Eprom nasil programlanir?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Shakespeare2004
24-03-2004, 09:45   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaslar Eprom programlamak istiyorum fakat nasil ve hangi programla yapmam gerektigini bilmiyorum, yardimci olursaniz sevinirim!

hasanyasin
24-03-2004, 18:27   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,100 mesaj

Sevgili Shakespeare,
Neyin EPROM'unu programlamak istiyorsunuz? Ne programı yazacaksınız? Amacınız nedir? EPROM chip'lere yazmak için önce onları silmek gerekir. Silmek ve yazmak için özel donanım gerekir. Siz neyin eprom chip'ini programlayacaksınız? Yazıcılardan cep telefonlarına kadar bir sürü elektronik aygıtta, bin türlü eprom var...

CHaRMaNDeR
03-04-2004, 12:07   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

seri yada paralel porta bağlayıp bazı gerekli componenetleri kullanacaksın. Eprom'un CE veya Slope uçlarıda önemli. yani bize bazı konularda bilgi vermeden bu olamaz.
işletim sistemin, kullanacağın epromun bazı katalog bilgileri vs.

edolin
02-05-2004, 14:46   |  #4  
Yeni Üye
23 mesaj

Arkadaşım öncelikle programlamak istediğin EPROM'mu yoksa EEPROM'mu bunu söylemen gerekir. Eğer EPROM'sa bu entegreyi silebilmek için pahalı olan bir ultraviyole ışık alman gerekir. Çünkü EPROM'lar sadece Ultraviyole ışıkta silinebilmekte. Eğer EEPROM entegre ise işin kolay sadece entegrenin modeline göre bir programmer yapacaksın veya satın alacaksın. Sonra PIC Entegremi eğer o ise hangi seri atıyorum 16F84 - 16F628 gibi yada 24C16 entegre numarasını verebilmen gerekir.Zaten ona göre programlayıcı yapılır. Bu bilgileri verirsen sana dökümanlarla yardımcı olmak isterim..

MSN: edolin@acemilerboard.de

guatemala
23-10-2004, 04:02   |  #5  
Üye
69 mesaj

Adam mikrodenetleyici değil eprom programlamak istediğini söylüyor açıkca.Elektronik sitelerimde araman gerekli.Ayrıca programlamak istediğin eprom(bence eeprom programla)kaç byte olacak.Eepromu alınca teknik bilgilerine bakarak basit elektronik devreler oluşturarak programlayabilirsin.Ama teknik özelliklerini çok iyi anlaman lazım.Nerede kullanacağını söylersen daha ayrıntılı bilgi verebilirim.