Evet, eski oyunlar bir başkaydı. Benim gibi düşünen herhalde eski pc kullanıcıları olabilir ancak. O zamanın Doom unu vs.. unutan var mıdır acaba? Benim eskiden tanıdığım ve kesinlikle unutmamın mümkün olmadığı bazı oyunlar var. Mesela; LBA 2 "Little Big Adventure 2" ne macera oyunuydu ama, kimse tanır mı bu oyunu ona da şüpheliyim tabi. Devamının çıkmasını çok istedim ama firmadan ses çıkmadı bu konuda. Sonra Sanitarium, The Curse of Monkey Island i de unutmam mümkün değil. Diablo tutkunu olduğum zamanlarda hiç az değil.
Şimdi de oyunlar oynuyorum vakit buldukça ama her nedense o kadar teknoloji gelişiyor, oyunlar daha gerçekçi oluyor ama eski tadı alamıyorum bir türlü. Büyüdüğüm için mi yoksa ilkler her zaman akılda böyle kalıcı mıdır? Yani pc yi yeni kullanmaya başlayanlar için de sanırım Splinter Cell gibi bir oyun onlara çok özel gelecek. Bir de küçükken macera tipi oyunlar oynarken korktuğum oyunlar da olurdu, o heyecanı yaşamak için neler vermezdim şimdi?
Bu yaşadıklarım sanırım birer tatlı anı olarak kalacak.
Eski Oyunlar bir başkaydı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.eski oyunlar diyince birçok kişi gibi benimde aklıma hemen doom ve mario geliyor.sizin söylediğiniz oyunları tahmin ettiğiniz gibi hiç duymadım.Ama düşüncelerinizi anlıyorum.Çünkü ilkler unutulmaz.Önceden o oyunların başından kalkamıyorduk şimdi neler çıktı.. [8]
arkadaş darılma ama şu eski geyiğini hiç sevmiyorum.yok eski bayramlar nasıldı , yok eski pideler falan filan ne yani Age Of Empires 2 çok mu kötü,ya NFS Porshe veya underground ,Call of Duty ne dersin,GTA 3 ,ViceCity gördüğün gibi bu oyunların hepsi yeni ve hit olacaklar.Elbette Doom a kimse bir şey diyemez hit bir oyun ama senin cümlelerinden sanki artık adam gibi bir oyun yapımıyor anlayacak insanlar yok öyle bir şey.al bir baba sistem otur bakalım oyunların başına.lütfen arkadaşım fikirlerine saygı duyarım ama her bayramda da dedemin dediği gibi nerde o eski bayramlar gibi eskici bir toplum ola ola bu hale geldik hala Orta Asya da zannediyoruz kendimizi nerde o eski temiz havalar....
Eski oyunlar daha güzeldi ama şimdi de çok çok güzel oyunlar var. Ancak eski oyunların oynama kolaylığı ve gelenekselliği daha çekiciydi bence... Şimdiki oyunları oynayabilmek için gerekli donanıma sahip olmak gerekiyor önce. Bu da sadece bir bilgisayara sahip olmakla yeterli olan bişi değil tabiki. Yok ekran kartın markası ne, özellikleri yeterli mi, ramin yeterli mi, işletim sistemin ne vb...
Eski oyunlar daha iyi idi takır tukur oynuyorduk işte ailece.
walla topiği açan haklı gibi ilk bakışta ama sonradan karamuratda haklı gibi...
ne desem bilmem
elvis arkadaşımız nostaljiye girmiş ne güzel. Onunla aynı fikirde olan paylaşsın fikrini. Ama aynı fikirde değilsek te saygı duyalım. 1994 yılında elimde ACer siyah beyaz notebook iki oyun evde tek başına ve o meşhur elite football artı iki program Win 3.1 Face adlı yüz yapma programı dünyanın en mutlu adamı benim havamdan geçilmiyor. Mahallede bir kişide dahi bilgisayar yok aynı şekilde akrabalarımda popüleritemi bir düşünün.İstemeden bende diyorum nerede o eski PC'li zamanlar.
sende aşmıssın be abi
siyah beyaz notebook felan. ehehe çok ilginç
256 kilobyte (tam hatırlamıyorum) , HDD si olmayan 386 da street rod oynardık arkadaşlarla.
