foruma ilham kaynağı oldum heralde :) egzoz fanın varsa 8 liği içeri üfletmeni tavsiye ederim :) benim masa üstünde 12 lik 2 fan takmıstım kuzey köprüsü ile ekran kartına üflüyordu baya faydası olmustu sende öle yapabilirsin :)8 lik fanı alamadım. Ama en kısa zamanda içeriye bir fan daha alacağım :D
Eski İşlemci Soğutucusundan Yeni HDD Soğutucusu
- 1
- 2
Kasandaki parçaların yerleşimi çok yanlış bir şekilde yapılmış.
1-Öncelikle o arkadaki egzost fanı sanırım 8Cm,lik onu çıkartıp yerine 12Cm,lik takarsan dışarıya doğru hem daha fazla sıcak hava akımı olur hemde daha az ses olur.
2-İşlemci soğutucunun yönü yanlış,yukarıya değil arkadaki egzost fanı tarafına doğru üfleyecek şekilde olması gerekli çünkü eğer bu şekilde durusa powersupply daha fazla ısınacaktır ve bu yüzdende ısınan powersupply,in fanı daha sesli dönecek ve neticesinde ses yapacaktır.
3-Harddisk konumlandırmasıda yanlış olmuş,harddisk çok yukarda duruyor onu şu işlemci soğutucusunu taktığın yere indirmelisin ve gördüğüm kadarı ile kasanın önüne fan takma yeri var,oraya bir 12Cm,lik fan takarsan harddisk,i daha iyi soğutmuş olursun.
4-CD/DVD okuyunca çok yukarda duruyor ve bu yüzdende kablosu çok gergin olmuş onu en üst yerine en alttaki 5,25lik bölüme takarsan daha iyi olur.
5-Kasandaki kablolar çok kötü bir görünüm sergiliyor,mümkün olan en iyi şekilde onları toplaman gerekli çünkü hem görsel olarak güzel olur hemde hava akımını engellemezler.
6-Kasanın içini nalburlarda 3 TL ile 5 TL arası satılan siyah sprey boya ile boyarsan çok daha güzel bir görüntü olur
Benim naçizane fikirlerim bunlar uygulayıp uygulamamak sana kalmış
Kasandaki parçaların yerleşimi çok yanlış bir şekilde yapılmış.Kasadaki her şey güzel. Overclock yapmama rağmen 45 derecenin üstünü görmedim. Bilgisayarımın 60-70 saatten fazla kapanmadan çalıştığı oluyor ve bir sıkıntı yok. Bu demek oluyor ki her şey gayet düzgün bir düzende. Resimleri incelememişsiniz. Zaten kasadaki kablolar toplu. Ve ayrıca son resime bakmamışsınız. Hard disk aşağıda. Ayrıca kasa gayet sessiz çalışıyor ve soğutma konusunda problem yok : ) Boya öneriniz için teşekkürler ancak muhtemelen fabrikanın boyası daha iyidir. Daha özelliklidir soğutma ve yalıtım anlamında.
1-Öncelikle o arkadaki egzost fanı sanırım 8Cm,lik onu çıkartıp yerine 12Cm,lik takarsan dışarıya doğru hem daha fazla sıcak hava akımı olur hemde daha az ses olur.
2-İşlemci soğutucunun yönü yanlış,yukarıya değil arkadaki egzost fanı tarafına doğru üfleyecek şekilde olması gerekli çünkü eğer bu şekilde durusa powersupply daha fazla ısınacaktır ve bu yüzdende ısınan powersupply,in fanı daha sesli dönecek ve neticesinde ses yapacaktır.
3-Harddisk konumlandırmasıda yanlış olmuş,harddisk çok yukarda duruyor onu şu işlemci soğutucusunu taktığın yere indirmelisin ve gördüğüm kadarı ile kasanın önüne fan takma yeri var,oraya bir 12Cm,lik fan takarsan harddisk,i daha iyi soğutmuş olursun.
4-CD/DVD okuyunca çok yukarda duruyor ve bu yüzdende kablosu çok gergin olmuş onu en üst yerine en alttaki 5,25lik bölüme takarsan daha iyi olur.
5-Kasandaki kablolar çok kötü bir görünüm sergiliyor,mümkün olan en iyi şekilde onları toplaman gerekli çünkü hem görsel olarak güzel olur hemde hava akımını engellemezler.
