Evet daha iyi anliyorum adminler........

Kapalı Hesap (153334)
24-12-2011, 01:55   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Evet daha iyi anliyorum adminler........

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (153334) ~ 26 Ocak 2012 15:01
oguzbalkis
24-12-2011, 02:12   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Önemli olan mimari.

berkay0660
24-12-2011, 10:59   |  #3  
berkay0660 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
334 mesaj

AMD HD 7970 i dünyanın en hızlı GPU su olarak lanse ediyor donanım haberde ordan burdan zırvalarala yok şu kötü yok burası iyi olmamış diyor.Adamlar artık kötülemekte aşmışlar bu işi.

YasinC
24-12-2011, 12:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Pcı Exp. 2.0 bile fazlasıyla yetiyor yani darboğaz felan yok buda işlemci testleri AMD yi kimsenin kötülediği yok yayınladığı test sonuçlarında 6990 ve GTX590'ı deviriyordu resmen gerçi bu GTX580'de ne varsa anlamadım 6970'de %30 hızlıydı

Ve verdiğin fiyatlar mobil işlemci fiyatları ;)

hayatın_içinden
24-12-2011, 14:43   |  #5  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

nerde bu 24 nanometre işlemciler vede şuanki en düşük işlemcilerin yarısı düzeyinde düşük watt düzeyi bu mimaride sözde böyle lans edilmemişti doğrusu ? Gelecegin mimarisi az ısınan düşük güç tüketimi vs vs .....

YasinC
24-12-2011, 15:05   |  #6  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Nanometre küçüldükçe kimse yeni işlemci veya kartların daha az güç tüketmesini beklemesin. 
Bir ürün tasarlanırken örnek veriyorum
300 wat sınırı göz alınıyorsa 
40nm için 1 milyar transistör koyulabiliyor ise 
28nm için 1.5 milyar transistör koyulabiliyor yani güç değerlerini aynı tutarak daha fazla performansa veriyorlar ;)

hayatın_içinden
24-12-2011, 17:32   |  #7  
Yıllanmış Üye
372 mesaj
Alıntı: YasinC  
Nanometre küçüldükçe kimse yeni işlemci veya kartların daha az güç tüketmesini beklemesin. 
Bir ürün tasarlanırken örnek veriyorum
300 wat sınırı göz alınıyorsa 
40nm için 1 milyar transistör koyulabiliyor ise 
28nm için 1.5 milyar transistör koyulabiliyor yani güç değerlerini aynı tutarak daha fazla performansa veriyorlar ;)
Performan açısından fazla + değerlere ulaşılamayacak gibi sadece iyileştirmeler olabilir sandy bridge mimarisini baz alarak belki azda olsa performans sergiliyebilir..Anlıcagınız oda yalan olucak şimdiden söyleyeyim amd'nin cıkarmıs oldughu fx gibi patlar buda yakında..!!!

YasinC
24-12-2011, 17:34   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj

Orda üst seviye işlemcilerin hepsi aynı fps değerlerini verim yani işlemci darboğaz yok ekran kartının kendi potansiyeli o iler ki tarihlerde çok daha hızlı ekran kartları çıktığında belli olur. 
CF testleri veya SLI gibi testlerde fark çoğalıyor 
GTX590 QUAD SLI veya 6990 CF X testlerinde farklar aşırı artıyor 
Aldığın bir işlemciyi 2-3 yıl kullandığını düşünürsek 3 yıl sonra çıkan bir ekran kartındaki yaşatacağı darboğaz vs vs bu konu uzarda gider fazla takılmamak gerek

