Arkadaşlar Winrar ile setup dosyası yapılabiliyor benim merak ettiğim şu bu exe uzantılı program nasıl yapılıyor.Bir program yapmayı denemek istiyorum basit bir şey yardımcı olur musunuz.Örnek bir yapım anlatırsanızda iyi olur.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
exe Uzantılı Program Nasıl Yapılır
Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.1. resimdeki gibi öncelikle klasörü rar ile sıkıştırıyoruz.
2.resimde gösterildiği gibi rar dosyasını açıyoruz (içine giriyoruz) 2 il gösterilen SFX tuşuna basıyoruz gelen 3 nolu ekranda Gelişmiş SFX Seçeneklerine giriyoruz 4 nolu ekranda oluşturulacak exe dosyasının nereye, nasıl açılacağı, iletişim ekranlarını (mesaj vs), açıldığında hangi uygulmanın çalışacağını seçiyoruz bunun gibi düzenlemeleri sekmelerden yapıyoruz. Tamam ile çıktığımızda exe dosya oluşturuluyor.
1. resimdeki gibi öncelikle klasörü rar ile sıkıştırıyoruz.
2.resimde gösterildiği gibi rar dosyasını açıyoruz (içine giriyoruz) 2 il gösterilen SFX tuşuna basıyoruz gelen 3 nolu ekranda Gelişmiş SFX Seçeneklerine giriyoruz 4 nolu ekranda oluşturulacak exe dosyasının nereye, nasıl açılacağı, iletişim ekranlarını (mesaj vs), açıldığında hangi uygulmanın çalışacağını seçiyoruz bunun gibi düzenlemeleri sekmelerden yapıyoruz. Tamam ile çıktığımızda exe dosya oluşturuluyor.
TEŞEKKÜRLER
Ama benim öğrenmek istediğim bu değil Winrar haricinde exe uzantılı program nasıl yapılıyor onu öğrenmek istiyorum Bu anlattığını yapmayı biliyorum
öncelikle program yazma editörlerinden birini kullanmalısınız. yani kodlama işleminden sonra programı çalıştırma sırasında (derleme veya exe-çalıştırılabilir) oluşturulur. Bu işlem kullanılan programlama diline göre değişir. yeni nesil (.net gibi) dillerde çalıştırırken oluşur. Ancak programın çalışması için hata (error) vermemesi gerekir. Hatalı olursa oluşturulmaz.
sanırım programlama dillerinden anlaman gerekiyor. (pascal, c+ vb.) winrar bence en kolayı hemde işe yarıyo
Arkadaşlar Winrar ile setup dosyası yapılabiliyor benim merak ettiğim şu bu exe uzantılı program nasıl yapılıyor.Bir program yapmayı denemek istiyorum basit bir şey yardımcı olur musunuz.Örnek bir yapım anlatırsanızda iyi olur.
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜBu konuda Install Creator'ü deneyebilirsin.Gezginlerde bulunuyor
Buradaki amaç nedir Exe Uzantılı Prog derken .. Stub Yapmak mı istiyorsun Örnek vib.net Veya Visual , Veya Assamply ile Programın amacı ve işlevi nedir ve bu exe uzantısındaki hedef Bindlemek içinmi exe istiyorsun Ama bindlemek için sanmıyorum çunki diğer arkadaş winrar ile bindleme olayınıda göstermiş anlayamadım tam olarak amacını
Asıl yapmak istediğin installer oluşturmak değil çalışan bir program yapmak sanırım, yeni başlayanlar için C# önerebilirim bunun için ücretsiz dağıtılan microsoft visual studio express versionlarından birini deneyebilirsin ancak büyük boyutları kurulumdaki zorluktan dolayı ben pek tercih etmiyorum onun yerine açık kaynak kodlu sharp develop senin için çok iyi bir tercih olabilir
Program dot net framework üzerinde çalışıyor yani visual studio ile çok benzer yanları var ayrıca dahili compilera sahip olduğu için ilave bir sürü bileşen kurmadan üzerinde programlar yazıp çalışır hale getirebilirsin.
http://www.icsharpcode.net/opensource/sd/
selamlar en basidi visual basic 6 ama tavsiyem c++ ogren internette arastir