6-Kasanın içini nalburlarda 3 TL ile 5 TL arası satılan siyah sprey boya ile boyarsan çok daha güzel bir görüntü olur
Benim naçizane fikirlerim bunlar uygulayıp uygulamamak sana kalmışSon Düzenleme: Andaç Işık ~ 02 Eylül 2011 17:16
Kasadaki her şey güzel. Overclock yapmama rağmen 45 derecenin üstünü görmedim. Bilgisayarımın 60-70 saatten fazla kapanmadan çalıştığı oluyor ve bir sıkıntı yok. Bu demek oluyor ki her şey gayet düzgün bir düzende. Resimleri incelememişsiniz. Zaten kasadaki kablolar toplu. Ve ayrıca son resime bakmamışsınız. Hard disk aşağıda. Ayrıca kasa gayet sessiz çalışıyor ve soğutma konusunda problem yok : ) Boya öneriniz için teşekkürler ancak muhtemelen fabrikanın boyası daha iyidir. Daha özelliklidir soğutma ve yalıtım anlamında.Kasadaki kablolar zaten toplu demişsin ama maalesef aslında toplu değil ama sen memnunsan sorun yok.
Harddisk üstüne taktığın işlemci soğutucusunun sadece fanını neden takmıyorsun o heatsink,e gerek yok aslında.
Ufak dokunuşlarla çok daha güzel görünümlü bir kasaya sahip olabilirsin,sadece biraz daha cesaret.
Kasadaki kablolar zaten toplu demişsin ama maalesef aslında toplu değil ama sen memnunsan sorun yok.Kablolar gayet toplu. O fotoğraflarda bir iki düzenleyiciyi kesmiştim. Ama şuan takılı. Görünümü gayet güzel zaten : )
Harddisk üstüne taktığın işlemci soğutucusunun sadece fanını neden takmıyorsun o heatsink,e gerek yok aslında.
Ufak dokunuşlarla çok daha güzel görünümlü bir kasaya sahip olabilirsin,sadece biraz daha cesaret.
Başarılı :D benim kafadansın.
Sisteminin ısısının düşmesi iyi güzelde ben nasıl olduğunu çözemedim....Ki şöyle kendi kendime bazı yorumlar getiriyorum.Soğutucunun asıl soğutan temas kısmı temas halinde değil.Altına koysan bile sıcak havayı çekme olayı büyük çaplı kartlarda işe yarar.Büyük dolap halindeki server sistemlerde mesela.Sonra aklıma kasa için sirkulasyonda iyileşme olmuştur demek geliyor ancak sirkülasyon içinde yüz yüze 2 fanın çalışması gerekiyor.Mesela hdd lerin ordan bir fan egzoz fanına doğru üflese egzoz fanıda dışarı atsa bunu anlarım ama öyle birşeyde yok resimlerde gördüğüm kadarıyla.Sonra dedim herhalde kasada yeteri kadar sirkülasyon yoktu zaten kasa kapağını açınca kasa rahatladı dedim.Anca bu fikir aklıma yattı.Yanlışsam düzeltin bende merak gidermeye çalışıyorum.Bu arada o soğutucunun metalini alıp hdd ye üfleyecek şekilde monte etseniz daha iyi olur gibi geliyor bana.Aslında bunlarla hiç uğraşmaya gerek yok.Gayet güzel ledli vortex hdd soğutucusu var hepsiburadada.Ucuzda.Ama bir pc merağıdır dersin %100 katılırım :=)
Buda benim modlu kasam ..... OCZ Fatality 550W Psu'um vardı bütün kabloları uv sleeve ile sarılıydı.Garantiye verdim aynısını bulamadılar bu gariban High Power 600W hemde modüler olmayan versiyonunu gönderdiler.Bende en azından dedim bir sticker yapıştırayımda Fatalitye benzemesede bişeye benzesin XDBenden örnek al demiyorum ama belki fikir edinirsin benim gariban kasadan XD
Sisteminin ısısının düşmesi iyi güzelde ben nasıl olduğunu çözemedim....Ki şöyle kendi kendime bazı yorumlar getiriyorum.Soğutucunun asıl soğutan temas kısmı temas halinde değil.Altına koysan bile sıcak havayı çekme olayı büyük çaplı kartlarda işe yarar.Büyük dolap halindeki server sistemlerde mesela.Sonra aklıma kasa için sirkulasyonda iyileşme olmuştur demek geliyor ancak sirkülasyon içinde yüz yüze 2 fanın çalışması gerekiyor.Mesela hdd lerin ordan bir fan egzoz fanına doğru üflese egzoz fanıda dışarı atsa bunu anlarım ama öyle birşeyde yok resimlerde gördüğüm