Eski bombalar ve yeni süper bilgisayarlar...

CHIP Online
16-07-2009, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Hayatımız bir süper bilgisayarın ellerine emanet: IBM RoadRunner ve nükleer tehdit üzerine...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/eski ... sayarlar_13930.html

Resimlerle: 10 devrimsel bilgisayar

Dünya her an kıyameti getirebilecek binlerce nükleer silahla dolu. Komşumuz İran bütün baskılara rağmen kendi nükleer silahlarını geliştirebilmek için çalışıyor. Kuzey Kore denemelere devam ediyor. Hiç kullanılmaması umut edilen silahları herkes birbirine karşı biriktiriyor. Gündelik hayatına devam eden insanlar, İsrafil'in her an "Sur"u üfleyebileceğinden, bir düğmeye basılmasıyla yer yüzünde hayatın biteceğinden habersiz yaşıyorlar. Bilenler de unutuyor, çünkü her an böyle bir kıyım tehdidi altında yaşadığının bilincinde yaşamak çok zor.

Ülkelerin kendi üzerlerinde nükleer silah kullanılmamasını garantiye almasının tek bir yolu var: kendi nükleer silahlarına sahip olmak. Karşılık verebilecek olmak ve nükleer silahları kullanmayı karşı taraf için intihar haline getirmek. Hiç kullanmamak istediği silahları üretmek zorunda ülkeler. Peki ya sonra? Siloları dolduran, bir kez bile ateşlenmemiş o silahların çalıştığından nasıl emin olacaklar? Zaten bir kez ateşlenen bir silah atom bombası, sonrası yok. Yapıp bir kenara koymakla iş bitmiyor. Devamlı kontrol edip emin olmak zorundasınız. Parçaları eskiyor, bombalar yaşlanıyor. Dünyada sayısız siloda, sayısız nükleer silah bekliyor.

Tüm konu: Eski bombalar ve yeni süper bilgisayarlar...

Resimlerle: 10 devrimsel bilgisayar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Nükleer silahlar...

Süleyman.
16-07-2009, 01:19   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

İnsanlığın bir başka cinnet eseri...

PcMaKeR
16-07-2009, 09:19   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Çok araştırdım nükleer silahları çokk. en ufak bir hata 250 km karelik alanı yerlebir etmeye yeter. hele birde bunlar depolarda patlarsa tamamdır. KAOS.
Bir an şey sandım SKYNET. başlığı okuyunca kesin bilgisayarlar nukleer silahların yönetiminde kullanılacak. Akıllı olsunlar işleri bilgisayarlara bağlamasınlar!

Neyse:

"Burada da önemli olan işlemci gücü değil, veri aktarım hızıdır. İyi bir mimari bu sorunu azaltır."
İşlemci gücü de önemlidir olur mu böyle şey.
Veri Yönetimide Önemlidir.
En Önemlisi İşlemci ile veriyi düzgün olarak kullanabilecek yönetebilecek yazılımda önemlidir. yazılımdaki ufak bir hata bu süper bilgisayarı çıkmaza sokabilir düşünün 1 trilyon işlem...

Ali Güngör
16-07-2009, 20:49   |  #4  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
82 mesaj

Cümle genelleme olsa da genelleme yapmadım. O satır yazının içinden alındığı kısmındaki ortak kaynaklar konusu için geçerli. Bununla beraber söylediklerin ve tespitin elbette ki doğru, bu süper bilgisayarlar çok özel olarak programlanıyor.

PcMaKeR
16-07-2009, 21:30   |  #5  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Şöyle düşün Ali Güngör.
Windows Vistayı p3 bilgisayarda çalıştıramadılar. Windows 7 yi çalıştırdılar. Burada Bellek yönetimi ve işlemci yönetimi var. Vista olsa en azından p4 makina istiyor ki yüzüne bile bakmıyor normalde. öyle düşünce gerçekten de hepsi birbiriyle uyumlu olmak zorunda ;);)

H@ckerCesur
17-07-2009, 09:40   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,881 mesaj

Tüm sayfayı tek solukta okudum. Gerçekten çok akıcı bir anlatım olmuş. Olaya gelince ise. Neden barış dururken savaşlar var ki. Neyi paylaşamıyor insanlar ahh ahh. Keşke hiç savaşlar olmasa da böyle konuları da konuşmasak...

Ali Güngör
18-07-2009, 01:06   |  #7  
Üye
82 mesaj

Bana anlatman lüzumsuz PCMaker.

PcMaKeR
18-07-2009, 11:18   |  #8  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Şöyle birşey vardır. Birisi makale yazıyorsa yada haber yazıyorsa kaynakları çok iyi değerlendirmeli. Bilgileri eksik vermemeli. Sonradan "Bununla beraber söylediklerin ve tespitin elbette ki doğru, bu süper bilgisayarlar çok özel olarak programlanıyor." Böyle haber yada makale yazılırsa ilk okuyanın beynine öyle işler. Önceden bilgisi olan ise çelişkiye düşer araştırmaya devam eder.

Buna göre bilgi verirseniz daha başarılı olur. Haber yazmakla yada makale yazmakla bilgili görünülüyorsa bundan sonra bende makale yada haber yazayım daha fazla bilgili görünmek için o zaman!

Ali Güngör
18-07-2009, 12:35   |  #9  
Üye
82 mesaj

Süper bilgisayarların özel programlandığı bilgisi zaten yazıda var, dikkatli okumadan mesaj yazmışsın bozmamak için haklısın diyerek süper bilgisayarların özel olarak programlandığını tekrar burada yazmıştım.
Bilgili görünmek? Ego yarışı yapmıyoruz burada, iş yapıyoruz. Bu ihtiyaçlarını farklı bir mecrada gidermeni tavsiye ederim.