çözebilmiş deilim). Sistemi kastırmadığna ve gereksiz uyarılar ve kontroller yaratmadığna garanti veririm. Sanırım geçen sene avrupada saygın bir yerde 1.lik ödülü almıştş(orda dikkatimi çekmişti zaten). Çok kullanışlı da bir program, şuanki düşüncem: "para verseler değiştirmem"(lisanslı kullanıyorum buarada)

Bunun dışında Karspersky de oldukca iyidir. Daha önce kullandım ve tavsiye ederim, yani gönlün rahat olsun.Zaten işinin ehli bir şirket üretiyor.

Norton da ünlü ve kaliteli olduğu kesin ama performansı konusunda şüpheler arttı son yıllarda.Sistemi fazla meşgul ettiği ve doğal olarak yavaşlattığı söyleniyor(İşini bilen kişilerden ve oldukca sık duymasam yazmazdım).Ben kısa süreli kullanmıştım ve çok bir yorum yapamıycam.Bukadar seçenek arasında biraz gereksiz gözüküyor.Zaten genelde anlaşmalı ürünlerle piyasada devamlılığını sürdürüyor buaralar(Anakartlar mesela...)

Mecafe içinde performans olarak aynı şeyleri söyliyebilirim.En azından memnun edici bir program olsada kesinlikle en iyiler arasında yer almadığını söylerim, kanıtlarım, itiraz edeni de gerekirse döverim;))

Bunlara alternatif olarak Antivür diye bir program biliyorum(simgesi kırmızı şemsiyedir). Bu programı arkadaşlarım kullanıyor ve kesinlikle oldukca basit ve temiz bir program.Sistemi kesinlikle meşgul etmiyor.Ancak ilk zamanlarında lisanslı bir ürün bile değildi, tamamen freeware idi(şuanda bir bilgim yok). Bu iki anlama gelebilir; Piyasaya kolay yayılma politikası yada gerçekten oldukca basit bir sistem üzerine kurulmuş bir program.Bu yüzden "evet en sağlam programlardandır" diyemiyorum ama gördüğüm kadarıyla başlangıç seviyesi ve sıradan kullanıcılar için OLDUKÇA ideal.

AVG!!! Adını duyduğun yerde kaç.Nükleer bombadan daha "etkili" ve servet çetinden daha dengesiz bişeyler düşün. Allaha şükür kendi bilgisayarımda tecrübe edinmedim. Babamın ofisindeki bilgisayarlarda yüklü olan program, ağ üzerinden bir çok bilgisayara bulaşmış olan virüslere karşı hiçbirşey yapmadığı yetmediği gibi 1 tanesinin de çökmesine sebep oldu.Ordaydım ve bizzat kendim uğraştım.(Hemen freeware NOD32 yükledim ve geri kalan bilgisayarları kısa sürede kurtardım, evet ben yaptım:))). Aman sen bulaşma...

Ek olarak, genellikle virüs programları zamana bağlı olarak sıklıkla değişmektedir. Misal, Norton zamanında en çok güvenilen programdı ancak şuanda pek rağbet görmüyor. Üretici firmanın yeni virüsleri iyi takip edip en kısa sürede çözümünü üretmesi ve güncellemesi gerekmektedir.Yani "Survive of the fittest!"

Ayrıca tüm programlarda geçerli olmak üzere eğer kaçak, kopya şifreli yada freeware kullanıyorsan, tüm yorumlarımı al çöpe at. Çünkü üreticiler çeşitli çeşitli taktiklerle bu tür kullanıcılara bir şekilde kısıtlama koyuyor. Ayrıca detaylı ayarları(tarama ayarları mesela) çok kurcalar veya iyi ayar yapamazsan, virüs programları yüksek güvelik bahanesiyle bilgisayarının özellikle belleğini sömürür ve sistem performansını sinir bozucak kadar yavaşlatabilir.

Son Düzenleme: Syanur ~ 07 Ekim 2008 01:14
ustunahmet
07-10-2008, 01:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
371 mesaj

bence ESET Smart Security

emre__
07-10-2008, 01:24   |  #4  
emre__ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,519 mesaj

bende norton internet security 2009 77 lira biraz tuzlu ama dolarda 1,33 e çıkmış normaldır pc de nis 2008 war 141 günüm dolsun nis2009 a yükselteceğim. amd 1.6 1 gb ram 128 paylaşımlı ekran kartlı laptopa kurdum çalışıp çalışmadığı belli değil (he bide core2duo 2,4 2 gb ram 256mb ekran kartlı laptopta çalıştığını unutuyorum.) işin özeti norton inernet security 2009 :D

hamann7725
07-10-2008, 01:53   |  #5  
hamann7725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,837 mesaj

Ben Lisanslı Eset Smart Security kullanıyorum.Çokta güzel.Destekte iyi.Adamlara bi mail atıyorsun hemen cevabı geliyor.

Banned
07-10-2008, 11:33   |  #6  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

Avira Premium Security Veya Avg Free öneririm.Şimdiye kadar bi sorun çıkmadı...

man on the moon
07-10-2008, 12:34   |  #7  
man on the moon avatarı
Yıllanmış Üye
2,151 mesaj

antivir free sadece yağmurdan korur. bunun yanına hem antispy hemde güvenlik duvarı kurmak derekir. KIS ise başlı başına çözümdür.

tunc86
07-10-2008, 16:02   |  #8  
Yeni Üye
25 mesaj

nod32 3.0 orginal var bnde canavar gıbı tavsıye edebılırım

waybe
07-10-2008, 19:48   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

ram biraz düşük ama kis olabilir ama pc yi kasmasın diyorsan eset smart yükleyebilirsin kis kadar olmasada eset de cok güzel bi antivürüs

scallywag
07-10-2008, 21:37   |  #10  
Yıllanmış Üye
379 mesaj
prodog
Avira Premium Security Veya Avg Free öneririm.Şimdiye kadar bi sorun çıkmadı...
Arkadaşa aynen katılıyorum "AVG anti virüs free(ücretsiz)"Kullanıyorum daha önce Kaspersky ve NOD 32 kullandım bilgisayar cok kasılıyordu su an çok rahatım tavsiye ederim

ufuk_marina
07-10-2008, 21:54   |  #11  
Üye
79 mesaj

ben avg ve nod32 ikisinide kullandım sonuçta makinaya format attırmak zorunda kaldım virüs yüzünden,şimdi norton aldım kafam rahat.bırakın bu ücretsiz antivirüs işlerini bence bi halta yaramıyorlar.

