F5'ten yüksek hızlı güvenlik duvarı

CHIP Online
01-12-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

F5'in yeni uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümü ortaya çıktı! İşte sundukları...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/f5- ... k-duvari_44024.html

F5 Networks, kurumların ağ ve uygulama altyapılarını korumaya yönelik tasarlanan yeni güvenlik çözümlerini duyurdu. BIG-IP Advanced Firewall Manager ve diğer güvenlik çözümlerindeki geliştirmeler ile F5, sektörün en hızlı ve en ölçeklenebilir uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümünü sunuyor. F5'in güvenlik çözümü ağ güvenlik duvarını trafik yönetimi, uygulama güvenliği, kullanıcı erişim yönetimi ve DNS güvenlik özellikleri ile bir araya getiren ilk çözüm olma özelliğini taşıyor.  

F5 yeni VIPRION 4800 donanımı ile 640 Gbps "firewall throughput" değeri, 288 milyon eşzamanlı oturum ve saniyede 8 milyon bağlantı gibi iyi bir performans sunuyor.

Çeşitli BIG-IP modüllerinin ağ ve güvenlik işlevlerini tümleşik bir çözümde bir araya getiren F5, kurumların yönetim karmaşıklığını ve masraflarını azaltmalarına, daha yüksek performans ve ölçeklenebilirlik elde etmelerine yardımcı oluyor. F5 uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümünün sunduğu önemli özellikler şöyle:  

•    Yeni BIG-IP Advanced Firewall Manager (AFM): BIG-IP Advanced Firewall Manager, F5'in uygulama tabanlı güvenlik duvarı çözümünün merkezinde, etkin güvenlik sağlamak için "full-proxy" mimarisi üzerine kurulu yenilikçi bir ağ güvenlik duvarı. F5'in yaklaşımı, uygulama güvenliğini uygulamaların etrafına yönlendirerek güvenlik duvarı politika yönetimini kolaylaştırıyor. Bu uygulama odaklı güvenlik modeli, F5'in  uygulama tabanlı yeteneklerini ve zekasını kullanarak kurumların güvenlik seviyesini yukarıya çekiyor, uygulama altyapılarını geleneksel güvenlik duvarı gibi statik bileşenlerle eşleştirmekten kaynaklanan karmaşıklıkları da hafifletmeyi sağlıyor.


Tüm Konu: F5'ten yüksek hızlı güvenlik duvarı

Kaynak: www.chip.com.tr