en iyi ayran markasını yazıyorum okuyun

raziel34
27-01-2016, 11:28   |  #1  
raziel34 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 25
204 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

sek ayran

aslında marka ayırt etmeksizin tat gıda'nın üretmiş olduğu ayranlardır. migros ayran ve carrefour ayran da sek ayran ile birebir aynıdır. doygunluğu, kıvamında tuz ayarı ve süreklilik arz eden lezzetiyle diğer markalara açık ara fark atar. sırasıyla diğer markalara göz atacak olursak.

mis ayran

uzun süre içim ayran ile aynı yerde üretildiğini ve lezzetlerinin de aynı olduğunu düşünüyordum, ancak iki markayı da aynı anda test edince öyle olmadığını idrak etmiş oldum. içim ayrandan bir tık daha yoğun kıvamı vardır, damakta daha az tuzlu tat bırakır, sek ayran'dan sonra ikinci en iyi ayrandır.

içim ayran

bu markanın üçüncü sıraya oturmasının tek sebebi nevi şahsına münhasır durumudur. piyasadaki kıvam yoğunluğu en düşük ayran olup, diğer ayranlar ile karşılaştırıldığında 'su' gibi kalır. daha hafif, içimi kolay, lezzet olarak ise damakta çok sert tat bırakmaz ağır yemeklerin yanında tercih edilmesi doğru olur.

tikveşli ayran
lezzet olarak sek ayran'a oldukça yakındır, yoğun bir kıvamı vardır. diğer markalara göre pahalıdır.

yörükoğlu ayran

damakta hafif şekilde mandıra ayranı tadı bırakabilmeyi başarması sebebiyle listede yerini alabilmiştir. dikkatsiz ayran içiciler aradaki farkı ayırt edemeyebilirler. ayranın tadını ön plana çıkaran hafif yemekler ile tercih edilmesi daha doğru olur.

pınar ayran

dağıtım ağı konusunda oldukça başarılı olan bu marka her yerde karşıma çıkan ve içmekten keyif almadığım tek ayran markası diyebilirim. yavan tadı, her seferinde değişen kıvamı ve dengesiz tuz oranı ile listede son sırada yer alır.