YasinC
24-12-2011, 17:49   |  #9  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: hayatın_içinden  
Performan açısından fazla + değerlere ulaşılamayacak gibi sadece iyileştirmeler olabilir sandy bridge mimarisini baz alarak belki azda olsa performans sergiliyebilir..Anlıcagınız oda yalan olucak şimdiden söyleyeyim amd'nin cıkarmıs oldughu fx gibi patlar buda yakında..!!!
Zaten şuan aşırı performans artışı kimse beklemsin ahmaklık olur bilerek seviyeyi yavaş yavaş yukarı çekiyorlar İntel zaten şuan piyasanın tekeli durumunda milyarlarca dolar harcıyor AR-GE çalışmaları için emin ol şuan AMD intel'in 3960'ını performans olarak geçen bir işlemci çıkarsa kim bilir yastık altından ne gibi teknolojileri çıkarır hiç bir şirket müşteriyi kullanıcıyı düşünmez hepsi kâr marjı güden geleceğini kendisini düşünen şirket tek bir amaç var BÜYÜMEK KENDİNİ GARANTİYE ALMAK...
İntel yanlış hatırlamıyorsam sırf ultrabook'lar için 1 milyar dolar yatırım yaptı 100 milyon dolar ise küçük firmalara yardım yaptı bir düşün bakalım bir şirket neden 100 milyon dolar küçük firmalar için kaynak ayırsın küçük şirketler ASUS, ACER, HP, MSI gibi markarın altında ezilmesin onlarında satışları yüksek olsun diye 
Şimdi ise mobil alana cep telefonu tabletler için işlemciler geliştiriyor ki İntel bu konuda da tecrübeli MARVEL intel'in bünyesinden çıktı 
Bu pazarda Apple batar ama emin ol AMD-İNTEL-NVİDİA BATMAZ çünkü teknolojiyi bunlar üretiyor

hayatın_içinden
24-12-2011, 18:57   |  #10  
Yıllanmış Üye
372 mesaj
Alıntı: YasinC  
Zaten şuan aşırı performans artışı kimse beklemsin ahmaklık olur bilerek seviyeyi yavaş yavaş yukarı çekiyorlar İntel zaten şuan piyasanın tekeli durumunda milyarlarca dolar harcıyor AR-GE çalışmaları için emin ol şuan AMD intel'in 3960'ını performans olarak geçen bir işlemci çıkarsa kim bilir yastık altından ne gibi teknolojileri çıkarır hiç bir şirket müşteriyi kullanıcıyı düşünmez hepsi kâr marjı güden geleceğini kendisini düşünen şirket tek bir amaç var BÜYÜMEK KENDİNİ GARANTİYE ALMAK...
İntel yanlış hatırlamıyorsam sırf ultrabook'lar için 1 milyar dolar yatırım yaptı 100 milyon dolar ise küçük firmalara yardım yaptı bir düşün bakalım bir şirket neden 100 milyon dolar küçük firmalar için kaynak ayırsın küçük şirketler ASUS, ACER, HP, MSI gibi markarın altında ezilmesin onlarında satışları yüksek olsun diye 
Şimdi ise mobil alana cep telefonu tabletler için işlemciler geliştiriyor ki İntel bu konuda da tecrübeli MARVEL intel'in bünyesinden çıktı 
Bu pazarda Apple batar ama emin ol AMD-İNTEL-NVİDİA BATMAZ çünkü teknolojiyi bunlar ü
Zaten şu var kardeşim bunların üst düzey yöneticileri son tüketiciye yönelik farklı politikalar izliyolar kendi içlerinde....Şuanki portföyünü geliştiriyor vede lanse edicek ürünlerini çıkarmadan önce piyasaya reklam olarak sürüyolar çok devasa kandırmaca performans hilesiyle..!! Göz boyamaya çalışıyor bizim cahil ulema genclerimizde ağzırlarından salya sümük akarcasına aşırı beklentiye kapılıp forum sitelerinde boy gösteriyolar....Şu çok önemli nokta, zeki bir tüketici açısından fiyat performans degerini bilmek ona göre ürününü almak daha önemlidir herşeyden önce ayrıca nekadar bilinçli bir tüketici olduğumuz aşikar türk insanının bir meziyeti olsa gerek :)) Şuda var tabi rakabetide elden bırakmıyolar neden diyecek olursan senin sölediğin gibi her ikiside yastık altından devasa performansı karşılayacak işlemciler sunabilirler bu mevcut ama son tüketiciye sunamazlar kar marjı olarak alım gücünü yakalayamaz tüketicinin bu bir neden bir çok nedenin içinde..!!! 2. Bir neden ise rekabeti kendileri sağlıyolar veya hükümet sağlatıyo çünki nufus yogunluğu buna işsizin çok olması  paralel olarak ististam yaratmak adına kendi ayaklarına çelme takmıyolar...Seninde dediğin gibi neden Apple' yi al aşşagıya etmek istiyolar rakipleri intel amd - vs gibi firmalar çünki altdan gelen tedarikci firmaların önünü kaydırıyor Apple.. onun için (ekran kartı anakart çipset ram odaklı çalışan ürünler)i üreten firmalar birlik olduktan sonra önünü açması için  intel ve amd'ye sığınıp bir nevi şikayet ediyor Apple'ı Zaten adam tek kral vede tekel bu sektörde herşeyin tedariğinide kendisi üretip satıyor set şeklinde...Kısaca burda yazdığım her şirketin belli başlı politikası var bunun dışına çıkamazlar çıkartdırmazlar kolay kolay ..Ben bu ülkedeki kdv adı altında vergilendirme sistemiyle yolunacaksam bunu yapan şirkete değil kendi ülkeme kızarım asıl yolunmayı firma sağlamıyor bu ülke sağlıyor bunu sormak lazım herzaman içimizde..!!! yoksa zaten aman aman bir sistem beklemiyor sadece bana fiyat ferformans oranını karsılayacak fiyatlar sunsun yeter bu ülkedeki vatan computer hepsiburada gibi teknoloji firmaları....

