Enes'in Eurovision Değerlendirmesi..

Hiper£l£v£nKids
17-05-2009, 19:23   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,310 mesaj

Yine bir Eurovision geçti aradan..Adaletsiz bir oylama..Son anda yarışmanın en iğrenç şarkısını geçip4. olmamız.Ülkelerin komşularına oy vermesi.Norveç’in daha yarışmanın başında puanını 2. ülkenin puanının iki katına çıkarması ve Türkiye’nin bir anda 2.likten 5.liğe düşmesi..Yine bir Eurovision geride kaldı.Geçen yıl olduğu gibi keman kazandı.Showda yavandı.Dırdırıdıdındırdır kazandı yani..

Alexander Rybark Norveç İzle

Hadise Türkiye İzle

Aysel Arash Azerbaycan İzle

Sıra | Ülke | Puan

1. Norveç – 387
   2. İzlanda – 218
   3. Azerbaycan – 207
   4. Türkiye – 177
   5. Birleşik Krallık – 173
   6. Estonya – 129
   7. Yunanistan – 120
   8. Fransa – 107
   9. Bosna Hersek – 106
  10. Ermenistan – 92
  11. Rusya – 91
  12. Ukrayna – 76
  13. Moldova – 69
  14. Danimarka – 66
  15. Portekiz – 57
  16. İsrail – 53
  17. Arnavutluk – 48
  18. Hırvatistan – 45
  19. Malta – 45
  20. Romanya – 40
  21. İsveç – 29
  22. Almanya – 29
  23. Litvanya – 23
  24. İspanya – 23
  25. Finlandiya – 22

Düm Tek Tek finalde 18. sırada çıktı ve büyük bir beğeni topladı..21. sırada Alexandar Rybark ile Norveç en büyük ilgiyi gördü.Birleşik Krallık ise 24. sırada çıktı ve pek beğenilmedi ancak buna rağmen 5. oldu.Bu yıl yeni oylama sistemine geçilmişti.Bu sistem oyların %50 izleyicilerden %50 ise jurilerden alınması ile oluşuyordu.Bu sistem ki maalesef bir şey değiştirmedi.Ülkeler komşularına dostlarına verdiler.Bunu Türkiye-Azerbaycan’da dahil.Türkiye son oy veren ülke olan Norveç tarafından 8 puan aldı.Bu 8 puan ile Türkiye Birleşik Krallığı bir puan farkla geçti.Hiç olmazsa Norveç sayesinde bir kademe yükseldik.Birde TRT’ye bir şey söylemek istiyorum:Artık Eurovision’da keman ünlü oldu (: .Sizden seneye Kıraç gibi bir kemancı, Yusuf Güney gibi tatlı karizmatik bir çocuk, Hepsi grubu gibi sahne şovuna önem veren bir sanatçı gibi yollamanızı istiyorum.Hepsini birleştirebilir misiniz  (; ?”Seneye Eurovision Norveç’te büyük ihtimal Oslo’da yapılacak.Acaba Türkiye nasıl bir performans sergileyecek?Ama bence politik oylamaları protesto etmek için yarışmadan çekilebilir bir seneliğine..Görelim bakalım..

Norveç'in  Eurovision logosu.

(Alıntıdır: enes39.wordpress.com)

MBTGROUP
17-05-2009, 19:25   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Norveçe haksızlık etme ,iyiydi haketti.Doğrusunu söylemek lazım.

Kapalı Hesap (63969)
18-05-2009, 19:12   |  #3  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
116 mesaj

Adaletsiz Bir Oylama Olmadı Bence. 1.liği Hak Eden Norveç'ti, Ben Yarışmadan 1 Ay Önce Tüm Ülkelerin Parçalarını Dinlediğimde Norveçi'de İlk 5 Adayı Olarak Kafama Kazımıştım. İzlanda,azerbaycan Ve Türkiyeyide Aynı Şekilde. Ama Türkiye İçin Kesin Tahminimi Yarı Final Performanslarını İzledikten Sonra Karar Vermiştim Ve 4. Olur Demiştim Çünkü O Şarkımız Ve Performansımız Bunu Hak Ediyordu.

Sonuçta Evet Ülkeler Komşu İlişkilerinden Ötürü Birbirlerine Oy Verdiler, Azerbaycan İle Bizde Bu Alış Verişi Yaptık. Geçmişte Sertap Erener 1.liğimiz Var, O Birincilik Bizim İçinin Ve Dünya İçin Süpriz Değildi, Çünkü Şarkımız Ve Sahne Performansımız Gayet İyiydi, Doğal Olarak Norveç Gibi Oyları Topladık. Bir Adaletsizlik Durumu Söz Konusu Olsaydı Güzelim Sertap Erener'in Şarkısı Haksızlığa Uğrayıp 1. Olamazdı.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (62186) ~ 18 Mayıs 2009 19:24