Ezel Hayranları Buraya!

Cem Uğur
30-01-2011, 17:06   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
139 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2010


-------------------------------------------------------------------------------------------------------
EZEL’DE BİR HATA DAHA!
 
Televizyon Eleştirmeni Sabah Köşe yazarı Yüksel Aytuğ, okuyucuları aracılığı ile dizilerde ki hataları bir bir deşifre etmeye devam ediyor.

”Okurumuz Ersan Karataşlı’nın tespiti: Ezel’in ilk bölümlerine göz gezdirirken şunu fark ettim: Ramiz ile Kenan’ın ilk karşılaşmalarında, Kenan arkadan bağırıyor, “Dur, daha tanışmadık, tanışalım, Ben Kenan, Kenan Birkan” diye. Halbuki o zamanlarda Birkan soyadını henüz almamıştı, soyadı Uğurlu idi”
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
EZEL DİZİSİNİN DÜŞÜŞÜNÜN SEBEBİ O OLABİLİR Mİ? 

Diziye yeni katılan güzel oyuncu yüzünden Ezel’in reytinglerinin düştüğü söyleniyor.

Dizinin müdavimi olan izleyicilerden Serdar Akıner, birçok izleyici gibi Bade karakterini canlandıran Berrak Tüzünataç’ın diziye katılmasının olumsuz etki yaptığı görüşünde:

“Dizinin son bölümlerde reytinglerinin iyice düşüşe geçmesinin en önemli nedeni Berrak Tüzünataç’ın Bade karakteriyle diziye katılması, Ezel – Eyşan aşkının bitirilmesi, Ezel’in Bade karakterine aşık edilmesidir.Ezel daha önce reytingleri düşse de sonraki hafta toparlayabiliyordu. Bu kadar çok düşüş olmuyordu. Ezel karakterinin bu durumunun hiçbir mantığı ve inandırıcılığı yok seyircinin gözünde. Diziden ciddi şekilde soğutan bir faktör oldu. Senaristler bu durumdan bir an önce vazgeçmeyip Bade – Ezel aşkı yazmaya devam ederse dizinin sonunu getirecek.”
---------------------------------------------------------------------------------------

EZEL BİTİYOR MU?

Ezel dizisinin akibeti hakkında Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu bir yazı yayınladı. İşte o yazı:

Son bölüm gerçeği ortaya koydu. Ezel finale gidiyor artık. Baktım her karakter reklamlarda. Dizi iyi bir yatırım belgesi olarak tüm oyuncuların artı hanelerine yazılmış oldu. Eylül ayında bir yazı yazmıştım; “O ilk senenin samimiyeti yok” diye. “Ezel” artık çok izlenen dizi yaldızında. İlk sezon dayının “tiradları” değişik geliyordu. Ama bu sene “Eee, hep aynı laflar” dedirtmeye başladı. Elle tutulur bir nedenim yok. Sadece böyle hissediyorum. Geçen senenin tadını alamıyorum. Fazla gizem ağır mı geldi acaba?
Mesela bir soru: Her bölümün bir sinema filmi kadar uzun olması, senaryonun da bolca akıl veren cümlelere dayanması ve sürekli bir bilmece içinde bulunmasının zorluğu diziyi şişirmiş olabilir mi?
Belki geçen senenin tümü kadar, bir sene daha geçirilebilir ve senaryo daha rahat ilerlerdi. Palyatif tedbirler almak zorunda kaldıkları Kıvanç Tatlıtuğ’un karakterinden belliydi. Kıvanç kardeşimiz için iyi bir fırsat oldu. “Ben oyuncuyum” savını ispat etti. Yani ona yaradı; bir nevi antrenman oldu. Ama bütün içinde bir yama gibi durduğu da gerçek. Dedim ya çok kolay tüketilen dizilerden değildi “Ezel”. Ama bizdeki şartlar bir senede bu diziyi tüketti. Hiç sevmem ‘Ben demiştim’ demeyi. Ama tam da cuk oturmuş yani!

 ---------------------------------------------------------------------------------------

EZEL FANATİKLERİ BÖLÜNDÜ!

Sabah gazetesi köşe yazarı Yüksel Aytuğ, Ezel dizisinin internetteki yankılarını köşesine taşıdı.

Dizinin fanatiklerinin Eyşan’cılar-Bade’ciler şeklinde ikiye bölündüğünü belirten Aytuğ, Ezel’in Eyşan’dan uzaklaşıp Bade ile yakınlaşmasının tepkilerini anlattı.

Bade senaryoya dahil edildiğinden beri dizinin reytinglerinin düşüş yaşadığı iddialarını dile getiren Aytuğ,
Bade’cilerin güzelliği, samimiyeti ve saflığı ile bu karakterin Ezel’in aradığı gerçek aşk olduğunu ve onun öyküye katılmasıyla birlikte diziye ayrı bir renk ve heyecan geldiğini ileri sürdüğünü aktardı.

Aytuğ’un kendi yorumu ise şöyle:

“Bade’den fena halde işkilleniyorum. Malum, bu diziye ‘babana bile güvenme’ duygusu hakim. İster misiniz Bade, Kenan Birkan’ın yerleştirdiği bir casus olsun?”
----------------
----------------------------------------------------------------------

Son Düzenleme: Cem Uğur ~ 30 Ocak 2011 17:10