Eski güvenilirliği kayıp mı oldu?

CHIP Online
19-02-2012, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

App Store'undan indirdiğiniz onaylanmış uygulamalar, Jailbrake isteyenlerin karşısında rezil oldu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/eski ... -mi-oldu_32067.html

Resimlerle: En gereksiz 10 iPhone uygulaması

Apple geçen yıllar içerisinde çok büyük bir yükselişe geçti; ürettiği cihazların kalitesinden tutun da kullandığı sistem içerisindeki güvenlik özelliklerine kadar kullanıcılarından tam not aldı. Fakat öyle görünüyor ki Apple'ın güvenli gözüken yapısı, ürünler popülerleştikçe zorlanmaya başlıyor.

Geçen hafta patlak veren skandalda, iPhone'nun kullanıma izin verdiği ve onayladığı uygulamaların, kullanıcının izni olmadan, kişi ile alakalı bütün bilgileri o programı yazan kişi ya da kişilere yollaması, Apple'ın bir hayli başını ağrıtmıştı. Santa Barbara'da bulunan Kaliforniya Üniversitesi ve Uluslar Arası Güvenlik Sistem Labrotuarı'nın yaptığı detaylı araştırma sonuçlarına baktığımızdaysa bu uygulamaların nereden ve ne şekilde kişilerin özel bilgilerini başkalarına yollandığını öğrenebiliyoruz. Yapılan araştırma sonucunda ortaya çıkan rakamlarsa fazlasıyla korkutucu; Apple Store'da bulunan her 5 uygulamadan biri, kullanıcı izni olmadan veri transferi yapıyor ve kendisi hakkındaki farklı bilgileri paylaşıyor. İşin ilginç yanıysa; Cydia isimli ve sadece "jailbrake"li telefonlarda çalışan popüler uygulamanın, Apple'ın onayladığı programlardan çok daha az "casusluk" yapıyor olması...

Araştırmanın detayları ve şaşırtan sonuçlar, haberimizin ikinci sayfasında...

Tüm konu: Eski güvenilirliği kayıp mı oldu?

Resimlerle: En gereksiz 10 iPhone uygulaması


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Apple ürünlerinin güvenlik açıkları sizi rahatsız ediyor mu?

bosluk
19-02-2012, 15:33   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Sadece apple değil tüm akıllı telefonların bu olayı beni sinir ediyor zaten. Yüklüyorsun atıyorum tv izleme programı, altta bin tane izin gereksinimi. Programı da açsan açmasan bir bakıyorsun ahanda, arkaplanda boyna çalışıyorlar senden habersiz.

Eski telefonlar bu yönden süperdi. En azından programı açtığında açılır kapattığında kapanırdı. Şimdi programı yüklemen yeterli oluyor, kendi açılıp çalışıyor arkadaş. İşin enterasan yanı kendiliğinden ve arkaplanda çalışan şeyleri kapatmaya yarayan programlar da kendi başlarına çalışıp, sıklıkla da tam kapatamıyorlar tüm hepsini. Eh, sonra ne işlemci yeter tabi buna, ne hafıza yeterli olur. Açıkcası, akıllı telefonların kendilerinin virüs olduğunu düşünüyorum. Öyle olmasalar uzaktan gps çalıştırıp, hangi sitelere baktığını yorumlayıp ona göre de uygulama çalıştırdığında reklam gösterirlermiydi?

endlessnight
20-02-2012, 17:37   |  #3  
endlessnight avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 13
2,457 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2011

İphone lar bu anlamda biraz kan kaybetti. Bir güvenirliği kalmadı bence

Son Düzenleme: endlessnight ~ 20 Şubat 2012 17:38