LBA 2 ,sanitarium (cdleri hala duruyor) aslında çok sonraları çıkmış oyunlar
FPS nin babası wolfenstein
Araba yarışlarının babası sayılabilecek Lotus
platformun babası mario
stratejinin babası C&C
ve tabii ki saatlerce nokta yediğimiz Pac-Man (ayrıca supaplex diye bir oyun daha)
(commodoreları , amigaları saymıyorum bile)
Bu oyunlar unutulmaz çünkü ilkler. Bugünkü oyunlar bunların sadece kopyaları.
NFS undergroundun 2004 yılında yaptığı şey 1990 ın başlarında zaten yapılmıştı...
Half-life ın yaptığı şey yine 10 yıl önce yapılmıştı.
Değişen tek şey grafikler.Evet daha gerçekçiler ( ne kadar gerçekçi oldukları tartışılır) fakat o zevki kesinlikle veremiyorlar. O oyunları oynamamış arkadaşların zaten anlamasını beklemiyorum.
Fakat şu soruya cevap verebilirsiniz : acaba saydığınız oyunları kaç gün oynayacaksınız? Yukarıda saydığım oyunların bazılarını 1-2 yıl oynadığımı bilirim.
Yeni oyunları oynamıyor muyum? Oynuyorum.. half-life ı bitirdim. Call of duty bitirdim. C&C:renegade bitirdim. C&C:red Alert 2 bitirdim. Aoe2 bitirdim.
Şu anda gelişen toplumu gördükçe daha şanslı olduğumu hissediyorum..
Quaalude dostum ne güzel yazmışsın öyle. Tek bir şey söyliyeyim. O eski DOS oyunları şimdiki adı abandoware oyunlarını hala cd'lere toplamaya çalışıyorum 5 cd dos oyunum oldu oynuyomuyum. Hayır ama ileride bir gün vakit bulup ta bilgisayarımı iş haricinde kullancak zamanı bulursam o 5 cd içinden oynayacağım hemde uzun süre oynayacağım oyun çoktur.
eskiden oynadığım bir oyun vardı geçenlerde dergi cd lerini kurcalarken yeni versionuna çattım abi oyun süper bir hale getirilmiş ayrıca oyunun internetten yeni bölümleride download edilebiliyor ve çok zevkli bir oyun yenisinin adı ROX internet adresi www.safrasoft.com olması lazım eskisi için yaklaşık 1 yıl uğraştım 104 ncü oyun son oyundu bitremeden askere gittim :)) birde eskiden atari salonlarında şirinler sonra uçaklı bişeyler vardı fuel felan alıyodun yanlardan tanklar geliyodu yaa hu oyunlar şimdi elbette çok kötü ama yinde güzeldi birde commodore64 de kasettn oyun yüklerdik neydi o yaaa işte 0-75 arası şu oyun 75-100 küsür şu oyun tam başından yüklemen gerekirdi yoksa oyun başlamazdı bidaha geri sarıp yüklemeyi beklerdik şimdiki arkadaşlar bundan 20 yıl sonra aynı şeyleri nfs underground için diyeceklerdir
saygılar
abi street fghter gibisi varmı
atari salonlarında saatlerimi harcamışım bu oyun için bu oyunu nereden bulurum şimdi bi site varmıdır
yaf eskiler güzeldir ama bir çok arkadaş eski deyince pc dos oyunlarını hatırlıyor. çpk daha eskilerden Commodore ve Amiga zamanlarından kalma oyunları hatırlayanlar hatırlayacak:
Flashback
Giana Sisters
Sensible Soccer
North&South
Lotus serileri......say say bitmez :)
eski oyunların grafikleri kötüydü ama bu acıgı konu ile kapatırlardı. bugünkü oyunlarda durum tam tersi , konu sabit , sıkıcı grafikler "janjanlı" abudik gubudik...gercekci demeye bin sahit ister o temiz grafiklerde köseleri görmek bana eski 16 renk grafikler olsada kendimizi kandırmaktan vazgecsek dedirtiyo.
