En popüler 10 Linux dağıtımı!

CHIP Online
02-01-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

En popüler Linux dağıtımlarının birincisi artık Ubuntu değil! İşte yeni sıralama ve yeni kral!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/en-p ... dagitimi_31163.html


Resimlerle: Linux kullanan 10 inanılmaz cihaz!

En popüler Linux dağıtımlarında yaklaşık bir sene önceki durum değişmiş bulunuyor. 15 ay öncesinin açık arayla lider dağıtımı Ubuntu, DistroWatch'ın popülerlik sıralamasına göre bugün 2. sıraya geriledi. 2012, masaüstü Linux'lar için farklı bir yıl olacak gibi görünüyor. Aralık 2011 sonları itibariyle bu seneki DistroWatch Linux dağıtımları popülerlik sıralaması ise şöyle oldu:

1. Linux Mint

2010'da üçüncü sırada bulunan Linux Mint, bu sıçrayışını yeni kullanıcılar için önemli kolaylıklar sağlamasına bağlı. Mint, aslında Ubuntu tabanlı bir dağıtım ancak özel masaüstü ve menüler, yapılandırma araçları ve web tabanlı bir yükleme arayüzü sunuyor. Mint, Ubuntu yazılım depolarıyla da uyumlu.

Mint'in popülaritesinin artmasının ana nedeni, bekli de masaüstü ortamlarına olan esnek yaklaşımı. Mint 12'de herhangi bir masaüstü ortamını kendiniz seçebiliyorsunuz.

Tüm konu: En popüler 10 Linux dağıtımı!

Resimlerle: Linux kullanan 10 inanılmaz cihaz!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Linux ile yeni tanışacaklara hangi dağıtımı öneriyorsunuz?

erkan1994
03-01-2012, 08:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
355 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

ubuntu,pardus veya linux mint dilediklerini seçebilirler.ama ben şahsen gene ubuntu yu seviyorum ve onu öneririm ama her zaman en son sürüm ubuntuyu öneriyorumm apple mac os x i ise kesinlikle önermiyorum hayır olmaz olamaz en büyük yanlışınız olur apple mac os.şahsen ben aldım ama gerekse teknik sorunları ise gerekse donanımsal yazılımsal birsürü avır zıvır sorunundan dolayı apple mac os x de gidip windows 7 kullanıyorum komik değilmi ama ne yapayım geri de veremiyorum iade edemiyorum bir yardım eli çıksa uzatılsa istememmi çıkmammı ama ben hayatımda şu 17 senelik hayatımda şuana dek şuana kadar bu APPLE INC kadar şerefsizini namussuzunu görmedim arkadaşım kimsede almasın burdan duyarım duyarlı türkk vatandaşlarına atatürk bu günleri görseydi nerde bir biz daha 94 lüyüz nerde nerde.