EN YUKSEK router HIZI INDIRME GONDERME

HPQ-User
18-01-2011, 15:36   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

eko sormuş:
mrb arkadaslar benim internet hizim 8MB
kullandigim router ise D-LINK G624T
  router in hizindan hic memnun degilim
en yuksek INDIRME (mpbs) ve  en yuksek GONDERME (mpbs) hizi olan router kac mpbs dir onu ogrenecektim
en yuksek indirme ve gonderme (mpbs) router almak istiyorum en yuksegin hiz hakkinda bilgi verrirseninz memnun olurum tsk.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
windows vista ultimate (AMD 64X2)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( .NET CLR 3.5.30729; .NET4.0C)

OnlyMann
18-01-2011, 17:08   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle hızlı bir hat istiyorsanız bu adsl olmamalı kaldı ki siz ADSL+2 kullanıyorsunuz. bunda da tt santraline uzaklığınız ve o anda hattı kullanan kişi sayısı önemli bir unsurdur.  kullanan kişi sayısı arttığında hızınız düşecektir. benzer düşüşü 3g bağlantılarında da görebilirsiniz. sayı arttığında  band genişliği paralel olarak düşmektedir. dediğiniz 8 Mb hat hızı sadece size tahsis edilen bir band değil santrale bağlı olarak kullanılabilecek bir genişliktir. 

Kişisel fikrim 8 Mb ADSL+2 kullanmak yerine 2Mb G.SHDSL kullanmanızdır. Fiyat olarak farklı olabilir. Modem/routerinizın da bu konuda yapabileceği pek bir şey olmadığını düşünüyorum.