Explorer.exe silindi ben yedeğini koydum ama artık

matraxx22
04-08-2011, 02:40   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Allah kahretsin ya Daha dün format attım derledim topladım güncellemelerin hesini yaptım Avast lanet olası avastı kurdüm ve abiyane tabirle bilgisyarımın içine etti o programı yazan mühendislerin allah belasını versin harcadıkları aralar haram olsun neyse çok sitemli bir serzeniş oldu adam akıllı anlatayım olayı

>>>>>> Dün xP kurdum her şeyini tastamam ettim ve avast free yı kurdum ama avast hiç bir antivirüsün virüs olarak görmediği exlorer.exeyi virüslü gördü ben ne olur ne olmaz exlorerin bi yedeğini aldım bir çok antivirüsle denedim dosya tertemiz anlaşılan bu rogramdan kaynaklanan bir hata ctrl alt del den exloreri kaattım bir de ne göreyim kendini süer zekalı sanan denyo yazılım avast exloreri silmiş bi kere yeniden başlattım değişen bişe yok yedeklediğim rarladım exploreri çıkarayım dedim bu arada masa üstü yok siz tahmin edin ctrl alt delle yapaktayım bunları yok arkadaş avast takmış kafaya rardan da çıkarttırmıyor heh işte bardağı taşıran son damla oldu bu seni dıııııııııııııııııııt çoçuğunun kodlayarak yazdığı rogram seni bekle beni geliyorum yeniden başlattım güveni modda açtim exlorer exeyi koyaladım masa üstü yerine geldi avastı kaldırdım yeniden başlattım ama artık masa üstünün gelemsi 2 3 dakka sürüyordur geç geliyor masa üstü ekran bom boş bekliyo sorunum bu çözüme ihtiyacım var lütfen yardım edin bide size abi tavsiyesi avasttan ne olursa olsun uzak durun bu başıma ikinci defa geliyor ilkinde amin değildim şimdi antivirüsten kaynaklandığına kuşkum yok diğer bilgisayardada avast exloreri virüs olarak görüyo allah belanı versin AVAST AHHHHHHHHHH

özkan_oktay
04-08-2011, 02:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

Bu kadar yaygaraya gerek yok arkadaşım :)
Güvenli modda başlat pc'ni Avast'ı sistemden kaldır. Malwarebytes ile tarama yap bence Avast boş yere silmez eğer orjinal değilse XP'in gerçekten de virüslü olabilir explorer.exe'n. Tüm bu işlemleri yaptıktan sonra Sistemi geri yükleme ya da Sistemi onarma yapabilirsin. Sistemi onarma;
Başlat menüsünden komut istemcisine gir ve komut istemcisine "sfc.exe" yaz ve enter la senden bozuk ya da silinmiş sistem dosyaları için xp cd ini isteyecek ve sen de cd yi tak onarmayı tamamla. Ama ben sistemi geri yüklemeyi öneririm çünkü biraz daha basit bir işlem.
-----------------------------------------------------------
Biraz konu dışında bir yorum olucak ama hala XP kullanmakta ki kasıt nedir?

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 04 Ağustos 2011 03:11