bi monkey island 1-2-3 , sanatarium , ilk cd oyunu (7 cdydi , yuh) phantasmagoria , UFO serisi , lotus commodore oyunları ATF , international karate , pirates (2-3 tane pc versiyonu cıktı) gibi oyunlarda belki grafik yoktu ama ben hic sıkılmadan basından kalkmadan oynadıgımı hatırlıyorum..
hatta para biriktirip taa ozaman monkey island 2 yi orjinal almıstım....
ne günlerdi be..
amcaogluyla bi amiga 600 ümüz vardı . Paso swos - kick off oynardık. off off fifaymış falan sıktı be abi:))
Bu arada AnubisSs google da mugen street fighter die arat emulatorunu falan cekersin. Mugen genişleyebilir oyun emulatoru. Mesela kenin 10 çeşit versionu var hepsini oyuna koyabiliosun.Adamlar bi version daha cıkarıo gidion aynı oyuna ekliosun yine karakteri. Ben hala oynuorum 400 e yakın karakterim var:D
Eski oyunlar... Nostalji her zaman için güzeldir bence ve ben de, "nerede o eski zamamnlar ah ah" diyenlerdenim.
volfied diye bi oyun var
bayılıyorum (normal'de 12dakikada oyun bitiririm istinasız)
ilk 286 ımda da oynardım şimdi amd2500 512 ram 128fx5200 var hala oynuyom
(undergrounddan arta kalan zamanda)
yaw bu senatoryum, lotus.. oyunlarını bulabileceğimiz bi site varmı..
The Curse of Monkey Island-elimde sözlük cat pat ingilizcemle saatlerce gülerek,bazende kafayı yiyerek oynadıgım oyun.Bu oyunlar nasıl unutulur.Ayrıca sıkılmadan suan bulsam gene oynayacagım retal (ucak simülasyonu) oynu.Hala retalden aldıgım zevki baska hicbir ucak simülasyonundan alamadım.(Bu arada özel istek:Bu oynu bi sekilde saklayan arkadas varsa bana msn den veya maille yada link vererek bi sekilde ulastırırsa nasıl mutlu olacagımı anlatamam.Birisi sevindirsin su garibani) Birde eski oyunlara olan özlem sundan kaynaklanıyor bence.Düsünün bir kere doom turunun ilk ornegi,daha once hayatınızda boyle birsey gormemissiniz,hersey yeni.Oyunun herseyini sonuna kadar sömürüyorsunuz.Ben acaba yeni bir sey var mı diye tek tek duvarları kontrol ettigimi bilirim doomda.Deadmach,doom un bize hediyesi.Simdi her oyun bir türün devamı,ne kadar iyi yapsalarda bir önceki versiyonuyla karsılastırıyoruz.Bu daha once vardı hım bu yeni birsey.Bizi heyecanlandıran süpriz uyandıran birsey yok.w,a,s,d, bu tuslar artık standart.Bizde yeni oyunları eskisiyle karsılastırıyoruz ama biraz daha eskiye gidiyoz sadece ve o heyecanı bulamıyoz.Unutulmayan eski veya yeni butun oyunlara bakın turunde ilk veya tam olgunlasmıs oyunlardır.Doom,half life,vice city,lotus,Kick off.Asla eski oyunlar gibi oyun cıkmayacak demiyorum cunku bundan 10 sonrada suan ki kusak ahh nerde o eski oyunlar doom3 vardı bir zamanlar diyecek bu forum sayfalarında ve gene biri zıplayacak baba sıktı bu eski oyun muhabettleri suan ki oyunlar cok mu kotu diye.Ama bir oyun kendinden 10 yıl sonra bile söz ettirebiliyorsa o oyun dunyanın en iyi oynudur bence.Kim simdi kalkıpta fifa99 oynuyo.Cok ilkel sıkılıyom 2004 varken niye onu oyniyim diyor insanlar.Ama ben hala doom1 oynuyom.Fark burada.