KASA:Tagan APlus El Diablo
ANAKART :gigabyte LGA1156 GA-P55M-UD2
İŞLEMCİ :İNTEL PENTİUM G6950 2.80 GHz
REM :2 GB ddr3 kiston 1333 MHZ
REM :2 GB ddr3 kiston 1333 MHZ
HARTDİSK:WESTERN DİGİTAL 1 tb
EKRAN KART: palit gts250 e-green 1gb 256 bit gddr3
tagan power: 550 wat
kulandığım makina'da sadece işlemciyi yükselmeyi düşünmüştüm GTA 4 rahat açılmıyo bu makinada
sizce işlemcimi güçlendiriyim yoksa ekran kartımı
ben işlemci düşündüm :Intel Core i5 760 2.8GHz 8MB Cache 1156 Soket İşlemci almayı düşünüyorum
sizce bunu alıp rahat bi şekilde açabilirmiyim kasmadan ekran kartınıda yeni almıştım 1 sene bile olmadı :)) yardımcı olursanız sevinirim
eski pc güçlendirme
düşündüğün şeyler doğru ama o anakart da o işlemci nasıl çalışır anlamadım i5 760 iyibir işlemcidir ama sıfırına o kadar para verilmez 2 ci el garantili birşey almak daha mantıklı
gigabyte sitesinden girdim i5 ve i7 hatta destekliyo bi bakarsan sevinirim bende acemisiyim ozaman şöyle diyim 700 - 800 arası hem ankart hemde işlemci alsam elimdekilerde satsammı ekrankartı ,rem onları kulanırım yeni alcağım makinaya sende nasıl ve ne öneririsin ankart ve işlemci olarak hem vatan bilgisayar ve bimeks ten baktım ama özleliklerini tam alnamadığım tam sistemi kuramadım bana yardımcı olursan sevinirim yeni oyunları açabilecek ve corel tasarım yapıyorum bunları kulanacam
gigabyte sitesinden girdim i5 ve i7 hatta destekliyo bi bakarsan sevinirim bende acemisiyim ozaman şöyle diyim 700 - 800 arası hem ankart hemde işlemci alsam elimdekilerde satsammı ekrankartı ,rem onları kulanırım yeni alcağım makinaya sende nasıl ve ne öneririsin ankart ve işlemci olarak hem vatan bilgisayar ve bimeks ten baktım ama özleliklerini tam alnamadığım tam sistemi kuramadım bana yardımcı olursan sevinirim yeni oyunları açabilecek ve corel tasarım yapıyorum bunlarıelindeki anakartın garantisi varsa satmana gerek yok zaten ucuza gider sen dediğim işlemciyi alıp keyfine bak
çok iyi bir işlemcidir ama illa yeni işlemci alıyorum birde elimdeki anakart ı satıp anakart alacağım diyorsan i5 2500 K alıp uygun bir asus anakartla da daha iyi bir işlemci sahibi olmuş olursun
anakartıda geçen sene aldım saol yardımcı olduğun için bide vatan bilgisayara gidip iyice araştırırım ona göre bişe yaparım artık işlemci aklımda bakacambirde anakart destekliyo diye gözüküyo elimde olmassa o işlemci balkondan aşaya atarım o makinayı :)
anakartıda geçen sene aldım saol yardımcı olduğun için bide vatan bilgisayara gidip iyice araştırırım ona göre bişe yaparım artık işlemci aklımda bakacambirde anakart destekliyo diye gözüküyo elimde olmassa o işlemci balkondan aşaya atarım o makinayı :)Intel'i ev kullanicilarini tavsiye etmememin en önemli nedenlerinden birisi bu her yil iki tane farkli soket cikarttip kullanicilarina güncelleme sansi vermemesi.
i5 750 iyi dedigin islemci bugun Athlon X4 631(175 lira) islemciden daha kötü performans veriyor.Benim sana tavsiyem anakart ve islemciyi degistireceksen 9XX serisi AM3 platformu al ve islemciyide FX serisinden bütcene uygun birisiyle degistir böylece bir sonraki cikacak AM3 islemcilerde de sorunsuz guncelleme sansin olur.
