Ev yapımı hava durumu tahmin aleti (barometre)

Elsequito
03-01-2012, 21:59   |  #1  
Elsequito avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
263 mesaj

Gerekli olan malzemeler:
1 adet pipet
1 adet balon
Elektirik bandı(sağlam bir bant olsun yeterli)
1 adet kürdan
Varsa çok az yapıştırıcı 
Yazıcınızda varsa süper olur

Balonu üflediğimiz kısmın altından yuvarlak kısma yakın tarafından boynunu en kısa şekilde kesin kalan göbekli kısmı kavanoz,bardak,pet şişe elinizde ne varsa kafasına gergince geçirin gergin olmasına dikkat balonun altta kalan kısımları hava geçirmesin diye birkez bantlayın sonra pipeti balonun yarıçapına bantla yapıştırın pipetin diğer ucuna kürdanı yapıştırıcıyla tutturun ibremizde hazır
Nasıl ölçüm yapıcaz ?
Eğer ibre yukarı çıkarsa hava basıncı artmış balon içeri çökmüş pipet yükselmiş demektir kısaca hava güneşli olucak anlamına gelir.
Eğer ibre aşağı düşerse hava basıncı azalmış balon yukarı çıkmış pipet aşağı düşmüş demektir hava bulutlu olucak anlamına gelir çok çok aşağı düşerse yağmur sizi bekliyor..

Buda benim yaptığım barometre :

Eğer elinizde gps'li bir telefonunuz varsa rakım ölçerek verdiğim değere göre bulunduğunuz bölgenin tahmini olarak hesaplamasını yapabilirsiniz şuan benim bulunduğum bölgede hava açıkken 400 mt rakımdayım değer 28,55 inhg  anlatımdaki kusurları mazur görünüz ii geceler ..:D
Edit(rakım arttıkça basınç değeri düşer)

Son Düzenleme: Elsequito ~ 03 Ocak 2012 22:04
Kapalı Hesap (172709)
03-01-2012, 22:27   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 48
2,757 mesaj

maliyeti çok bunu
eniyisi hazır bitane alalım
not gemidede kullanabilirmiyiz.

Alıntı: Elsequito  
Gerekli olan malzemeler:
1 adet pipet
1 adet balon
Elektirik bandı(sağlam bir bant olsun yeterli)
1 adet kürdan
Varsa çok az yapıştırıcı 
Yazıcınızda varsa süper olur

Balonu üflediğimiz kısmın altından yuvarlak kısma yakın tarafından boynunu en kısa şekilde kesin kalan göbekli kısmı kavanoz,bardak,pet şişe elinizde ne varsa kafasına gergince geçirin gergin olmasına dikkat balonun altta kalan kısımları hava geçirmesin diye birkez bantlayın sonra pipeti balonun yarıçapına bantla yapıştırın pipetin diğer ucuna kürdanı yapıştırıcıyla tutturun ibremizde hazır
Nasıl ölçüm yapıcaz ?
Eğer ibre yukarı çıkarsa hava basıncı artmış balon içeri çökmüş pipet yükselmiş demektir kısaca hava güneşli olucak anlamına gelir.
Eğer ibre aşağı düşerse hava basıncı azalmış balon yukarı çıkmış pipet aşağı düşmüş demektir hava bulutlu olucak anlamına gelir çok çok aşağı düşerse yağmur sizi bekliyor..

Buda benim yaptığım barometre :

Eğer elinizde gps'li bir telefonunuz varsa rakım ölçerek verdiğim değere göre bulunduğunuz bölgenin tahmini olarak hesaplamasını yapabilirsiniz şuan benim bulunduğum bölgede hava açıkken 400 mt rakımdayım değer 28,55 inhg  anlatımdaki kusurları mazur görünüz ii geceler ..:D
Edit(rakım arttıkça basınç değeri düşer)

Elsequito
03-01-2012, 22:33   |  #3  
Elsequito avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
263 mesaj

Gemide kullanılırmı bilmiyorum ama hazır almak istersen bazı kol saatlerinde barometre var kolunda olduğu için barometreyi sıcak tutma gibi bir derdin olmaz :D

Son Düzenleme: Elsequito ~ 03 Ocak 2012 22:33