Arkadaşlar öncelikle şuan kullandığım bilgisayarın özelliklerini yazıyım.Sonra sorumu sorayım
amd athlonxp 2600+ socket a 462 pin
anakart epox nforce2 ultra400
EKRAN KARTI FX5500 AGP Bİ EKRAN KARTI
bi 80 bide 200lük 2tane harddisk 2tenede cd var :)
remlerde
slot1'de ddr 256mb pc3200(200mhz)
slot2'de ddr 256mb pc3200(200mhz)
slot3'de ddr 512Mb pc3200(3200mhz) ram var
(512 RAM'İ ALIRKEN SATAN 400MHZ DEMİŞTİ AMA BURDA ÖLE YAZMIYO NEYSE ..:)BU SONUÇLAR CPU-İD İSİMLİ PROGRAMDAN ÇIKAN SONUÇLAR)
ŞİMDİ SORUMA GEÇEYİM;
Arkadaşlar ben bu bilgisayarın sadece işlemci ve anakartını değiştirmek istiyorum kafamdada athlonx2 4200+ var fakat bu işlemciyle uyumlu olan ve elimdeki remlerle ekran kartınıda kullanabileceğim anakartın hangisi olduğunu bilmiyorum ilerde upgrade olmaz falan gibi şeyleri kafaya takmadan yorumunuzuda katarak bi tavsiyede bulunabilirmisiniz? zaten havaya savurduğum bi para olacağı için gelecekte şöyle yaparsın edersin gibi şeyler düşünmeyin yani..
bide bu işlemciyle anakartı aldığımda herhangi bi atx kasa uyarmı buna? Eski işlemciyle anakartıda kullanmayı düşünüyorum durduk yere kasaya 40-50$ vermekte istemiyorum. ikinci elden bi atx kasa alsam 10dolara uyarmı ona? :)
(bu arada elimde boşta ekran kartı monitör harddisk falan var o yüzden böyle bişe yapıyorum parayı havaya savuruyorum diye düşünün derken maksat 2.bilgisayar çıksın ortaya diye böyle bişe yapıyorum upgrade ediyorum mantığıyla düşünmedim yani havaya savuruyorum diyip sonrada 10dolara kasa alıyo çingenelik ediyo ne tezat adam demeyin yani :)
Neyse fazla uzattım galiba konunun özü bu yardımlarınızı görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar yardımlar için şimdiden teşekkürler...