slm arkadaslar full lcd lcd tv almak üzereyim ama o kadar çok marka ve model var ki kararsız kaldım önerebileceiğiniz bir marka ve modelini almak istiyorum chip in testlerine her zman guvenim sonsuz.... butcem 2000 lira çok teşekkürler...
en iyi full hd lcd tv markası hangisi
1000slm arkadaslar full lcd lcd tv almak üzereyim ama o kadar çok marka ve model var ki kararsız kaldım önerebileceiğiniz bir marka ve modelini almak istiyorum chip in testlerine her zman guvenim sonsuz.... butcem 2000 lira çok teşekkürler...Aslında Size Panasonic önermek istiyorum.
fakat bütceniz biraz düşük.size şunu sormak istiyorum. FUll HD almak istemenizdeki neden nedir ?
şu yüzden sordum eğer Full HD tv kullanır iseniz. Genelde TV yada uydu cihazı bağlayacaksanız. Full HD almanın hiçbir anlamı yoktur. Çünkü 1080P çıkışlı uydu cihazı hem yoktur.
hemde FUL HD yayın yapan kanalda yoktur ve uzun sürede olmayacaktır 1080P broadcast şuan için çok ilerki bir teknolojidir. Amerikada ve japonyada bile test aşamasında olan bir sistem.bunu anlamı Şuanki HD yayınlar için Ligtv HD Dsmart HD cihazları için HD ready 720 bir cihaz fazlasıyla yeterlidir.
neden derseniz şuanki mevcut TÜrkiyedeki yayınların %95 i SD yayındır. SD yayınlar FULL HD bir panelde çözünürlükleri HD ready bir panele göre çok daha Kötü olur. Full HD daha yüksek pixel olduğundan SD yayın daha çok pixel e yayılarak daha çok bozulacaktır. (görüntü fazla dağılacaktır)
EĞer TV den çok PS3 Bluray vb tür cihazlarda ağırlıklı olacaksa o zaman Full HD bir tv düşünebilirsiniz.
Bana göre şuanki teknolojik ortamda HD Ready bir tv gayet yeterlidir. FUL HD yayınlar uzun zaman piyasaya hakim olmayacaktır ki o zaman da Ultra HD denen teknoloji yayılmaya başlar o zamanda zaten insanlar Ultra HD destekli tv ler almaya istek duyacaktır.
BAna göre Birinci KAlite TV için Pioneer dir
Tabi Pio üretimlerden elini çekti diyebilirim.
Size tavsiyem HD ready bir Panasonic almanız yönünde olabilir.
ikinci kalite olarak ise Samsung tv ler olabilir.
tabi Sony Ve Philips inde ön plana çıktı bir kaç model var.Samsung un YEni çıkan Amoled teknolojisi ile üretilen modellerinide inceleyebilirsiniz.
AMa ısrarla Panasonic modelletini araştırmanızı öneririm.
Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 19 Mayıs 2009 22:55
http://www.mavibilgisayar.com/ud/9211
Önerim Samsung led Tv.
her zaman sony den vaz geçme verdiğin paranın hakkını sonuna kadar al.
Arkadaşım hisense yide düşünebilirsin Firma Tr ye yeni girdiği için fiyatları oldukça uygun 2000 tl ye led tv alabilirsin. bunun haricinde Marka Tr de Anadolu grubun güvencesi altında bilirsiniz samsung da tr ye anadolu grup soktu ve şu an tr de marka oldular ancak ben samsung önermiyorum satış sonrası destekleri zayıf sonuçta tv dediğini aldığında bi 10 yıl kullanmak isticeksin servis ağı geniş ve hizmeti iyi olmalı
panasonic hehehehe o tv mi LG al sadece markası LG olsun yeter istersen git teknosada bak görüntülere netten bakarsan herkez över kendini git kendi gözlerinle gör panasonic le LG yi karşılaştır !:)
panasonic görüntüyü dagıtıyo cok net belli olur bu en iyisi git bak kardeşim LG ;SAMSUNG
Bende aynı araştırma içerisindeyim. Bütçem yaklaşık sizinkisi kadar.
Öncelikle şunu söylemem lazım ben SAMSUNG dan çok çektim iyi düşünün bu marka için zamanın 3500 tl ye aldığım tv şimdi çöp daha üstünden 3 yıl geçti. üstelik arazıdan tv değişti yenisi geldi. kardeşim ile birlikte almıştık 2 adet onun cihazda değişti oda çöp.
Benim fikrim Sony dir. Bu marka herzaman bana güven veren bir markadır. Zamanında 3 kuruş fazla verip almamıştım. Bu sefer düşünmeyecem başka marka..
Arkadaşlar evinde tüplü televizyon kullanıpta burda lcd marka muhabbeti yapan arkadaşlar var aramızda dünyadaki en iyi lcd üreticisi panasonic tir bunu kim aksini idda ederse yalanlar samsung özellik katarak satmaya çalışıor samsung dayanıklı degil panasonic in arkasından sony gelir onun arkasından ise philips, philips ben 5 yıldır monitör unu kullanıorum tık demedi bi 5 yıl daha gider heralde çok memnunum LG ise oda samsung gibi kaliteli deil fakat özellikleri fazla yapıolarki alsın millet ben televizyon panasonic vierra divx hd filan 1080p çok memnunum hd yayınları gayet güzel bi şekilde dagılma filan olmadan izliorm tavsiyem paranız yeterse panasonic yetmesse sony philips geri kim ne derse desin boş arkadaşlar teşekkürler.