Yüklediğim bir programı açmak için yanlışlıkla "birlikte aç"tan internet explorer'ı seçtim ve bütün exe dosyalarım internet explorerla açılmaya çalışılıyor. Ama açılmıyor doğal olarak bunu nasıl düzeltebilirim? Lütfen yardım edinnn..
exe dosyalarını açamıyorum acil yardım edin LÜTFEN
Denetim Masası/klasör seçeneklerine gir dosya türleri sekmesine geç. Yeni ye tıkla gelen pencerede uzantı bölümüne "exe" yaz ve "gelişmiş" butonuna bas. Listeden "uygulama"yı seç onaylayarak kapat. sorun düzelecektir.
klasör seçeneklerine girdim ama dosya türleri diye bi sekme yok. İşletim sistemim Windows Vista. Lütfen yardım edin kafayı yemek üzereyim. :S
sorunu çözdüm Jewor'a teşekkür ederim. Benimle aynı sorunu yaşayanlar için çözüm şöyle yapılıyor;
öncelikle bilgisayarı kapatıp açılışta F8'e basarak Komut istemiyle güvenli modda başlatıyorsunuz. c\Windows\system32\regedit.exe konumuna girdikten sonra [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Curre ntVersion\Explorer\FileExts\.exe konumonda userchoice sekmesine sağ tıklayıp sil diyorsunuz. Pc yeniden başlatılınca sorun kalmıyor.