eski pc'yi yenileme, lütfen yardım (ekran kartı??)

rasp
25-11-2010, 22:24   |  #26  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
46 mesaj
Alıntı: okikurtt  
abi işlemci iyi ram gayet güzel  anakart hakkında bilgim yok ekran kartı benim yazdıklarımı keşke biraz daha dikkat etseydin 128bitde oyunlar kasıyor arkadaşım nvida pysx oyunlarını oynarsan mucize olur maxsimum için, ati daha iyi ama belki benimkinden daha iyi bi ekran kartıdır atinin chip serisi aldığın hızlıdır ama bütün olay bellek hızı değil ben alırken baktım bellek hızına senin gibi dikkat ettim bellek hızı modelden modele değişiyor ona 200 küsür verene kadar , bak eğer benim ekran kartını deneme şansın varsa karşılaştır oyunu tak bakalım nolucak ben kendi aldığım şeyi övmek için demiyorum inan yazdığın sistem çokiyi ama ekrankartı 256bit ten aşşağısı az sen aldığında cryostasis crysis yazdığın nfs yi tak kasarsa ekran kartından olur senin derdin oyun değilmi değilse ati oyunsa nvida atide oyun oynicaksan 200tl yetersiz ben böyle düşünüyorum ben oyunu nvidia sayesinde oynadım 1gb 128bit ati redaon hd 4350  ati vardı oynıyamıyordum  inşallah bi sorun yaşamassın bu benide üzer benim başıma çok geldi oyun başka bişey ..not:bu alacağın pcye sakın pes2011ri ölçü olarak alma pes 2011 çok üst düzey bi oyun değil pesi açtı tamam iyidir bu pc deme üst düzey oyunlar dene zaten pes 2011i açmassa benide çağır beraber dövelim pccini....
tamam oki ekran kartı sorunu için konu açıcam bakalım diğer üyelerin yorumları ne olacak oyun için ekran kartında bakılacak en önemli kriter neymiş netleşsin sende fikrini orada söylersin

bu arada pc'yi cumartesi gidip vatandan alıcam yarın son kararımı vermem lazım...

Son Düzenleme: rasp ~ 25 Kasım 2010 22:41
Banned
25-11-2010, 23:45   |  #27  
Banlandı
85 mesaj

sana bişey anlatayım bi önceki pcyi aldığm zaman ister inan ister inanma cumartesi günüydü adam 1-2  gibi gel al dedi gittik aldık eve geldim taktım oyunu kurdum büyük bi hevesle oyun kuruluyor ama ben heyecandan duramıyorum sonunda kurdu avuçlarım ovuşturarak kısayola tıkladım datttttt diye bi ses o an hafif bi kalp krizi geçirdim oyunda alone dark5 256ati 9cipli bi ekran kartı vardı oyuna işlemci yetiyor ram yetiyor ama ekran kartı yüzünden oynıyamadım ne kadar küfür varsa etmişimdir bilgisayarcıyla birbirimize girdik bunu geri verip 512 aldım onda açtı bu seferde çok ağır oynadı yeni pc toplattım önceki mesajdaki ati vardı gen hevesle taktım açtı gene kaldırmadı en sonunda pccinin kafaya geçircekken bi araştırıyım dedim kaç siteye girdim bile miyorum senin gibi pc özelliklerini yazdım pcn çok iyi ama ekran katın beş para etmez dediler oynamak istediğim oyunları yazdım paraya kıyıp nvida al dediler aldım ter içinde oyunu taktım gene mutlu sona ulaştı hristianlarda vardırya haaaleluuya onu diyecek kıvama geldim kısaca ne geldiyse başıma ekran kartı yüzünden geldi pcciyle kavga ediyorduk azdaha normalde insan kazık yiye yiye öğreniyor ben sana kazık lardan kurtul diye yazıp duruyorum bu ekran kartını bu arada açtığın konuyu bulamadım başlığı nedir orayada fikrimi yazayım  ben normalde bukadar mesaj yazmam kimse için   yardım etmek istedim

rasp
25-11-2010, 23:46   |  #28  
OP Yeni Üye
46 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/ekr ... lerdir_t186585.html

açtığım konu yukardaki linkte gerçi daha kimse uğramamış :)

emeklerin için ve yardımın için teşekkür ederim dostum sanada zahmet oldu
bende nette sürekli araştırıyorum her kafadan bir ses çıkıyor, atinin eskisi kadar kötü olmadığını ve nvidia kadar iyi kartlar yaptığını söyleyenlerde var tam tersini savunanlarda, nvidia içinde iyi olduğunu söylüyorlar ama 2-3 sene anca götütü diyolar çünkü yeni çıkan oyunları oynayabilmen için nvidianın kartlarınında güncel oması gerekir diyenler var başlarınıda gelmiş bu tarz olaylar

bakalım burdan nasıl bir sonuç çıkacak ben yarında devam edicam araştırmalara her şeyi hallettik bu kkaldı hayırlısı artık...

huhuq
25-11-2010, 23:51   |  #29  
Yıllanmış Üye
567 mesaj

anakart olarak bununla değiştir . daha iyi

MSI 870A-G54, AMD 870G, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3

Banned
26-11-2010, 02:16   |  #30  
Banlandı
85 mesaj

güncelleme felan gerekmiyor ben aldığımdan beri hiç yapmadım 2-3senede zaten pc eskiyor bırak ekran kartını sen 1milyar verip işlemci olıyorsun 2sene sonra 5para etmiyor yorumlara gelince kimisi atide oynuyodor kimisi nvidada kimin hangi modelini kullandığını bilemessin adam 700dolar vermiştir atiye oynuyodur,  parça satan adamlar genellikle oyundan anlamaz piyasadaki tüm oyunları açar der sana sende inanırsın  bendede  sorunlar var ddr2 ram var ddr3 alıyım dedim anakart uyumsuz çıktı hadi bide anakart alcaz oyunun derdi bitmiyor hiç sorun istemiyorsan bilgisayara bi yan tekme geçir hiç sorun kalmaz ben ilk aldığıma öyle yaptım işe yarıyor.bu arada oyunlarda video çekmeyi bilsem sana yolıyacağım ama bilmiyorum sen biliyorsan söylede sana video yollıyım.....

Son Düzenleme: okikurtt ~ 26 Kasım 2010 02:22
rasp
26-11-2010, 14:22   |  #31  
OP Yeni Üye
46 mesaj

huhuq tavsiyesi ile anakart
MSI 870A-G54, AMD 870G, DDR3, 2X PCIExp, Socket 938 AM3 olarak değiştirildi.

tamam okikurtt seçenekleri 3'e düşürdüm diğer konumda bakabilirsin
2 tanesi Nvidia ;)

nurullah_k
30-01-2013, 23:27   |  #32  
Taze Üye
17 mesaj

Bende de sendeki anakart var. Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ anakartım var. Pentium 4 PC kullanıyorum. Bir şey soracağım bu anakart kaç GB ram destekliyor? Yani en fazla kaç GB ram takabiliriz? Bende 2GB ram var. Bundan daha yüksek ram takılabilirmi?

DiamondMines
30-01-2013, 23:31   |  #33  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: nurullah_k  
Bende de sendeki anakart var. Gigabyte GA-8S661FXMP-RZ anakartım var. Pentium 4 PC kullanıyorum. Bir şey soracağım bu anakart kaç GB ram destekliyor? Yani en fazla kaç GB ram takabiliriz? Bende 2GB ram var. Bundan daha yüksek ram takılabilirmi?

2 ram slotun ile max 2GB takabilirsin. Ram hızların: DDR400/DDR333/DDR266 olması gerekiyor.