Eski modem yeni PC ile anlaşamadı..

lazzaro
21-02-2008, 16:00   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

Selamlar,

Bilgisayarımı yeniledim, yeni bilgisayar Vista yüklü geldi. Sorunum şu ki: senelerdir kullanmakta olduğum US Robotics 9105 ADSL modemimi yeni bilgisayara bağladığımda, iki cihaz arasında iletişim kurulamıyor. Modemdeki portun ledi yanmıyor ve dolayısıyla internete de bağlanılamıyor.

Şimdi... 1) yeni bilgisayarın ethernet kartında bir problem olmadığını biliyorum, çünkü evde aynı zamanda kablo internet de mevcut, ethernet kablosunu kablo modeme taktığımda hiçbir ayar yapmadan sorunsuz internete bağlanabiliyorum. 2) Öte yandan modemde de bir problem olamaz, çünkü XP yüklü eski bilgisayardan USR modeme yine sorunsuz bağlantı kurabiliyorum. Yalnız şöyle bir ayrıntı var: eski bilgisayardan modem arayüzüne bağlandığımda, menüdeki başlıkların yanında birer soru işareti çıktığını gördüm, bu eskiden yoktu. Bir de bilgisayarda Norton Antivirus deneme sürümü yüklü, sorun onunla ilgili olabilir mi?

Ne yapmalı?

İlginize şimdiden teşekkürler.

sah1n
21-02-2008, 16:13   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj

Norton antivirüs programını kaldırıp öyle dene büyük bir ihtimal norton dan.Ama kaldırman için önce norton u durdurmalısın.

selimhun
23-02-2008, 00:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

Biraz  ender bir durum olmakla birlikte  sorun usr 9105 modeminizin vista uyumlu olmamasından kaynaklanıyor. Aslında bu bir driver sorunu ama...sanırım ...modeli eski olduğu için  usr web sitesinde vista driver ı da bulmak pek olası değil.
Modemin arayüzünde ? işaretlerinin çıkması da sanırım  ''vista'' karşısında modemin  çaresiz kalmasından kaynaklanıyor.Reset yapıp  xp sistemli bir PC de sağlıklı olarak kullanabilirsiniz.
Bu yazdığımı usr türkiye web sitesinden teknik desteğe telefon ya da e mail ile ulaşarak teyit ettirmeniz yerinde olacaktır...İlginç 9107  modeli vista uyumlu ancak 9105  ''uyumsuz'' görünüyor.Bir ihtimal size bir driver
önerebilir ya da e mail ile iletebilirler.
Ya kablolu internetden bağlanmaya devam edeceksiniz ya da yeni bir adsl modem alacaksınız.(Laptop ise kablosuz a geçmenizi öneririm ..)

erenata
23-02-2008, 11:26   |  #4  
Yeni Üye
26 mesaj

US Robotics 9105 benim ki vista kullanıyorum gayet uyumlu
lazzaro arkadaşım senin yapman gereken şu biraz uzun internet explorer e adres çubuğuna 192.168.1.1 yaz ad ve şifre soracak küçük harfle admin şifreyede admin yaz 1.olarak service pro.settings tıkla 2.wan setup tıkla orda edit e tıkla 3.vpı8
vcı35 yaz 4.next pppoe tıkla next de kullanıcı adı şifreni gir
next sonra bidaha next sonra appyde sonra finish de bu yaptıklarını save için ilk menü den tools tıkla ordan configuration tıkla backup de diske kaydet

erenata
23-02-2008, 11:49   |  #5  
Yeni Üye
26 mesaj

arkadşım sonradan anladım senin port ledin yanmıyomuş ozaman yazdıklarım olmayabilir senin ya ethernet kartından yada windows ağ bağlantı larımdam olabilir

lazzaro
26-02-2008, 15:57   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj
selimhun
Biraz  ender bir durum olmakla birlikte  sorun usr 9105 modeminizin vista uyumlu olmamasından kaynaklanıyor. Aslında bu bir driver sorunu ama...sanırım ...modeli eski olduğu için  usr web sitesinde vista driver ı da bulmak pek olası değil.
USB üzerinden bağlansam tamam da, ethernet üzerinden bağlandığıma göre driver'a ihtiyaç olmamalı diye düşünüyorum. Öyle değil mi?

selimhun
28-02-2008, 12:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
602 mesaj

Sorununuza önerdiğim çözümde usr Türkiye ile  bağlantı kurmanızın yararlı olacağını belirtmiştim. Bunun en doğru çözümü oluşturacağı düşüncesindeyim.Ben vista-modem uyumsuzluğunu düşünmüştüm...ancak...yanıt veren başka bir arkadaşımız aynı model modemle vista OS  de sorun yaşamadığını yazmış!!!!????

lazzaro
06-03-2008, 18:07   |  #8  
OP Taze Üye
9 mesaj

Problemi çözdüm. Anlatayım da, aynı sorunla karşılaşan başka bir arkadaş olursa faydalansın.

Sorunun çözümü yeni bilgisayarın ethernet kartı ayarlarındaymış. Half duplex/full duplex diye bir ayar var. Bu ayar "otomatik algıla" olarak bırakılırsa, ethernet kartı bazı modemlerin bağlantı tipini yanlış algılayabiliyormuş. Bu ayarı manuel olarak "10 Mbps half-duplex" yaptığımda, USR9105 ile bağlantı kuruldu.

Selamlar.