Son Düzenleme: hayatın_içinden ~ 24 Aralık 2011 19:02
hayatın_içinden
25-12-2011, 18:48   |  #11  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

Bu arada yeni işlemciler biraz daha ucuz olacakmış şimdikine nazaran..!!! Bazı haber sitelerinde okudum bunu tabi bi söylenti olsa gerek kesin değil açıkcası....

YasinC
25-12-2011, 19:40   |  #12  
Yıllanmış Üye
2,472 mesaj
Alıntı: hayatın_içinden  
Bu arada yeni işlemciler biraz daha ucuz olacakmış şimdikine nazaran..!!! Bazı haber sitelerinde okudum bunu tabi bi söylenti olsa gerek kesin değil açıkcası....
Bu tür asparagas haberlere lütfen inanmayalım yurt dışında indirimler bariz şeklinde oluyor ancak bizim için geçerli değil ürünün kendi fiyatı kadar vergi verdiğimiz için neyse anladınız sanırım Mor Göz

berkay0660
27-12-2011, 16:29   |  #13  
berkay0660 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
334 mesaj
Alıntı: DETROID_35  
amd nin fiyat politikasi yuzunden satislarda %2 dusus oldu amd %25 oldu intel %75 kusurlere geriledi deniyor bu nekadar dogru bilemiyorum ama teknoloji sitesinin birinden okumustum.
fiyatlar duserse ozaman dogrudur.

adamlar kafayi gomulu ile bozdular.
http://donanimhaber.com/intel/NewsDetail.aspx?id=30958

AMD nin A serisini gördüklerinde ve içinde gömülü olan gpu nun performansını görünce dayanamayıp bizde yapalım dedilerde bakalım ne olacak çabalayıp dursunlar :D

Kapalı Hesap (221311)
01-01-2012, 16:42   |  #14  
Kapalı Hesap
729 mesaj

AMD işlemciler fiyat performans açısandan daha uygun.
AMD Phenom II x4 işemci aldım performansından çok memmunum ısı sorunu da hiç yok.