Ethernet Bağlantısı hk.

hakan77a
08-05-2009, 15:25   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Komşumla ortak internet kullanıyorum, modem benim evde, komşum zaman zaman başka bir cihazla nete giriyor olacak ki modem sayfasında her zamankinden farklı bir MAC adresi varken IP scan programında görünmüyor. Normalde girdiği mac adresinde IP scan'da görünüyor. Sorduğumda başka cihaz bağlamadığını söylüyor. Modemin wifisini kapalı kullanıyoruz. ikimizde Ethernet kablosuyla bağlıyız. Bişeyler karıştırdığından şüpheleniyorum ne olabilir.

Son Düzenleme: hakan77a ~ 08 Mayıs 2009 15:26
OnlyMann
08-05-2009, 15:33   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

benzer kontrolü modem üzerinden de yapınız. modem dağıtığı iplere ait mac adresini tutar ve aktifse oradan görülebilir. ayrıca modem farklı bir 192.168.x.x bloğu dışında ip ki yedek ip bloğu da dağıtıyor olabilir. kimi modemlere erişmelerde sorun olursa diye 2. ip boluğu üzerinden ulaşılabilir. sizin modeminizde de benzer bir yol olabilir. yani taradığınız ip bloğu dışında başka bir ip bloğu mevcut olabilir. bunu en iyi modemi gözlemleyerek modem içerisinde dhcp tarafından verilmiş ipleri izleyerek sağlayabilirsiniz.

hakan77a
08-05-2009, 15:46   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

Yukarıda iki resim var dikkat etmediniz sanırım, modemin dhcp sayfasında 192.168.1.3 komşum, eşzamanlı olarak IP scan programıyla bakınca bişey görünmüyor. Bu zaman zaman başka bir mac adresiyle girdiğinde oluyor. yoksa herzaman girdiği mac adresiyle girdiğinde tarayıcıdan baktığım 192.1681.1. modemin sayfasında da IP scan programındada görebiliyorum. modemde bir problem yok. komşum ne yapıyorda MODEM sayfasında görünürken IP Scan programında dhcp den atanan IP nin ölü IP gözükmesi. Xp de yada başka bir bilgisayar sisteminde böyle bir şey yapılabilirmi. Mac yada Linux le girdiğini sanıyorum.

Son Düzenleme: hakan77a ~ 08 Mayıs 2009 15:47
OnlyMann
08-05-2009, 15:55   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

sonuçta MAC veya linux olsun sizin bildiğiniz bir MAC adresi var ve bunlar makinadan ziyade ethernet kartına yapılan atamalardır. Geçici süreyle değiştirilebilirler ancak makina kapanıp açıldığında tekrar fabrika tarafından verilen MAC adresini alır. ipscan ile görünmüyor olmayı ip adresi gizleyen programlar mevcut bu tür bir program kullanıyor olabilir.

ECHELON_
08-05-2009, 16:07   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

birader modem ara yüzünden mac sınırlandırmasını aktif edin böylelikle komşunuz o mac adresi dışında bir adresle pc ile giremez

hakan77a
08-05-2009, 16:37   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

mac adresi filitresi Wifi için geçerli bir durum, kabloyla bağlandığımızı ve wifi nin modemde kapalı olduğunu yazmıştım, sanırım soruya bakmadan cevap yazmak moda burda. IP gizleyen programlar iç ağın IP sini gizleyebiliyorlarmı, internet'te gizliyorlar sanıyorum. tabiki her cihazın mac adresi var hatta wifi si olan cep telefonlarının bile.

Son Düzenleme: hakan77a ~ 08 Mayıs 2009 16:39
OnlyMann
08-05-2009, 16:46   |  #7  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

içerde gizlemiyorlar diye biliyorum ama eğer kullandığı (varsa) mac adresi maskeleme yapıyor olabilir. eğer mac adresini gizlemeyi başarıyorsa normal olabilir.

Güncel:
linux kullanıyorsa içinde bu tür programlar olabilir.o detayı bilmiyorum

Son Düzenleme: OnlyMann ~ 08 Mayıs 2009 16:48
ahmeta03
08-05-2009, 16:53   |  #8  
Üye
89 mesaj

mac adresi filitrelemesi sadece wifi için geçerli değil; ama modemin bu filitrelemeyi sadece wifi için yapıyorsa o başka yani modem arayüzünde wifi yada kablo için mac adresi filitreleme olması lazım; şu şu mac adresleri net e çıksın ,modeme erişsin diğerleri alamasın diyebilirsin.

hakan77a
08-05-2009, 17:14   |  #9  
OP Taze Üye
8 mesaj

yok benimkinde sadece wifi için filitreleme var. usrobotics. benim sorunum filitreleme değilki zaten. yukarıdaki resimdede görüldüğü üzere bağlı iken IP taramasında çıkmıyor. eğer paket toplama işiyle uğraşıyorsa ilişkimi kesmek için. soruyu tekrar ediyorum.

modeme bağlı iken yani 192.168.1.x şeklinde IP almış iken ve modem dhcp sayfasında görünüyorken IP tarama programıda neden IP'si görünmüyor.

Son Düzenleme: hakan77a ~ 08 Mayıs 2009 17:17
OnlyMann
08-05-2009, 17:50   |  #10  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
2,779 mesaj

hocam az önce yaptığım testin sonucunu açıklamak istiyorum belki bilgi verir diye;

vista ve windows 7(sanal) yüklü makinalardan bir birlerini görmeye ip scan ile çalıştım. vista makinamdan taramayı başlattım. 7 olan makinamda güvenlik duvarı açık ip almış (dhcp) ve internete çıkıyor. 7 makinamı güvenlik duvarından dolayı pingliyemiyorum ayrıca yine ip scan ile de göremiyorum. icmp paketlerinin geçmesi için ki ip scanda muhtemelen bu paketleri kullanıyor bu paketlerin geçişine izin verilmeli veya güvenlik duvarı devre dışı bırakılmalıdır. eğer komşunuzun makinası vista veya 7 ise güvenlik duvarı otomatik açık olacağından görmemeniz normal olacaktır.