kadarıyla.Sonra dedim herhalde kasada yeteri kadar sirkülasyon yoktu zaten kasa kapağını açınca kasa rahatladı dedim.Anca bu fikir aklıma yattı.Yanlışsam düzeltin bende merak gidermeye çalışıyorum.Bu arada o soğutucunun metalini alıp hdd ye üfleyecek şekilde monte etseniz daha iyi olur gibi geliyor bana.Aslında bunlarla hiç uğraşmaya gerek yok.Gayet güzel ledli vortex hdd soğutucusu var hepsiburadada.Ucuzda.Ama bir pc merağıdır dersin %100 katılırım :=)resimdeki yapştırmalar pek olmamaış sanki orayı demir tarzı bişi ile kapatsaydın daha hoş dururdu eğer bende yeni pc alırsam eskisini deney faresi olarak kullanacamBuda benim modlu kasam ..... OCZ Fatality 550W Psu'um vardı bütün kabloları uv sleeve ile sarılıydı.Garantiye verdim aynısını bulamadılar bu gariban High Power 600W hemde modüler olmayan versiyonunu gönderdiler.Bende en azından dedim bir sticker yapıştırayımda Fatalitye benzemesede bişeye benzesin XDBenden örnek al demiyorum ama belki fikir edinirsin benim gariban kasadan
Sisteminin ısısının düşmesi iyi güzelde ben nasıl olduğunu çözemedim....Ki şöyle kendi kendime bazı yorumlar getiriyorum.Soğutucunun asıl soğutan temas kısmı temas halinde değil.Altına koysan bile sıcak havayı çekme olayı büyük çaplı kartlarda işe yarar.Büyük dolap halindeki server sistemlerde mesela.Sonra aklıma kasa için sirkulasyonda iyileşme olmuştur demek geliyor ancak sirkülasyon içinde yüz yüze 2 fanın çalışması gerekiyor.Mesela hdd lerin ordan bir fan egzoz fanına doğru üflese egzoz fanıda dışarı atsa bunu anlarım ama öyle birşeyde yok resimlerde gördüğüm kadarıyla.Sonra dedim herhalde kasada yeteri kadar sirkülasyon yoktu zaten kasa kapağını açınca kasa rahatladı dedim.Anca bu fikir aklıma yattı.Yanlışsam düzeltin bende merak gidermeye çalışıyorum.Bu arada o soğutucunun metalini alıp hdd ye üfleyecek şekilde monte etseniz daha iyi olur gibi geliyor bana.Aslında bunlarla hiç uğraşmaya gerek yok.Gayet güzel ledli vortex hdd soğutucusu var hepsiburadada.Ucuzda.Ama bir pc merağıdır dersin %100 katılırım :=)Kasa içinde hava sikülasyonunun olması doğaliyani bu fanı kasanın neresine koyarasam koyayım sikülasyonu arttırır. Zaten elimde var diye yaptım, yoksa HDD soğutucusuna ihtiyacım yok. Kasa güzel ama dizaynın kötü, çok derme çatma durmuş.Buda benim modlu kasam ..... OCZ Fatality 550W Psu'um vardı bütün kabloları uv sleeve ile sarılıydı.Garantiye verdim aynısını bulamadılar bu gariban High Power 600W hemde modüler olmayan versiyonunu gönderdiler.Bende en azından dedim bir sticker yapıştırayımda Fatalitye benzemesede bişeye benzesin XDBenden örnek al demiyorum ama belki fikir edinirsin benim gariban kasadan
Hadi ya o kadar kötü mü gözüküyorNeyse ya ben yapamadım sen yap kasanıKabloları Sleeve ile sarmakla başlayabilirsin.Vede molexleri Uv yapabilirsin.Eee tabi bide bunları parmalasını sağlayacak Uv bir ışıkta lazım.Resimde belki gözükmüyor ama işlemci soğutucusundan aşşağıya doğru inen bir ışık süzmesi göreceksin.İşte o Thermaltake UV ışıktır.13W tüketiyor.Ve 13 TL ye İstanbul Elmadağ Vatan computerden almıştım.İşte böyleee.Kasayı doldurdum fanlarla.İşlemci 3GHZ ye overclocklu.Prime testte 1 saatte en fazla 39 derece görüyor işlemci.Yaz sıcağı dahil.Kışın boştayken 22 derece felan oluyorHDD lerde saolsunlar
çok perfonmanslı olmadıklarından en fazla 27 dereceyi görüyorlar.Ekran kartı desen 40Nm diye hiç ısınmıcak kart ya.Tam yük 61 dereceYuvarlak kürk var hani bi program böyle.Unuttum ismini.Onun burn modunda yaptım.Tamda benlik 61 derece Trabzonlu oluyor.