Suan senin sorunun islemcinin darbogaz yapmasi. En ucuz güncelleme sansi dedigin gibi birinci kusak SandyBridge islemci almak olur. Bence ikinci el bulup islemciye fazla para vermeme calis. Bir sonrakinde Anakart/Islemci/Ekran kartini degistirirsin.
gerçekten güzel yazmışsın intel socket bıktım lga 1555 lga 1556 sürekli böyle şimdi kafamda soru varki
amd 9XX serisi AM3 platformu al demişsiniz güzel evet Athlon X4 631 performans ondan daha iyi fakat elimdeki 9XX serisi AM3 serisine geçtiğimde :
1 remleri kulanabilecekmiyim elimdekileri ona ddr3
2 ekran kartı palit gts250 e-green 1gb 256 bit gddr3 Pcı girişli 2.ekran kartı almam gerekiyo yada anakart üstünde bisüreliğine varsa ordan kullanacam sonra yeni bir ekran kartı tabi
3.Elimde şuan ayırdığım 600 milyon var tabi eyer değiştireceksem anaakart ve işlemci bunları satsam sadece 200 TL belki zor alaırım 600(elimdekipara)+200: 800 Tl diye düşündüm şuan acele etmiyorum hemen almakta
gerçekten güzel yazmışsın intel socket bıktım lga 1555 lga 1556 sürekli böyle şimdi kafamda soru varkiDDR3 bellekleri kullanabilirsin. Suanda kullanilan teknoloji zaten ddr3 intel islemciler 1333mhz'e AMD islemciler 1866mhz kadar destekliyor.
amd 9XX serisi AM3 platformu al demişsiniz güzel evet Athlon X4 631 performans ondan daha iyi fakat elimdeki 9XX serisi AM3 serisine geçtiğimde :
1 remleri kulanabilecekmiyim elimdekileri ona ddr3
2 ekran kartı palit gts250 e-green 1gb 256 bit gddr3 Pcı girişli 2.ekran kartı almam gerekiyo yada anakart üstünde bisüreliğine varsa ordan kullanacam sonra yeni bir ekran kartı tabi
3.Elimde şuan ayırdığım 600 milyon var tabi eyer değiştireceksem anaakart ve işlemci bunları satsam sadece 200 TL belki zor alaırım 600(elimdekipara)+200: 800 Tl diye düşündüm şuan acele etmiyorum hemen almaktaIkinci sendeki ekran karti iki kata kadar daha fazla performans verecek islemciyi degistirir degistirmez cunku islemcin darbogaz yapiyor. gts 250 performans olarak gts450'ye yakin performans veriyor. Hatta hd 6670'e yakin performans olarak sanirim. Cok iyi olmasa da kötü bir ekran karti degil sonucta.
Vatanbilgisayar'daki indirimi bekle ve
http://www.vatanbilgisayar.com/A ... ils.aspx?I_ID=55744 bu anakartla
http://www.vatanbilgisayar.com/C ... ils.aspx?I_ID=57064 bu islemciyi al. 520 lira civarinda olacak 25% indirimle. Kendi islemcinle anakartini satar üzerine koyar yeni ekran karti alirsin. O paraylada.Son Düzenleme: Haksu77 ~ 03 Mart 2012 19:56
ASUS M5A97 EVO AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart inceledim beğendim
remden kurtulduk almaktan :) şuanki kasam'da en iyi kasa Tagan APlus El Diablo çok memnunum bu kasadan
peki elimdeki ekran kartını Pcı gts 250 kulanabiliyormuyum agp olması gerekmiyomu ?yeni alacağım anarkarta bu konuda bi bilgim yok olmuyosada artık yeni ekran kartı için yine danışırım sana
2.AMD FX X6 6100 Soket AM3+ 3.3GHz 14MB Cache 32nm İşlemci fiyatı 345 TL Vatan bilgisayarda ben bunu Fx X8 baktım aynı performansı gösteriyomuş diye yorum yapmışlar
abi slm aradan uzun zaman geçti sana yine ihtiacım oldu :) makinayı vatan computer'den aldım kurdum.Fakat Kasa İhtiyacım var Vatandan Kasa alacam alacağım fiyat 200 -250 fiyat aralığında aradığım masamın altına koyacam server kasası olmayan yani büyük kasalardan bakmıyorum.Bu kasalarda Çok toz alıyo Aplus şimdiki kulandığım kasa berbat ledli fanlar severim ama ışıklarda masanın altına koyacam yan kapaklar gözükmez onların bi anlamı kalmıyo fakat ön taraflar olabilir ben 2 tane buldum bular örnek olarak vatan 1-CORSAIRCORBIDE SERİSİ™ 300R MidT ATX SİYAH KASA interneten buna baktım birde
2-COOLER MASTERELITE RC-430 500W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA bu led var dedğime ters düşüyo fakat fiat ugun gördüm. senin önereceğin kasa varsa bana mesaj atarsan sevinirim.pazar vatandan alacam
Sistem bu:
Ankart :Asus M5A97
İşlemci :AMD Core fx 6100 Socket Am3 + 3.30 Ghz.
Rem :DDR3 2048 MB + DDR3 1333 Mhz 2048 MB (2 tane rem)
Ekran Kartı :
palit gts250 e-green 1gb 256 bit gddr3
Ses Kart :Cretive 24 bit 7.1
Hatdisk : 2 Adet Sata 1. 500 GB 2. 1TB
Güç Kaynağı :Tagan power: 550 wat