Arkadaşlar sizce şuan piyasada olan en iyi ve en güçlü antivirüs programı hangisi?
En İyi Antivirüs Programı?
Ya gerçekten yeter! Siz de yorum yapmışsınız üstelik. Masuz mu yapıyorlar artık bu konuları açıyorlar? "Bence Kaspersky" falan ne demek yani? Hangi açıdan neye göre, şimdi sıralarsınız bir sürü özellik. Diğerlerinde de var. Her antivirüsün kendisine has iyi olduğu bir alan var. En iyisi değil belki daha iyisini bulabilirsin ama o da kendine göre çünkü sana göre iyi olan bana göre olmayabilir. Aradan senin seçmen gerekiyor, millete sorarak hiç bir şeye ulaşamazsın bu konu da. Araştır en iyi olarak adlandırılanları. İndir dene, hangisi daha çok hoşuna giderse ve sempatik gelirse kullan. Hem antivirüs veya internet security ne haltsa sürekli kullanabileceğin bir şey olmamalı. Her sene değişiyorlar, bazı firmalar yerin de sayıyor bazı firmalar müthiş gelişmeşeler gösteriyor. Bu konuya meraklı isen sürekli takipte kalman gerekiyor. Yani, netice olarak bu tür sorular; boş sorular...
Küpe olsun;
"En iyi güvenlik yazılımı ya da aracı yoktur, en blinçli bilgisayar ve internet kullanımı vardır."
Ya gerçekten yeter! Siz de yorum yapmışsınız üstelik. Masuz mu yapıyorlar artık bu konuları açıyorlar? "Bence Kaspersky" falan ne demek yani? Hangi açıdan neye göre, şimdi sıralarsınız bir sürü özellik. Diğerlerinde de var. Her antivirüsün kendisine has iyi olduğu bir alan var. En iyisi değil belki daha iyisini bulabilirsin ama o da kendine göre çünkü sana göre iyi olan bana göre olmayabilir. Aradan senin seçmen gerekiyor, millete sorarak hiç bir şeye ulaşamazsın bu konu da. Araştır en iyi olarak adlandırılanları. İndir dene, hangisi daha çok hoşuna giderse ve sempatik gelirse kullan. Hem antivirüs veya internet security ne haltsa sürekli kullanabileceğin bir şey olmamalı. Her sene değişiyorlar, bazı firmalar yerin de sayıyor bazı firmalar müthiş gelişmeşeler gösteriyor. Bu konuya meraklı isen sürekli takipte kalman gerekiyor. Yani, netice olarak bu tür sorular; boş sorular...çok doğru söylemiş arkadaşım. :D
Küpe olsun;
"En iyi güvenlik yazılımı ya da aracı yoktur, en blinçli bilgisayar ve internet kullanımı vardır."
hayır arkadaşlar ; dünyada en iyi antivirüs programını biliyorum ;
dandikus antivirüs özellikleri;
çok iyi koruma sağlar ; 1 saat içinde 10 bin virüs garantisi var.... eğer pcnize virüs girmezse para iadesi yapılır......
chip online forum yöneticilerine tavsiye ederim
şaka bir yana akadaş doğru söylüyor ; en iyi anti virüs diye bir şey olamaz ; hele hele virüsler devamlı evrim geçirince bugünkoruyan antivirüs yarın korumuyor...saldırı şekillerinin değişmesinide saymak lazım...
ama bilinçli internet ve bilinçli antivirüs kullanımı olmadan isterseniz antivirüse 10 bin dolar verin ; yine pcnizi koruyamazsınız...... neyin gerçekte saldırı olup olmadığını sezmek anlamak lazım; yada virüs olduğunu...denetimi antivirüse vermeyin; denetimi manuale alın ; kullanıcı antivirüsü kontrol etsin;o sizi kontrol etmesin......
her antiviüs programının birbirne karşı avantajı ve dez avantajı var.... ama virüsler karşısında o avantaj gün geçtikçe avantajlığını yitiriyor.....
insan zekası her an yeni şeyler üretiyor; yeni virüsler yeni saldırı hack şekilleri vs... ama antivirüsler ise senede 1-2 defa sürüm değiştirebiliyor.... (kis 2011 den sonra kis 2012 çıkması gibi) yani antivirüs yazılımı yeni tekniklerle başa çıkmak için yapılandırılana kadar geç kalıyorlar...
Şunu her defasında söylüyoruz ve yazıyoruz : artık günümüz bilg.güvenliğinde hangisi olursa olsun, ne olursa olsun tek bir yazılımla tam\yeterli\max. koruma sağlayabilmeniz mümkün değildir.Bu tartışma götürmez bir gerçek dir.O halde bir paketden oluşan koruma,güvenlikden söz etmek gerekir.
Ben bir formül verebilirim;
Norton I.S. veya Kaspersky I.S. son güncel sürüm. Norton DNS, Tarayıcılar için WOT güvenlik eklentisi. Tarayıcılar için LastPass parola yöneticisi. Güncel Windows 7 işletim sistemi. Sağlam bir İnternet Tarayıcısı. Ve...
Gereksiz program ve sürücü kullanmamak, bilmediğimiz site ve eklentilere güvenmemek. Sistemimizde ki tüm sürücü ve yazılımların son sürümlerini kullandığımızdan emin olmak, işletim sisteminin güncelliğini kontrol etmek. Deneyilimli ve blinçli bir şekil de interneti kullanabilmek. Taşınabilir aygıtları da temkinli bir şekil de kullanabilmek.
Eğer bu dediklerimi uygular ve kafanıza koyarsanız kendi bilgisayar güvenliğinizi belki de maksimum düzeye getirebilirsiniz.
Modemdeki gömülü güvenlik duvarını açın,
Kablosuz ağ adınızı gizleyin ve şifreleme yöntemi olarak WPA2 kullanın,
Sağlam bir Linux dağıtımı kullanın,
Windows'u kullanacaksanız sadece oyunlar, PS için kullanın, geri kalan işleri Linux'ta halledin,
Windows'a bir güvenlik duvarı yükleyip sadece oyunların internete bağlanabileceği yönünde bir kural atayın, Windows'u tek işletim sistemi olarak kullanıyorsanız oyunların yanında tarayıcılara da izin atayın,
Bilmediğiniz veya kaynağına güvenmediğiniz dağıtımları, yazılımları kurmayın,
Gereksiz olduğu zaman interneti kapatın,
Arkadaşlar arasında oyun vs. paylaşıyorsanız veya internetten yazılım indiriyor, bilmediğiniz sitelere giriyorsanız bir antivirüs faydalı olacaktır. Bir kum havuzu yazılımı da güvenliği arttıracaktır.
Modem yönlendiricisi parolasını değiştirin,
Windows'u, Linux'u, Mac OS'u... kullanırken sınırlı haklara sahip bir oturumda kullanın.
Bilgisayarın durumuna bağlı eğer iyi değilse bazı anti-virüsler kasabilir o yüzden ESET Nod 32 benim önerim.
1-norton security 2011
2-kaspersky security2011
3-webroot 2011 (tüm sürümleri)
4-eset smar security4
5-avg security 2011
6-avira security 2011
7-f-security 2011 (tüm sürümleri)
8-bitdefender 2011 (tüm sürümler)
9-G-Data 2010
10-trend Micro 2010