Hadi ya o kadar kötü mü gözüküyorNeyse ya ben yapamadım sen yap kasanıKabloları Sleeve ile sarmakla başlayabilirsin.Vede molexleri Uv yapabilirsin.Eee tabi bide bunları parmalasını sağlayacak Uv bir ışıkta lazım.Resimde belki gözükmüyor ama işlemci soğutucusundan aşşağıya doğru inen bir ışık süzmesi göreceksin.İşte o Thermaltake UV ışıktır.13W tüketiyor.Ve 13 TL ye İstanbul Elmadağ Vatan computerden almıştım.İşte böyleee.Kasayı doldurdum fanlarla.İşlemci 3GHZ ye overclocklu.Prime testte 1 saatte en fazla 39 derece görüyor işlemci.Yaz sıcağı dahil.Kışın boştayken 22 derece felan oluyorHDD lerde saolsunlarYok kasan başarılı ama benlik değil şeffaf. Bu kasayla çok uğraşmam. Yenileyeceğim yakında. Thermaltake'in her yeri petekli siyahımsı bi' kasası var, onun içini ledlerle doldurmayı düşünüyorum.
çok perfonmanslı olmadıklarından en fazla 27 dereceyi görüyorlar.Ekran kartı desen 40Nm diye hiç ısınmıcak kart ya.Tam yük 61 dereceYuvarlak kürk var hani bi program böyle.Unuttum ismini.Onun burn modunda yaptım.Tamda benlik 61 derece Trabzonlu oluyor.
Sisteminin ısısının düşmesi iyi güzelde ben nasıl olduğunu çözemedim....Ki şöyle kendi kendime bazı yorumlar getiriyorum.Soğutucunun asıl soğutan temas kısmı temas halinde değil.Altına koysan bile sıcak havayı çekme olayı büyük çaplı kartlarda işe yarar.Büyük dolap halindeki server sistemlerde mesela.Sonra aklıma kasa için sirkulasyonda iyileşme olmuştur demek geliyor ancak sirkülasyon içinde yüz yüze 2 fanın çalışması gerekiyor.Mesela hdd lerin ordan bir fan egzoz fanına doğru üflese egzoz fanıda dışarı atsa bunu anlarım ama öyle birşeyde yok resimlerde gördüğüm kadarıyla.Sonra dedim herhalde kasada yeteri kadar sirkülasyon yoktu zaten kasa kapağını açınca kasa rahatladı dedim.Anca bu fikir aklıma yattı.Yanlışsam düzeltin bende merak gidermeye çalışıyorum.Bu arada o soğutucunun metalini alıp hdd ye üfleyecek şekilde monte etseniz daha iyi olur gibi geliyor bana.Aslında bunlarla hiç uğraşmaya gerek yok.Gayet güzel ledli vortex hdd soğutucusu var hepsiburadada.Ucuzda.Ama bir pc merağıdır dersin %100 katılırım :=)bune abi vantilatör taksaydın :DBuda benim modlu kasam ..... OCZ Fatality 550W Psu'um vardı bütün kabloları uv sleeve ile sarılıydı.Garantiye verdim aynısını bulamadılar bu gariban High Power 600W hemde modüler olmayan versiyonunu gönderdiler.Bende en azından dedim bir sticker yapıştırayımda Fatalitye benzemesede bişeye benzesin XDBenden örnek al demiyorum ama belki fikir edinirsin benim gariban kasadan
İlk başta stock cpu soğutucusu vardı.Köprü bayaa ısınıyodu,cpu soğutucusuda o.c için yeterli değildi.O yüzden almıştım.Vantilatör falan filan ama baya iyi hava akışı sağlıyor.140CFM gibi bir değer sağlıyor yanlış hatırlamıyorsam.Büyük olduğu içinde sıfır ses.Aslındada resimde biraz büyük gözüküyor,kasa küçük olduğundan herhalde.Yakında thermaltake element g alıcam.O zaman hiçte büyük gözükmeyecek
- 1
- 2