Evimizdeki işgalciler ilk kez bu kadar net!

CHIP Online
07-08-2010, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Resimde gördüğünüz canlıdan yüzlercesinin evinizde, sizinle yaşıyor olabileceğini biliyor musunuz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/evim ... adar-net_21695.html

Resimlerle: Evimizdeki işgalciler!

Fütüristik çizgi romanlardan çıkmışa benzeyen birbirinden korkutucu görünüme sahip bu böcekler çöplüklerde değil, evlerimizde yaşıyor.

Bilim insanları halı, masa ve mutfaklarımıza yayılarak evlerimizi işgal eden kurt, sinek ve pirelerin en net görüntüsünü elde etti.

Bu böcekler arasında makarna, un ve ekmek paketlerini işgal eden un kurdu; mobilyalara, perdelere ve halılara yerleşen toz piresi; lavabo altındaki dolaplarda yaşamayı seven ve çok hızlı hareket eden gümüş balığı böceği ve evimize un paketleri içinde gelen kırmızı un böceği bulunuyor.

Bu böceklere ait milyonlarca defa büyütülmüş görüntüler, birçok ödül sahibi bilim fotoğrafçısı Steve Gschmeissner tarafından çekildi. 61 yaşındaki Gschmeissner, bu görüntüleri elde etmek için var olan en güçlü tarayıcı elektron mikroskobu kullandı.

Tüm konu: Evimizdeki işgalciler ilk kez bu kadar net!

Resimlerle: Evimizdeki işgalciler!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu canlılardan haberdar mıydınız?

Nicoll
07-08-2010, 00:33   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Şu üstte dişleri görünen şey bir sinek larvası, büyüdüğü zaman tıpkı kelebeklerin tırtıldan dönüşmesi gibi sineğe dönüşecek...

Ayrıca sinek larvaları tıpta teknoloji ve kimyanın çaresiz kaldığı durumlarda profösyonel bir cerrah gibi imdada yetişiyor. Antibiyotiklerin yetersiz ve etkisiz kaldığı durumlarda açık yaraların üzerine bırakılarak ölü dokuları yemesi ve yarayı kurutması sağlanıyor. Aynı şey bağırsak enfeksiyonlarında da uygulanıyor (Bir miktar sıvı ile bu küçük cerrahları içiyorsunuz...)

Ayrıca burada isimleri sayılan bazı böcekler etrafa dökülmüş ölü insan dokuları ile besleniyor... Eğer bu canlılar olmasaydı ne olurdu biliyor musunuz? Dökülmüş ölü dokular bakteri yuvası haline gelir ve insan için ölümcül hastalık tehtidi oluştururdu... Oysa bu küçük böceklerin bir zararı olmadığı gibi insan sağlığı için çalışıyorlar. Boş yere dememişler, bir karıncayı bile incitme diye!

Hayatta hiçbir canlı sebepsiz yaratılmamıştır.

Dr. Computer
07-08-2010, 12:18   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2010

Kesinlikle bu böceklerden haberdarım. (National Geographic Channel sayesinde.) Ama hiç endişelenmiyorum. Çünkü yukarıdaki arkadaşında dediği gibi bu hayvanların bize yardımları çok büyük. (Bazılarının tabi.)