Son Düzenleme: ufuk_marina ~ 09 Ekim 2008 15:01
keshkesh
07-10-2008, 22:44   |  #12  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
910 mesaj

Nod32 ve kaspersky arasında bir seçim yapabilirsin. KIS yüklediğinde başın çok ağrıyabilir(virüsler yüzünden değil- doğru yanı da var:D mesela müzik dinliyorsun son ses açık, ve virus bulunan bi siteye girdin  kulakların sağır olabilir çıkan sesden dolayı :P) her hangi bir değişiklikte sürekli sana sorar, bunu ayarlarla oynayarak düzeltebilirsin ama ilk başlarda canını çok sıkacaktır(learning mode) ama yine de iyi bir antivirus. kasperin kendini koruması gayet iyi( ctrl alt delete yada tskill ile sonlandırılamaz, sadece kendi exesinden gönderilen komut ile sonlandırılabilir). esetin kendini koruma sistemi biraz kötü, onu da avast gibi yaparlarsa tadından yenmez.(kolaylıkla [policy editor yardımı ile]devre dışı bırakılabiliyor.

Norton a gelince, bu norton çok iyi bi doktor nasıl mı mesela kolunuz kangren oldu sizi kurtarmak için kolunuzun kesilmesi lazım norton da tam o işe yarıyor:D- devre dışı bırakmaya uğraşmadım, gereksiz:)

MCAfee, enterprise i bayaa iyi ama nod32 ve kav kadar yeterli değil. (bunun birde console diye bi sürümü var aman uzak dur, çok rahat devredışı kalır)

Şemsiye sistemi kasmaz nod32 ve kav ün %80 ı kadar iş görür tahminimce. yani oda ücretsiz olmasından kaynaklanıyor. (çok rahat devredışı kalır ctrl alt delete ile tüm avg ye ait olanları sonlandırman yeterli)

Avast hakkında konusalım biraz da, önceden çok dandik bir antivirus idi kendileri ancak son sürümünü sadece kendi güvenliğini koruması açısından inceleme fırsatım oldu. uninstallerini kullanmadan devre dışı bırakmakta biraz zorlandım(viruslerin devre dışı bırakmasını bayağı zorlaştırmışlar) kendi dosyalarını ve ayarlarını koruyor. (sanki sadece avasta deepfreeze kurulmuş gibi birşey) koruma bakımından inceleyemedim. fırsatım olursa onu da incelemeyi düşünüyorum

Son Düzenleme: keshkesh ~ 07 Ekim 2008 22:53
Banned
11-10-2008, 00:43   |  #13  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

arkadaşım Kaspersky 2008 SAdece Kasamaya Yarıyor Avira Premium Security de Firewall/Web Koruması/E-posta koruması Ve Ocak 3 ay bedava süreli kullanma desteği var K.İ.S. VEYA KASPERSKY KESINLILE OENRMEM SIZE AVIRA KULLANIYORUM VE ÇOK MEMNUNUM.

Banned
11-10-2008, 00:46   |  #14  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

e-eyup ARKDAŞIM HEM BEN SANA avira Free demedim ki Avira Premium security Dedim Bir Moderator Tavsiyesi uzerıne kullandım ve çok memnunum(Panda,KİS,ESET,M-CAFEE,K.A.V. VE F-PROTTAN İYİ BİR PROGRAM ANTIBOT OZELLIĞI ILE DISK IMAJIDA ALABILIYOR...

MystCrose
11-10-2008, 00:47   |  #15  
Yıllanmış Üye
203 mesaj

AVG ,Nod31 ni Yeni versiyonu Ayrıca Basit ve Turkce , Dahada Kapsamlı İstiyorsan KASPERSKY

Banned
11-10-2008, 00:50   |  #16  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

ÜSTELIK AVIRA POLICY VE GOREV YONETICISINDEN SONLANDIRILAMIYOR (avguard.exe=Erişim Engellendi)

Banned
11-10-2008, 00:51   |  #17  
alierenerdal avatarı
Banlandı
361 mesaj

AVG KULLANDIM BEN AMA .cmd,.bat virüslerını bulamıyor,Avira bulduğu anda hoop=Karantina):

MystCrose
11-10-2008, 00:52   |  #18  
Yıllanmış Üye
203 mesaj

Arkadasım bak Kac Tane Msg Atmıssın Bunları 1 Msg De Toplasana :D

frozen
11-10-2008, 01:22   |  #19  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
776 mesaj

Çok konuşan anti virus programlarını pek sevmem. (KIS,Avast v.s)
Kişisel bir hata yapmadığın sürece hepsi işe yarar, ama hatayı bile bile yaparsan hiç birisi bir işe yaramaz bu tür programların.

Eset Smart Sec. tavsiye ederim. Sade, Sessiz, Yormayan.
Yanında Spybot S&D veya zone alarm tarzı bir program bulundurup aklındaki tüm şüpheleri silebilirsin. Gerisi kendi hatalarına kalmış.