Ey Türk Gençliği!

Nicoll
18-03-2011, 21:52   |  #1  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Gazi Mustafa Kemal Atatatürk'ün Gençliğe hitabesidir. Bu sitede bundan 3 yıl önce bir blogda yayınlanmış fakat ben tekrar forumda yayınlama gereği gördüm...

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

Feyk
18-03-2011, 23:20   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,269 mesaj

Neden böyle bir gerek duydun?Çanakkale içinmi?

Nicoll
19-03-2011, 01:15   |  #3  
Nicoll avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj

Evet, hem günün anlam ve önemi için gerek gördüm hem de aşağıdaki linkte verdiğim askerin tavrı için gerek gördüm... Askeriyenin bu tutumunun vaziyete vurgu yapmak için olduğunu düşünüyor ve olumlu olarak yorumluyorum. Gençliğe hitabenin eksik okunması onun ihlal edilmesi değil bilakis durumu ifade şeklidir... Yani artık Türkiye Cumhuriyetinin en büyük muhafızları ve en büyük gücü gençleri ve seçmenleridir denilmek isteniyor, tabii bu sadece benim şahsi görüşüm.

Türk Ordusu Ne Yapıyor?/Emin Çölaşan - Sözcü: http://www.haberkapisi.com/yazi/turk-ordusu-ne-yapiyor--9283.htm

Alıntı: Feyk  
Neden böyle bir gerek duydun?Çanakkale içinmi?
Alıntı: Mr today and  
ben tekrar forumda yayınlama gereği gördüm...
Sorufakat nede yayınlama gereği gördünüz.Soru
Feyk
19-03-2011, 12:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

E törende birde besmele çekseydiler niye çekmiyorlar?Atatürk'ün tek bir kelimesi bile haber olmaya yetiyorda Bismillahirrahmanirrahim neden denilmiyor,eşi,annesi türbanlı olan askeri öğrenciler neden fişleniyor?

Bende soruyorum Bu ordu nereye gitmiş,kimin elinde bu ordu,şehit vermekten darbe yapmaktan başka ne işe yarar bu ordu?Ordunun içi temizlenirken neden birileri bu temizliği özgürlük kısıtlaması olarak gösterip Atatürk'ün arkasına sığınıyor,neden Atatürk'ün adını o pis ağızlarına alıyorlar onunda adını kirletiyorlar,neden 18 yaşından küçük çocuklar protesto yapmak için ellerinde içki şişeleri çağdaş bir Türkiye için,Atatürk için,laiklik için,özgürlük için içiyoruz diye haykırıyorlar
Ve en önemli soru:Bazı partiler din sömürgesi yapıyormuş!E bazı partilerde milli duyguları,bazılarıda Atatürk'ün bıraktığı hazineyi Atatürk'ün ismini sömürmüyorlarmı?

orhantatar
19-03-2011, 17:55   |  #5  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 58
902 mesaj
Alıntı: Feyk  
E törende birde besmele çekseydiler niye çekmiyorlar?Atatürk'ün tek bir kelimesi bile haber olmaya yetiyorda Bismillahirrahmanirrahim neden denilmiyor,eşi,annesi türbanlı olan askeri öğrenciler neden fişleniyor?

Bende soruyorum Bu ordu nereye gitmiş,kimin elinde bu ordu,şehit vermekten darbe yapmaktan başka ne işe yarar bu ordu?Ordunun içi temizlenirken neden birileri bu temizliği özgürlük kısıtlaması olarak gösterip Atatürk'ün arkasına sığınıyor,neden Atatürk'ün adını o pis ağızlarına alıyorlar onunda adını kirletiyorlar,neden 18 yaşından küçük çocuklar protesto yapmak için ellerinde içki şişeleri çağdaş bir Türkiye için,Atatürk için,laiklik için,özgürlük için içiyoruz diye haykırıyorlar
Ve en önemli soru:Bazı partiler din sömürgesi yapıyormuş!E bazı partilerde milli duyguları,bazılarıda Atatürk'ün bıraktığı hazineyi Atatürk'ün ismini sömürmüyorlarmı?

ATATÜRK'ün GENÇLİĞE HİTABESİNİ  gerçekten anlayarak okumaya çalışın ; Ülkemizde kendimize ait tersanemiz-maden işletmemiz -2 tane dışında bankamız - Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm fabrikalar yok pahasına ya elin Arab'ına ya da kendi yandaşlarına özelleştirme adı altında  yok pahasına satılmıştır.(Seka-Türk Telekom-Tüpraş- Demir Çelik Fabrikaları ve daha niceleri).

orhantatar
19-03-2011, 19:05   |  #6  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
902 mesaj

14 kişi uyuşturucudan tutuklanmış.
3 kişi tecavüzden yatmış.
29 kişi şiddetten yargılanmış.
7 kişi sahtekârlıktan tutuklanmış.
19 kişi çek-senetten hükümlü.
8 kişi mağazada hırsızlık yapmakla yargılanmış.
74 kişi kötü geçmişi nedeniyle kredi kartı alamıyor.
21 kişi hala çeşitli davalardan sanık.
Kim bunlar?
Bunlar halen TBMM’de olan, çoğunluğu AKP’li olan milletvekilleri.
Tayyip Erdoğan milletvekili seçilmeden önce kalpazanlıktan yargılanıyordu

oda tv den alıntı

Feyk
19-03-2011, 19:15   |  #7  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: orhantatar  

14 kişi uyuşturucudan tutuklanmış.
3 kişi tecavüzden yatmış.
29 kişi şiddetten yargılanmış.
7 kişi sahtekârlıktan tutuklanmış.
19 kişi çek-senetten hükümlü.
8 kişi mağazada hırsızlık yapmakla yargılanmış.
74 kişi kötü geçmişi nedeniyle kredi kartı alamıyor.
21 kişi hala çeşitli davalardan sanık.
Kim bunlar?
Bunlar halen TBMM’de olan, çoğunluğu AKP’li olan milletvekilleri.
Tayyip Erdoğan milletvekili seçilmeden önce kalpazanlıktan yargılanıyordu

oda tv den alıntı

E ben burda AKP'nin 4-4'lük olduğunu söylemedim,aynı kişiler diğer partilerde de var ama!
İsim vermeden tartışsaydık daha iyi olurdu.
Ayrıca kar etmeyen fabrikayı devlet ne yapsın yahu,fabrika aç işçi al mantığı bana ters geliyor zarar ettiğin fabrikayı niye açasınki.
Özelleştirme ise ekonomik bir politikadır,sanırım liberallik deniliyordu buna.IMF den borç alıp zarar eden fabrika yapmak yerine fabrikaları satıp borçları kapatmak ve tekelciliği yok etmek daha doğru değil mi?

orhantatar
19-03-2011, 20:17   |  #8  
orhantatar avatarı
Yıllanmış Üye
902 mesaj

satılanlardan 1 tane zarar eden örneği verebilir misin??

Feyk
19-03-2011, 20:35   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: orhantatar  
satılanlardan 1 tane zarar eden örneği verebilir misin??
Hayır.